Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bomba! Vozábal nastoupil za Hlubokou a hned dal gól

Ve fotbalovém Chance krajském přeboru se zrodily zajímavé výsledky, všechny ale zastínila přestupová bomba v podobě příchodu Martina Vozábala na Hlubokou. Exligový hráč svému novému týmu pomohl brankou k remíze 1:1 v Lažištích.

Vytříbený technik nechtěl svůj příchod na Hlubokou sáhodlouze komentovat. „Já nestojím o to, aby se o mě mluvilo, já jsem si přišel na Hlubokou zahrát. Chtěli pomoc, tak se jim nějakým způsobem snažím pomoct. To není o mě, to je o záchraně Hluboké v krajském přeboru,“ řekl v úvodu rozhovoru pro Budějckou Drbnu.

Problémy s fyzičkou neměl. To, že naskočil do rozjeté sezony téměř bez tréninku, ale odmítá: „Trénuji normálně s áčkem, běhám, když je lichý počet hráčů, hraji, takže v tom problém nebyl,“ vysvětluje Martin Vozábal.

Poté, co v závěru loňské sezony ukončil kariéru, dal českobudějovický středopolař jasně najevo, že dál nikde hrát nebude a najednou takový obrat? „Já jsem jasně řekl, že jsem kariéru ukončil. Náznaků, že by mě někdo chtěl, bylo moc, ale to bylo všechno. Tady je to stejné, já chci Hluboké pomoci k záchraně a pak navěky skončím,“ dušuje se.

Vyjednávání Hlubockých nebylo jednoduché, Martin Vozábal jako jeden z asistentů u ligového týmu nemá o víkendech volného času na rozdávání... „Požádali pana Kotrbu, který souhlasil, že když budu mít volný čas, tak mohu za Hlubokou chodit hrát,“ říká střední záložník Hluboké. To se právě stalo v neděli. Jelikož Dynamo hrálo už v sobotu v Teplicích, měl Vozábal v neděli volno a mohl cestovat s novým týmem do Lažišť.

Po roční odmlce naskočil Martin Vozábal do mistrovského utkání, a přestože „jen“ do krajského přeboru, musel to být trochu šok... „Ne, bylo to v pohodě, normální. Nic špatného, nic extra. Musím se po tak dlouhé době rozkoukat, to je jasné,“ ví samotný hráč.

Úroveň krajského přeboru z jednoho utkání hodnotit nechtěl. „Těžko říct, to si opravdu netroufnu hodnotit. Viděl jsem devadesát minut,“ doplňuje a k samotnému utkání přidává: „Dobře jsem si zaběhal a pomohl jsem klukům k bodu. Ale jak jsem řekl, o mně to není, to je o tom, aby se Hluboká zachránila.“

A pomoc to byla veliká, když se hned v prvním utkání trefil do černého. „Nějakým způsobem na mě spoléhají, tak jsem rád, že se to takhle povedlo,“ říká skromně. Otázku, na jakém nastoupil postu, snad ani nebylo potřeba pokládat. Samozřejmě hrál středního záložníka. „Tam jsem hrál celý život, takže už to teď měnit nebudu.“

Hráč jistě přitáhne na zápasy krajského přeboru nějaké fanoušky navíc, ale nikdy nebude jisté, jestli právě v tom kterém utkání nastoupí nebo ne. „Budu chodit hrát, když bude čas. Nesmí to kolidovat s Dynamem. A budu hrát jen do té doby, dokud nebude Hluboká zachráněna, pak dám prostor mladším. Jak jsem řekl, osobně nemám vůbec žádné ambice, takže jakmile bude Hluboká v suchu, skončím,“ uzavřela novopečená posila Hluboké Martin Vozábal.

Všechny týmy z Českobudějovicka bodovaly

Velkým šokem skončilo pro domácí utkání v Roudném. Soběslav vedla na hřišti favorita utkání už 2:0, ale domácí dokázali vyrovnat. Potřebné třetí branky, která by znamenala tři body, se ale nedočkali, a tak jim Dražice odskočily na rozdíl sedmi bodů a bodově se na Malši dotáhl třetí Písek B.

Zvedá se Jankov. Poté, co dokázal v minulém kole remizovat ve Veselí, porazil doma Táborsko B po povedeném výkonu 2:0. Na hře domácích byl znát návrat marodů do týmu.

Důležitý bod vydřel v Jindřichově Hradci Rudolfov za remízu 2:2.

Výsledky týmů z Budějcka: Roudné – Soběslav 2:2 (0:2), Jankov – Táborsko B 2:0 (1:0), Jindřichův Hradec – Rudolfov 2:2 (0:0), Lažiště – Hluboká 1:1 (1:1), Vozábal.

Ostatní výsledky KP: Dražice – Veselí 1:0 (1:0), Čkyně – Vodňany 1:5 (1:3), Prachatice – Písek B 1:3 (1:1), Kaplice – Třeboň 1:5 (1:1).

Štítky Hluboká, Martin Vozábal, krajský přebor, Hluboké, SK Dynamo České Budějovice, Písek, Jindřichův Hradec, okres Tábor, Soběslav, Jankov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bomba! Vozábal nastoupil za Hlubokou a hned dal gól  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.