Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalová ostuda, Roudné nedohrálo zápas v Rokycanech!

S blížícím se koncem fotbalového ročníku se na trávnících začínají dít věci. Mužstvo Roudného cestovalo na zápas do 150 kilometrů vzdálených Rokycan a Jihočeši se nestačili divit. Pětačtyřicet minut před výkopem přijeli zcela jiní rozhodčí, kteří v první půli vyloučili hned tři Malšany.

„Po příjezdu do Rokycan jsme se pozdravili s rozhodčími, kteří měli duel původně pískat. S hráči jsme udělali přípravu a během následné rozcvičky jsme zpozorovali na trávníku úplně jinou trojici arbitrů včetně delegáta,“ nechápal kouč Roudného František Mertl.

Jako první se musel poroučet pod sprchy už po šesti minutách hry Fedorkiv. Roudenský hráč byl faulován a dožadoval se tak přímého kopu pro své mužstvo. Hlavní rozhodčí na situaci nereagoval na rozdíl však od svého asistenta Marka Janocha, jenž si postěžoval, že ho roudenský útočník urážel. Hlavní sudí Zdeněk Vaňkát neváhal a Fedorkiv vyfasoval rovnou červenou kartu.

Běžela 25. minuta, Píša pronikl k vápnu a zcela evidentně byl skluzem faulován. Píšťalka rozhodčího zůstala ale němá, hra se rychle přenesla na pravé křídlo domácích, kde obránce Kössl rokycanskému hráči čistě odebral balon.

„Domácí útočník ale přes našeho beka přepadl a pískala se penalta. Kössl dostal žlutou kartu a naštvaný kopl do tyče. Hlavní rozhodčí Vaňkát označil počínání našeho obránce jako projev nespokojenosti a protestů, za což mu udělil ihned druhou žlutou kartu a následně červenou,“ zlobil se trenér Mertl.

V 35. minutě letěl do malého vápna Malšanů dlouhý balon, brankář Bartizal si pro něj došel, ovšem byl zezadu atakován jedním z domácích hráčů, míč mu vypadl a Rokycany kuriózní trefou skórovali podruhé.

„Na našeho brankáře to byl zcela jasný faul. Naprosto ukázkový faul v malém vápně na brankáře a rozhodčí gól uzná. Vůbec jsem to nepochopil,“ rozčiloval se kormidelník Jihočechů.

A aby toho nebylo málo, druhý asistent Jaroslav Jedlička dal najevo hlavnímu sudímu, že si na něj Roudenští pustili pusu na špacír a třetí červenou kartu tentokráte vyfasoval Růžička.

O poločase trenér Mertl udělal dvě změny, vystřídal dva hráče, kteří byli v úvodní pětačtyřicetiminutovce napomínaní žlutou kartou. Hostům by totiž hrozilo, že by v dalším utkání neměli koho poslat do hry.

Další střídání provedl kouč Roudného v 51. minutě a brzy se mu to vymstilo. Nejprve se zranil Bíca, který si natáhl sval, a tak Jihočeši dohrávali v sedmi lidech.

Za nedlouho roudenský brankář Bartizal udělal kličku domácímu útočníkovi, ten skluzem gólmana dohrál a trefil jej ze strany přímo na kotník, čímž Bartizala vyřadil ze hry. V tento moment bylo utkání ukončeno pro malý počet hráčů Roudného.

„Ve fotbale působím už 40 let, ale tohle jsem opravdu nikdy nezažil. Co si tady rozhodčí dovolili, to byla nehoráznost. Dokonce domácí publikum začalo fandit nám, protože takové zvěrstvo opravdu ještě neviděli,“ líčil rozhněvaný Mertl a pokračoval.

„Znechucení domácí hráči nechtěli do druhé půle ani pomalu nastoupit. Po zápase za námi přišli a omlouvali se nám, že tohle nemělo s fotbalem vůbec nic společného.“

Zajímavostí je určitě i další výsledek divizní skupiny A, a to v zápase Nové Strašecí - Táborsko B.

Domácí by se v případě vítězství dotáhli na fotbalisty z Milevska a měli by s nimi na 13. místě shodný počet bodů. Utkání ale skončilo výsledkem 0:3 a zápas nedohráli hned dva hráči domácího celku. Že by další aféra českého fotbalu?

Rokycany - Roudné 4:0, v 63. min. ukončeno pro malý počet hráčů hostí

ŽK: 0:3. ČK: 0:3 (6. Fedorkiv, 25. Kössl, 35. Růžička). Rozhodčí: Vaňkát – Janouch, Jedlička.

Sestava Roudného: Bartizal - Lonsmín, Kössl, Bíca, Průcha - Růžička, Píša (46. Trejbal), Trněný, Lerch (51. Holý) - Fedorkiv, Rosůlek (46. Vávra). Trenér František Mertl.

Foto: www.hattrick.cz

Štítky fotbal, korupce, Divize A, Roudné, Rokycany, rozhodčí, červená karta, Roudný, František Mertl, žlutá karta, Jaroslav Jedlička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vilímek

Hezké Drábkoviny, zřejmě jeho nejlepší žáci... Nad tím se už dá jen zvracet...

Neděle, 19. května 2013, 14:58Odpovědět

Fotbalová ostuda, Roudné nedohrálo zápas v Rokycanech!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.