Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Hluboká bodovala naplno, pomohla tím i Roudnému

Víkend byl pro českobudějovické týmy ve fotbalovém Chance krajském přeboru úspěšný. Vyhrálo Roudné a Hluboká, v derby si Jankov s Rudolfovem dělily body za remízu 1:1.

Lídr na Hluboké neuspěl

Hluboká v boji o záchranu přetlačila vedoucí tým tabulky z Dražic 1:0. O jedinou branku se postaral nejlepší hráč utkání Horejš. „Začínal na pozici defenzivního záložníka, pak jsme ho posunuli do obrany, dal gól, myslím si, že to byl dneska jeho zápas,“ pochválil hráče trenér Hluboké Milan Borový.

Kdyby to pod zámkem bylo po patnácti minutách 0:2, nemohl by se nikdo divit. V 5. minutě šel sám na bránu Kromka, o deset minut později Peclinovský, ale ani jeden proti Brašničkovi neuspěl. „Nám se úvody nedaří, je to už třetí čtvrtý zápas za sebou, kdy první minuty patří soupeři,“ povzdechl si po utkání Borový.

Jenže paradoxně to vypadalo, že tyhle neproměněné šance sebraly hostům vítr z plachet a hra se postupem doby vyrovnávala. „Přečkali jsme to naštěstí bez gólu a pak jsme se dostali do hry, Pepa Kurali ještě ze skrumáže naši první velkou šanci neproměnil, ale pak jsme po krásné akci gól dali,“ řekl Borový.

Ve 35. minutě pak přišel trest. Vozábal českou uličkou poslal do vápna Povišera, který se neunáhlil se střelou a ještě přihrál míč křížem na malé vápno, kde se do střely vrhl Horejš a domácí vedli.

Deset minut po přestávce vyzval Vozábal tentokrát Kuraliho, který šel sám na brankáře Janoucha, ale dopadl stejně jako Kromka s Peclinovským v první půli. „Ty situace nejsou řešené tak, jak bych si představoval, Pepa Kurali měl moře času, byl úplně sám a vymýšlí něco… Kdyby šel jednoduše okolo gólmana, rychlost na to má, tak dával do prázdné brány. Já jsem měl strach z toho, aby nás to nemrzelo, zaplaťpánbůh se tak nestalo,“ dodal k celé situaci trenér Hluboké.

Dražice už nehrály tak dobře, jako v úvodu zápasu. Přestože se tlačily za vyrovnáním před domácí branku, do vyložené příležitosti se nedostaly. V 75. minutě se před Janoucha dostal i střídající Dudek, pálil tvrdě, ale přímo do míst, kde stál dražický gólman. Domácí šance uzavřel Vozábal, který z hranice vápna pálil tvrdě, ale Janouch byl připraven i na jeho pokus.

Domácí tak získali tři body důležité body v souboji s jedním z nejlepších týmů krajského přeboru. „Já jsem si před utkáním říkal, že kdo jiný by nás měl nakopnout k pořádnému výkonu, než první mančaft tabulky. Kluci to odmakali, i když nějaké akce nám ještě skřípaly,“ uzavírá trenér Hluboké Milan Borový.

Roudné je Dražicím na dostřel

Roudné doma v sobotu porazilo Lažiště 2:1, a jak ukázal nedělní zápas na Hluboké, byly to důležité body. Malšané se dostali na tři body od prvního místa a s ohledem na to, že je vzájemné utkání s lídrem teprve čeká, dá se říci, že mají všechno ve vlastních rukách. „Náskok se ztenčil, to je pravda, ale jasně se ukázalo se, že Dražice mají silný tým. Jsou důrazní, jsou rychlí, silní na míči, je znát, že hráči mají zkušenosti z vyšších soutěží… Byl to opravdu moc pěkný zápas, měl vysokou úroveň,“ ohodnotil utkání Hluboká – Dražice trenér Malšanů Štefan Lovička, který tento duel sledoval pozorně z tribuny.

Jeho tým už totiž v sobotu získal tři body v domácím utkání s Lažišti. Ale vítězství se nerodilo lehce. „Hráli jsme špatně. Nevím, kde je příčina, ale to, co nás zdobilo, je pryč. Padla na nás deka, ztrácíme míče, je tam málo pohybu, agresivity. Někteří kluci jakoby si přestali věřit v soubojích jeden na jednoho,“ říká Štefan Lovička a pokračuje: „Ale je fakt, že nám pořád chybí tři hráči základní sestavy, což je v tomhle mladém mančaftu hodně znát. Věkový průměr jsme v posledním utkání měli devatenáct let, takže se snažíme stavět náš výkon na elánu. Potřebovali bychom dva zkušené hráče.“

Nejmladším fotbalistou, který v sobotu na roudenský trávník vyběhl, byl záložním Vávra, věkem ještě mladší dorostenec. „Byl jsem překvapený, jak utkání zvládl. Hodili jsme ho do vody a on plaval. A dobře!“ chválí trenér mladíka, který přihrál na první roudenský gól.

Roudné čekají v sobotu Prachatice. „Teď je pro nás každý zápas těžký, nejsme v takovém laufu, nepadá nám to tam. Věřím, že se to bude zlepšovat, vrací se nám zranění hráči do sestavy. Jedeme do Prachatic, doma máme Jankov, pak nás čeká topící se Čkyně, která bojuje o život,“ vypočítává další program svého týmu Lovička.

Derby dopadlo klasickou plichtou

V sobotu se na Rudolfově hrálo českobudějovické derby s Jankovem a skončilo smírně 1:1. Více než výkon fotbalistů se po utkání rozebíral výkon rozhodčích z Německa. Těm se pro domácí hodně důležitý zápas příliš nepovedl na obě strany.

Výsledky týmů z Budějcka: Roudné – Lažiště 2:1 (1:0), Kučera, Trněný, Rudolfov – Jankov 1:1 (1:1), Baščevan – Maxa, Hluboká – Dražice 1:0 (1:0), Horejš.

Ostatní výsledky KP: Písek B – Čkyně 2:0, Veselí – Vodňany 1:1, Soběslav – Prachatice 1:1, Táborsko B – Třeboň 4:2, J. Hradec – Kaplice 1:0.

Zdroj tabulky: www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky Roudné, Rudolfov, Dražice, krajský přebor, trenér, Hluboké, Prachatice, Čkyně, Lažiště, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká bodovala naplno, pomohla tím i Roudnému  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.