Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Mladé fotbalisty čeká prestižní turnaj v Rusku

Z mimořádné události se může těšit čtyřiadvacet fotbalistů, kteří se vešli do jihočeského výběru v kategorii U14 a U15 Talentovaní jedinci odcestují dnes ve večerních hodinách do ruského města Jekatěrinburg, aby zde reprezentovali krajský fotbal v kvalitně obsazeném turnaji.

Akce se zúčastní celkem osm mužstev, která sehrají duel v jedné skupině systémem každý s každým. Jihočeši rozdělí 24 hráčů do dvou týmů, které se postupně utkají se dvěma celky domácího Jekatěrinburgu a dále pak změří síly s týmem z Moskvy, Beslanu, Surgutu a Krasnojarsku.

„Přestože se jedná o turnaj starších žáků, tedy fotbalistů narozených v letech 1998 a 1999, jedou s námi i mladší fotbalisté z kategorie U13. Věřím, že i tihle kluci svou kvalitu prokážou a že se na turnaji mezi staršími neztratí,“ pověděl jeden z trenérů a člen Krajského fotbalového svazu Jihočeského kraje Tomáš Maruška.

Veškeré ubytování a strava je hrazena pořadateli turnaje. Hráči a realizační tým si tak musejí uhradit ´jen´ náklady spojené s cestováním, s čímž vypomůže českobudějovické Dynamo příspěvkem třicet tisíc korun.

Ještě o pár desítek větší sumou, konkrétně sto tisíci, přispěje nadace České asociace fotbalových hráčů, jejímž předsedou je dlouholetý český reprezentant Karel Poborský.

Turnaj již svou tradici má, ale jihočeské mládežnické týmy se ho zúčastní poprvé. „Věřím, že se nám podaří z této akce nastolit tradici a že budeme moci přijet i v příštích letech. Byla by to bezpochyby i motivace pro další mladé kluky, aby bojovali o místo v krajském výběru,“ předvídal Maruška.

O průběhu turnaje, který se koná během pátku a soboty, i výsledcích jihočeské výpravy vás budeme samozřejmě informovat.

Štítky fotbal, Dynamo České Budějovice, mládež, žáci, turnaj, Rusko, Jekatěrinburg, fotbalista, SK Dynamo České Budějovice, Moskva, Krasnojarsk, Česká asociace fotbalových hráčů, Surgut, Beslan, Karel Poborský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladé fotbalisty čeká prestižní turnaj v Rusku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.