Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hluboká chce rychle do klidného středu tabulky

Třetím zástupcem ve fotbalovém krajském přeboru, kterého Budějcká Drbna před začátkem jarní části sezony představuje, je tým Hluboké nad Vltavou.

Ze čtveřice českobudějovických zástupců v přeboru kraje měl právě celek z podzámčí nejkvalitnější přípravu. K tomu jistě napomohla vlastní umělá tráva a trenér Milan Borový, který k týmu v zimě přišel. Hlubockým se také nejlépe povedla generálka. S Hradištěm, které hraje I. A třídu, dokázali vyhrát vysoko 6:1, a to ještě plno dalších jasných příležitostí na vstřelení branky ´zazdili´.

Trenér Milan Borový byl po utkání velmi spokojen. „První poločas, ale vlastně celý zápas se nám povedl. První půli jsme vyhráli 3:0, bylo tam všechno, co od hráčů chci, hráli jsme po zemi, rychle, po stranách, takže určitě spokojenost,“ říká.

Vypadá to, že pod zámkem naladili formu na tu správnou dobu. V neděli od 15 hodin přivítá Hluboká ve svém areálu Soběslav a hrát se bude podle počasí buď na hlavním hřišti, nebo na umělé trávě. „Poslední zápasy se nám vydařily. Myslím si, že forma mužstva má vzestupnou tendenci. Vypadá to, že je to dobře načasované k prvnímu mistrovskému utkání. Všichni si přejeme, aby to tak bylo,“ přidává Borový.

Už podle předcházejících řádků je jasné, že se zimní příprava na Hluboké vydařila. To potvrzují i slova kouče Borového: „S přípravou panuje maximální spokojenost. Začali jsme desátého ledna a účast na trénincích byla pořád osmnáct až dvacet lidí. Nebyl jediný problém. Ani kvůli nemocem nebo zraněním jsme nemuseli upravovat jediný trénink. Co jsem měl v plánu, včetně soustředění, všechno vyšlo. Zkrátka spokojenost. Velká spokojenost je i s přístupem hráčů.“

V prvním utkání čeká na jaře hlubocké fotbalisty Soběslav a jde o velmi důležité body. Rašelina zatím okupuje osmou příčku s dvaceti body, Hluboká je třináctá se čtyřbodovým mankem na svého nedělního soupeře. „Budeme se chtít zaměřit hlavně na svůj výkon, budeme se soustředit na svoji hru a uvidíme, jak to dopadne,“ nemá velká očekávání Milan Borový.

Změn v kádru se na Hluboké v zimní přestávce moc neudálo, téměř se neměnil. „Nikdo nepřišel, odešel pouze Hájek do Rakouska,“ stručně informuje trenér.

Při pohledu do tabulky jsou cíle týmu z Českobudějovicka jasné. Záchrana. „S ohledem na bodové rozdíly v tabulce krajského přeboru se chceme co nejdříve dostat do klidnějšího středu,“ říká trenér Hluboké Milan Borový. S ohledem na to, že na sedmou Třeboň ztrácí jeho tým pouze šest bodů, to nejsou vzdušné zámky.

Štítky krajský přebor, Drbna.cz, trenér, Hluboké, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká chce rychle do klidného středu tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.