Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jankov znovu zvítězil, nováček deklasoval Hlubokou

Nový ročník Chance krajského přeboru fotbalistů má po uplynulém víkendu za sebou dvě odehraná kola. V dalších soutěžních zápasech se ale budějckým zástupcům příliš nedařilo.

Rudolfov po mizerném výkonu nestačil na Čkyni v poměru 1:2 a Hluboká dokonce inkasovala od nováčka z Dačic ´bůra´. O jediné vítězství okresních týmů v krajském přeboru se tak postaral stejně jako minulý víkend Jankov, který v bojovném duelu porazil před vlastními fanoušky nejtěsnějším možným rozdílem třeboňskou Jiskru.

ČTĚTE TAKÉ: První divizní body ukořistili Malšané proti Milevsku

Tři body pro Jankov vystřelil střídající žolík Nedvěd

Jankovským fotbalistům se povedlo potvrdit tři cenné body ze Soběslavi. Svěřenci trenéra Čecha porazili v bojovném a místy i dost ostrém duelu Jiskru Třeboň 1:0 a společně se Čkyní vévodí letošnímu ročníku krajského přeboru bez ztráty jediného bodu.

Přestože první půle nenabídla žádnou slibnou šanci, utkání mělo zásluhou obou soupeřů svou kvalitu. „Diváci viděli důrazný a kvalitní zápas, i když to vzhledem k počasí bylo v brzkém nedělním odpoledni hodně náročné. Hrálo se vyrovnané utkání bez vyložených brankových příležitostí, které mohlo klidně skončit remízou,“ hodnotil duel kormidelník zelenobílých barev Ivo Čech.

Od 60. minuty ale začínali mít domácí hráči navrch. Nejprve po kolmici Bohoňka a následném centru Štefla orazítkoval hlavou tyč třeboňské svatyně Bürger. Zanedlouho pak nebezpečně pálil Nedvěd, ale i jeho pokusu chyběla troška štěstí. „Po odehrané hodině hry se mi zdálo, že máme na to, abychom duel rozhodli ve svůj prospěch. Byli jsme o něco aktivnější než hosté,“ mínil trenér Čech, který měl nakonec i šťastnou ruku při střídání.

V závěrečných minutách totiž střídající Nedvěd aktivně napadal třeboňského stopera Wolfa, který posléze chyboval a domácí střelec po samostatném úniku chladnokrevně rozvlnil síťku za bezmocným brankářem, čímž rozhodl o všech bodech pro domácí Jankov.

„Nyní zajíždíme do Vodňan, kde nás nečeká nic jednoduchého. To ale asi nikde, první dvě odehraná kola totiž napověděla, že letošní ročník bude hodně vyrovnaný,“ zamířil svými myšlenkami jankovský kouč k příštímu duelu.

SK Jankov - Jiskra Třeboň 1:0 (0:0)
Branka:
83. Nedvěd

Sestava Jankova: Hrubý - Klíma, Lošek, Řezníček, Štěcha - Bürger, Bohoněk, Sedlic, Voráček (75. Holba) - Maxa (65. Nedvěd), Štefl (90. David Novotný). Trenér Ivo Čech.

Hluboká odjela z Dačic s pětigólovým přídělem

Hlubočtí fotbalisté vstoupili do zápasu proti nováčkovi soutěže skvěle. Už po pár vteřinách hry vystihl Kurali rozehrávku domácího brankáře, kterému následně nezbývalo nic jiného, než hostujícího forvarda faulovat a z nařízené penalty se nemýlil Čermín.

„Nechápu, proč jsme po vedoucí brance přestali hrát. Jestli si hráči mysleli, že brzká branka soupeře položí, tak se dost zmýlili,“ prozradil kouč Hluboké nad Vltavou Milan Borový, že tato branka paradoxně nakopla hráče domácího celku.

Ještě do poločasové přestávky se totiž Dačicím podařilo skóre otočit a ve druhé půli bylo na hřišti už jen jediné mužstvo, které přidalo ještě další tři trefy. „U domácích hráčů byla touha po třech bodech evidentní. Soupeř hrál důrazně, agresivně, rychle a v pohybu. Naše vystoupení bych označil jako trapný výkon nehodný krajského přeboru,“ nebral si servítky trenér Borový a dál dumal nad nepovedeným počínáním svých svěřenců.

„Vůbec nerozumím tomu, co jsme na hřišti předvedli. Přitom jsme nastoupili v téměř totožné základní jedenáctce jako před týdnem proti Rudolfovu, jen místo Hrdého naskočil od úvodních minut Antoš. Opravdu nechápu, co se s klukama oproti minulému týdnu stalo.“

TJ Centropen Dačice - TJ Hluboká nad Vltavou 5:1 (2:1)
Branky:
18. Krtek, 27. Toman, 47. Štolba, 60. Mikšíček, 82. Celý - 1. Čermín (11)

Sestava Hluboké: Kříž - Vácha (46. Hrdý), Stráský, Antoš, Čermín - Mašek, Horejš, Winkler (65. Křiváček), Jonáš (55. Benhák) - Dudek, Kurali. Trenér Milan Borový.

Avizované vítězství si Rudolfovští fotbalisté neodvezli

Po zaslouženém bodu z Hluboké pomýšlel Rudolfov v zápase ve Čkyni ještě výše. „Hráčský kádr máme určitě kvalitnější, a i proto jsme si do Čkyně jeli pro všechny body,“ stanovil cíl kouč rudolfovských fotbalistů Zdeněk Čadek.

Realita na trávníku byla však zcela odlišná. Čkyně působila po celou dobu utkání kompaktnějším dojmem a její hráči se prali o vítězství s větší vervou, což trenéra Čadka po devadesáti odehraných minutách dost tížilo. „Podali jsme úplně tragický výkon, kluci vůbec nebojovali. V tomhle zápase jsme si nezasloužili bodovat. Nemám víc, co bych k tomu řekl,“ smutnil Čadek.

SK Čkyně - SK Rudolfov 2:1 (1:0)
Branky: 29. R. Provod, 86. P. Vondrášek - 50. Le

Sestava Rudolfova: Nárovec - Dubský, J. Novotný, Gažák (80. Kolařík), Le - Michal - Dvořák (78. M. Novotný), Syrovátka, Bašta, Chlebuch - Zach. Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 2. kola Chance krajského přeboru: Prachatice - Vodňany 3:0, Dražice - Soběslav 1:0, Lažiště - Veselí 0:1, Sedlice - Písek B 1:0, J. Hradec - Osek 2:0.

Zdroj střelců a foto: Milan Šíma, www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky fotbal, Chance krajský přebor, souhrn, výsledky, Hluboká nad Vltavou, krajský přebor, fotbalista, Rudolfov, Čkyně, trenér, Dačice, David Novotný, Třeboň, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jankov znovu zvítězil, nováček deklasoval Hlubokou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.