Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dynamo má po remíze se Zbrojovkou Brno ligovou definitivu

Do finiše se již blíží prvoligová sezona, ve které mají jižní Čechy jediného zástupce. Českobudějovické Dynamo získalo v záchranářském souboji s Brnem v pondělí večer před kamerami České televize bod za remízu 1:1 a pojistilo si účast v Gambrinus lize také pro další ročník.

 I když nyní ztrácejí svěřenci Jaroslava Šilhavého na sestupové místo pět bodů, jeden z dvojice Příbram – Brno již Dynamo nemůže přeskočit, jelikož oba rivalové sehrají v dalším kole vzájemný duel.

S prázdnou se vrátila z Hlavice juniorka největšího klubu v kraji, která s velmi mladým kádrem domácím vzdorovala, ale nakonec se mohli z vítězství radovat zkušenější domácí hráči. V krajském přeboru pak bylo na programu derby mezi Hlubokou a Týnem, o kterém vás podrobněji informujeme v jiném článku. Jankovští bohužel nestačili na Jindřichův Hradec, kterému podlehli u Vajgaru vysoko 0:4. Týn se potom blýskl v zápase proti Lažišti a ukázal, že to se záchranou KP myslí vážně.

V obou skupinách oblastních I. A tříd se většina mužstev z Českobudějovicka rozešla se svými rivaly smírně, včetně Rudolfova, jehož bitva o první místo B skupiny se Soběslaví skončila bez branek. Čtyřem Dvorům, Kamennému Újezdu a Borovanům, tedy trojici bojující o záchranu, se ani o minulém víkendu nedařilo. Sestupové starosti má také Dříteň ve skupině A, která však překvapivě udolala třetí tým tabulky ze Sedlice.

Souhrn výsledků

I. liga – 28. kolo: Brno - Dynamo 1:1 (1:1)

ČFL – 27. kolo: Hlavice - Dynamo B 3:1 (1:0)

Fincentrum krajský přebor – 25. kolo: Jindřichův Hradec – Jankov 4:0 (2:0), Hluboká nad Vltavou - Roudné 2:2 (0:1), Týn nad Vltavou – Lažiště 2:0 (2:0)

I. A třída sk. A – 21. kolo: Sedlice – Dříteň 1:2 (0:2), Osek – Olešník 1:1 (0:0), Zliv – Strakonice B 1:1 (1:0)

I. A třída sk. B – 21. kolo: Dobrá Voda – Sokol Sezimovo Ústí 0:0, Hrdějovice – Malšice 1:1 (1:1), Čtyři Dvory – Bavorovice 0:2 (0:0), Lišov – Kamenný Újezd 4:3 (1:0), Dačice – Borovany 4:2 (2:2), Rudolfov – Soběslav 0:0, Lokomotiva České Budějovice – Slavia České Budějovice 3:3 (1:1)

Autor: Pavel Kacerovský

Více informací o jihočeském fotbale naleznete na www.magazinfotbal.cz

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, Česká televize, Pivovar Gambrinus Plzeň, Jihočeský kraj, krajský přebor, 1. FK Příbram, Jaroslav Šilhavý, Hluboká nad Vltavou, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Matoušek

Hurááá....tak honem sestavit záchranářský kádr na příští rok.

Úterý, 17. května 2011, 23:42Odpovědět

Dynamo má po remíze se Zbrojovkou Brno ligovou definitivu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.