Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Malše dostala v Písku devět gólů, dala čtyři

Hokejové skóre se zrodilo v přípravném utkání nováčka divize z Roudného a třetiligového Písku. Sedmdesát přítomných diváků vidělo třináct branek!

Lépe začali hosté, kteří se během první čtvrt hodiny prosadili střelecky dvakrát a v Písku překvapivě vedli ranou Trněného a důsledností Píši. Domácí do přestávky jen snížili na 1:2.

Když se po přestávce trefil do písecké sítě ještě navrátilec Fedorkiv, nikdo nečekal těžko uvěřitelný brankostroj domácího týmu a šokující obrat utkání.

„Dostali jsme čtyři góly z pravé strany, tam jsme úplně propadli. Dva góly jsme inkasovali po dlouhých pasech, to jsme nezajistili. Ale obrana hrála ve druhé půli ve složení, v jakém ještě nikdy nehrála. Proti takovému soupeři to bylo znát. Alespoň kluci viděli, jaké je to hrát proti nejlepšímu střelci třetí ligy,“ řekl po utkání sportovní ředitel Malše Ladislav Bernát.

„Jak jsme hráli v prvním poločase dobře, tak se nám ta druhá půlka nepovedla. Prostřídali jsme, pak jsme utkání nezvládli,“ ví zkušený fotbalový lodivod.

Do týmu se právě z Písku vrátili Trněný a Fedorkiv, kteří tam byli na zkoušce. Jakoby chtěli ukázat, že třetiligový tým měl jejich služby využít, dal Trněný ve středečním přípravném utkání dva góly, Fedorkiv jeden. „My jsme samozřejmě rádi, že se nám vrátili, je to zkvalitnění kádru,“ říká k tomu Bernát.

V týmu Malše nastoupili i mladíci. „Měli jsme tři dorostence, je to pro ně obrovský posun v kvalitě. Alespoň viděli, jak vypadá kvalitní fotbal, a mohli zjistit, co jim chybí k tomu, aby mohli proti takovému soupeři pravidelně nastupovat,“ míní Ladislav Bernát.

Malše pokračuje v přípravě na divizi v sobotu v 10.30 hodin. Na domácím hřišti přivítá divizní celek Táborska. „Je to další kvalitní soupeř,“ libuje si Bernát.

FC Písek – Malše Roudné 9:4 (1:2), za hosty Trněný 2, Píša, Fedorkiv.

Štítky Písek, Roudný, Malše, FC Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malše dostala v Písku devět gólů, dala čtyři  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.