Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řepka podepsal: „Dynamu chci důvěru oplatit!“ říká

Fotbalový přestup roku je tady. Řízný exsparťanský stoper Tomáš Řepka se upsal na rok a půl českobudějovickému Dynamu! Po krátkých námluvách jej klub poprvé představil na Střeleckém ostrově v úterý dopoledne při tiskové konferenci. Osmatřicetiletý hráč se stal před jarními záchranářskými boji pro Jihočechy exkluzivní posilou do defenzivní řady.

Poté, co se v závěru minulého roku objevily spekulace, že by Dynamo mělo o Řepkovy služby zájem, málokdo věřil, že se tuto vizi podaří zrealizovat. „Tomáš je podle mého názoru fotbalista evropského formátu, proto pro mě bylo zezačátku překvapením, když se o tom začalo mluvit, že by u nás mohl hrát. Když jsem ale pochopil, že je v hodně podobné situaci, jako jsem byl tehdy já, vycítil jsem, že má ještě obrovskou chuť něco dokázat a s fotbalem nekončit,“ řekl Karel Poborský.

Šéf Dynama zároveň přiznal, že za dobu jeho působení ve funkci činovníka to byl nejsnazší přestup. „To, co jsme si řekli jednou, tak platilo. Po velice krátké době můžeme podepsat smlouvu. Jsem upřímně rád, že tady Tomáš dneska sedí. Z jeho strany to nebylo o penězích, což nás velmi příjemně překvapilo a utvrdilo v tom, že děláme s jeho příchodem správně. Přeji mu, aby u nás prožil úspěšnou kariéru.“

Hladký průběh jednání potvrdil i sám Tomáš Řepka: „Jednání byla pozitivní z obou stran. Podmínky spolupráce jsem si řekl jak já, tak i klub, takže se nebylo už dál o čem bavit. Jsem hrozně rád, že mi Budějovice daly šanci pokračovat v české lize. Budu usilovat o to, abych to klubu mohl vrátit,“ řekl zkušený fotbalista.

Vzápětí však přiznal, že k rozhodnutí o konci profesionální kariéry mu už moc nezbývalo. „Po odmítnutí Plzně jsem byl tak zklamaný a vyřízený, že jsem s fotbalem chtěl seknout a hrát někde v Kotěhůlkách. Nakonec se ale objevilo světlo v podobně jednání s Dynamem, které bylo konkrétní. Nerozmýšlel jsem se dlouho a na nabídku kývl.“

A nechybí bývalému hráči Sparty před novým angažmá motivace, když už nebude hrát o mistrovský titul, nýbrž o záchranu první ligy? „Motivaci a ambice mám pořád, jinak bych tady neseděl. Bude to jiné, ale nemyslím si, že Budějovice budou hrát o záchranu. Postavení týmu sice není ideální, ale já v tom problém nevidím. Pro mě je důležité, že chci hrát. Na další půlrok se moc těším a hrozně moc od nového angažmá očekávám,“ netajil se Řepka.

Jedna z otázek novinářů se týkala dojíždění, které přeci jen bude z Černošic u Prahy o něco složitější než na Spartu. „Zase tak daleko to není. Když jsem jel z domova do centra Prahy, tak mi to trvalo stejně dlouho jako teď do Budějc. Dojíždět ale nehodlám, budu se snažit tady trávit co nejvíce času,“ prozradil hráč, jenž bude využívat azylu v podobě ubytování u své maminky, která v jihočeské metropoli žije.

Tomáš Řepka je velmi kontroverzním fotbalistou, jehož každý v Budějcích určitě nepřivítá s otevřenou náručí. Sám hráč si je toho moc dobře vědom: „Nepočítám s tím, že tady budou slavobrány a nápisy ´Vítej v Budějovicích, ty náš zachránce!´ To k fotbalu prostě patří. Vždycky jsem měl kolem sebe lidi, kteří mě měli rádi, jiní mě nenáviděli.“ Jen co to Řepka dořekl, ozvala se i hrstka budějckých fanoušků Sparty, kteří na tiskovou konferenci dorazili bývalého kapitána Pražanů přivítat. „My tě milujeme, Tome!“ Předseda představenstva Karel Poborský reagoval slovy: „Tomáš hraje fotbal na hraně, já ho tak hrál taky. Když jsem se na tu hranu dostal, byly to mé nejlepší zápasy. Pak už je ale ke sklouznutí dolů jen krůček. Z nějakých jeho výstřelků ale obavy nemáme.“

Dynamo po příchodu Tomáše Řepky očekává nejen nárůst diváckých návštěv, ale i celkové pozornosti věnované do té doby nepříliš mediálně zajímavému klubu. „U devadesáti procent našich fanoušků převažují pozitivní reakce. S negativními se sice rovněž setkáváme, ale kladných je pořád víc. To byl i záměr, proč jsme o Tomáše usilovali. Pomůže nám nejen po sportovní stránce, ale i obchodní a marketingové. Doufám, že se nám to podaří potvrdit na hřišti a bude to ku prospěchu všech,“ vysvětlil výkonný ředitel klubu Radim Šupka.

Klub podepsal s Tomášem Řepkou smlouvu na rok a půl. Jak zmínil Karel Poborský, vedení Dynama chce i nadále s hráčem udržovat již nastavenou úroveň komunikace. „Každých šest měsíců si džentlmensky sedneme a řekneme, jestli chceme ve vzájemné spolupráci dál pokračovat. Pokud uznáme, že to není to pravé, podáme si ruce a popřejeme do budoucna hodně štěstí.“

Řeč přišla i na Řepkovu partnerku Vlaďku Erbovou. Schválila mu dojíždění do Budějc? „To nevím, musíte se zeptat jí. Něco mi sice řekla, ale může si myslet úplně něco jiného,“ smál se zkušený obránce. „A jestli se tady na nějakém zápase objeví? (krčí rameny) … že bychom pro ni připravili taky nějakou smlouvu, Karle?“ vyzval Tomáš Řepka k reakci Poborského. „Jo, s marketingem něco uděláme,“ uzavřel úterní tiskovku v uvolněné atmosféře šéf největšího jihočeského oddílu.

Tomáš Řepka po skončení brífinku s novináři odcestoval za mužstvem do Frymburku, kde bude v dalších dnech probíhat týmové soustředění. Ve středu od 10 hodin Dynamo absolvuje oficiální trénink na českokrumlovské umělce.

Štítky Tomáš Řepka, fotbal, Karel Poborský, České Budějovice, Střelecký ostrov, fotbalista, Praha, Vlaďka Erbová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frank Flint

... a to je za Řepku hodně nebo málo?

Středa, 11. ledna 2012, 22:05Odpovědět

Lucie Burianová

200 tisíc měsíčně a..."nebylo to o penězích". Aha.Tak to jo.

Úterý, 10. ledna 2012, 21:02Odpovědět

Řepka podepsal: „Dynamu chci důvěru oplatit!“ říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.