Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První divizní body ukořistili Malšané proti Milevsku

První tři body do tabulky divizní skupiny A si připsal v sobotu dopoledne nováček z Roudného. Brankami Beránka a Havelky zaskočil zkušené hráče z Milevska.

Až do pětadvacáté minuty se hrálo zcela v režii hostů, kteří drželi míč na svých kopačkách a využívali nepřesných přihrávek nervózních roudenských mladíků. Akcie domácích držel vysoko po celé utkání gólman Jirkal.

Už ve 4. minutě dobře přečetl hru a vyběhl proti Dvořákovi, který využil zaváhání Vrátila. Ve 20. minutě už byl Jirkal překonán obloučkem Suchana, ale míč z kopačky milevského hráče mířil vedle roudenské branky.

Jako blesk z čistého nebe udeřili domácí. Na trestný kop Trněného naběhl Beránek, brankář Milevska Šmidmajer šel ven z branky, srazil se s Bardou a míč obloučkem dopadl do jeho branky - 1:0.

Ve 33. minutě byl sudí Řezáč k hostům benevolentní, když zákrok Fialy na unikajícího Havelku neocenil ani žlutou kartou. Milevský hráč už v tu dobu kartu měl a musel by pod sprchy.

Po přestávce se hosté snažili vyrovnat, ale i na domácí kopačky se vrátil klid, a Malše tak hrozila z rychlých brejků. Než ale vstřelili domácí pojistku, museli v 56. minutě přežít hlavičku Pazdery, míč šel těsně mimo Jirkalovu branku. Na druhé straně se z brejku zastřeloval Havelka, ale první šanci napálil do Šmidmajera.

Největší šanci na srovnání měl v 65. minutě Barda, který úplně sám před Jirkalem na levé straně dlouho neváhal, napálil míč, ale přesně do míst, kde stál domácí brankář. Z následného závaru hosté nic nevytěžili.

Jejich rozlet zabrzdil vyloučením Pazdera, který musel ze hřiště poté, co šel do souboje s Jirkalem, který měl míč ve své moci. A přišel trest v podobě branky. Tři minuty po vyloučení zatáhl míč střídající Kodras, našel rychlonohého Havelku, který míč uklidil k tyči milevské branky - 2:0.

TJ Malše Roudné - FC ZVVZ Milevsko 2:0 (1:0)

Branky: 25. Beránek, 75. Havelka. ŽK: 3:2 (Trněný, Kössl, Vrátil - Fiala, Málek). ČK: 0:1 (72. Pazdera). Rozhodčí: Řezáč - Průcha, Pečenka. Diváci: 150.

Hlasy po utkání

Trenér Roudného František Mertl: „Cením si toho, že kluci do utkání dali srdce. Soupeř byl fotbalovější, hlavně v prvním poločase držel míč na svých kopačkách, ale myslím, že do vyložené šance jsme ho nepustili. Kazili jsme přihrávky, hra na brejky nám nevycházela. Po první brance ze standardky se nám hrálo líp. Jednoznačně nás podržel brankář Jirkal.“

Trenér Milevska Milan Pecka: „V prvním poločase jsme byli lepším mužstvem, ale neproměnili jsme dobré šance, které jsme si vypracovali. Domácí z ničeho a dost šťastně se dostali k vedení. Ve druhém poločase jsme museli otevřít hru, nemohli jsme na nic čekat. Hráli jsme víc dopředu, takže i domácí se dostávali do příležitostí a z brejku dali pojišťovací gól. Po vyloučení Pazdery jsme šli do rizika, ale v těch deseti lidech už to nešlo.“

Štítky fotbal, divize, Malše Roudné, FC ZVVZ, Milevsko, Roudný, FC ZVVZ Milevsko, TJ Malše Roudné, František Mertl, Milan Pecka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První divizní body ukořistili Malšané proti Milevsku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.