Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Dynamo pošesté v řadě bodovalo, z Třince veze vítězství

Fotbalisté Dynama napravili domácí zaváhání s Vlašimí a odvezli si z Třince vítězství 3:1. Utkání se pro Jihočechy nevyvíjelo dobře, domácí se dostali brzy do vedení, ale Jarolím a Deli svými prvními zásahy v Dynamu obstarali obrat ve skóre a výhru svěřenců Pavla Hoftycha.

Dynamo nastoupilo v očekávané sestavě a také aktivněji vstoupilo do utkání, když již v sedmé minutě měl gól na hlavě Benát, ale po přesném Poliačkově centru nechal vyniknout pouze brankáře Bruka. A tak po neproměněné šanci zákonitě přišel trest. O pět minut později Juřena přiklepl míč Radku Gulajevovi, jenž parádní střelou vymetl šibenici Křížkovy svatyně.

Jihočeši se však z inkasované branky oklepali vcelku rychle. Ve 27. minutě Lisický fauloval ve vápně Klesu a byla nařízena penalta. Tu bezpečně proměnil svým prvním gólem v Dynamu Lukáš Jarolím.

Když už vše směřovalo k poločasové remíze, udeřili znovu svěřenci Pavla Hoftycha. Centr Haška po standartní situaci našel Simona Deliho, jenž hlavou rovněž skóroval poprvé za Dynamo, a stanovil poločasové vedení Jihočechů.

I po změně stran byli hráči ve žlutém aktivnější a mohli přidat další branky. V 73. minutě už hosté zvedali ruce nad hlavu, ale po perfektním Benátově pasu trefil unikající Machovec pouze tyč Brukovy svatyně. Slovenský univerzál však nemusel smutnit dlouho.

V 82. minutě ho znovu parádně uvolnil Benát a Jaroslav Machovec tentokrát se štěstím propálil brankáře soupeře. Závěr duelu už si Dynamo zkušeně pohlídalo a odváží si z Třince tři body.

FK Fotbal Třinec - SK Dynamo České Budějovice 1:3 (1:2)

Branky: 12. Gulajev - 28. Jarolím (11), 45. Deli, 82. Machovec. ŽK: 3:2 (Motyčka, Cigánek, Matoušek - Kalod, Machovec). Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Gallo. Diváci: 620.

Třinec: Bruk - Malík, Lisický, Cigánek - Matoušek, Malíř, Málek (66. Ceplák), Motyčka, Rekish - Gulajev (83. Adamek), Juřena (74. Gavlák). Trenér Karel Kula.

Dynamo: Křížek - Hašek, Lengyel, Deli, Hanzlík - Poliaček, Benát, L. Jarolím, Klesa (88. Chmelo) - Linhart (63. Machovec), Kalod. Trenér Pavel Hoftych.

Napsal Pavel Kortus ml.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Národní fotbalová liga, Třinec, 15.kolo, HC Dynamo Pardubice, HC Oceláři Třinec, Simon Deli, Lukáš Jarolím, Pavel Hoftych, Jaroslav Machovec, Vlašim, FK Fotbal Třinec, Karel Kula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo pošesté v řadě bodovalo, z Třince veze vítězství  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.