Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Roudné, Jankov i Hluboká inkasovaly obrovský debakl

Poměrně černý víkend mají za sebou fotbalové týmy z Českobudějovicka. V rámci 8. kola A skupiny divize nasázely Štěchovice Roudnému sedm gólů, v Chance krajském přeboru pak Dražice deklasovaly Hlubokou 8:0 a Jankov v okresním derby nestačil před vlastními diváky na Rudolfov v poměru 2:6.

Kvůli dopravní zácpě se hráči nestačili ani rozcvičit

Po debaklu 0:8 před čtrnácti dny na Doubravce prohráli Malšané v uplynulém kole i na půdě Štěchovic 1:7 a už v pěti duelech v řadě nedokázali zvítězit. I proto patří Jihočechům v aktuální tabulce předposlední patnáctá příčka.

Roudenští fotbalisté vzhledem k zácpě na dálnici přijeli do Štěchovic patnáct minut před výkopem a většina z nich se tak pouze převlékla a rovnou nastoupila do ostrého divizního zápasu. Domácí, vědomi si nepříznivé situace hostů, na svého soka vlétli a již po jedenácti minutách hry vedli třígólovým rozdílem.

„Dorazili jsme sice těsně před začátkem duelu, což asi mělo svůj podíl na našem špatném vstupu do utkání, ale to hráče neomlouvá. Všechny branky jsme inkasovali po hrubých individuálních chybách jednotlivých hráčů. Domácí dokonale využili nepříjemné situace, ve které jsme se ocitli. Od první vteřiny hráli agresivně a zaslouženě vedli,“ štvalo trenéra Roudného Františka Mertla.

Tlak Štěchovic neustával ani v dalších minutách úvodního dějství a po tečované střele ze střední vzdálenosti vedli domácí již 4:0. Středočechům přálo i štěstí, ve 41. minutě po dalekonosné ráně zapadl míč do roudenské sítě popáté. „Tuhle střelu měl Míra Jirkal chytit, byla to laciná branka,“ mínil Mertl.

Po obrátce poslali Malšané na hřiště čerstvou krev a rázem to bylo znát. Hned po pauze snížil z pokutového kopu Trněný. Za nedlouho se do gólové příležitosti dostal Matoušek a brzy po něm i Kodras, ale ani jednomu z hráčů nebylo přáno.

„Ve druhém poločase jsme ožili, hra se vyrovnala a dokonce jsme si vypracovali i šance. Bohužel se nám ale druhou trefu přidat nepodařilo a naopak jsme ještě dvakrát inkasovali z rychlých brejků,“ shrnul druhou pětačtyřicetiminutovku kouč Mertl.

Poté rozzlobeně pokračoval. „Štěchovice jsem viděl v minulém kole v Táboře a kluky jsem speciálně na jisté situace upozorňoval. Moc dobře jsme věděli, co soupeř hraje a co od něj čekat. A přesto domácí využili přesně toho, před čím jsem hráče varoval.“

TJ Štěchovice - Malše Roudné 7:1 (5:0)
Branky: 11. (11) a 88. Novák, 27. a 41. Voborník, 5. Lukeš, 8. Žák, 68. Mařík - 46. Trněný (11)

Sestava Roudného: Jirkal - Kössl, Vrátil (42. Lerch), Průcha, Matoušek - Kodras, Bíca, Fedorkiv, Píša (46. Lonsmín), Trněný - Diviš (84. Vávra). Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 8. kola České divize A: Český Krumlov - Milevsko 5:0, Rokycany - Čížová 2:2, Chrást - Přední Kopanina 2:1, Aritma Praha - Tachov 2:0, Nové Strašecí - Benešov 1:0, Hořovicko - Táborsko B 1:4, Admira Praha - Doubravka 4:1.

O osudu utkání rozhodla úvodní dvacetiminutovka

Jankovští fotbalisté své první okresní derby v minulém týdnu na Hluboké nezvládli, a i proto pomýšleli na úspěch alespoň v tom druhém proti Rudolfovu. I svěřenci trenéra Čadka měli co napravovat, v posledním duelu totiž po bídném výkonu nestačili na Prachatice.

Kdo přišel na utkání do Precis arény s pětiminutovým zpožděním, nestačil se divit. Po gólech Zacha a Bašty vedl Rudolfov od 5. minuty o dvě branky. Domácí byli opařeni a než se stačili vzpamatovat, hostující Syrovátka jim zasadil třetí úder. Nečekaně hladké vedení ještě navýšil v 19. minutě J. Novotný a Jankovští byli zralí na ručník.

„Vstup do utkání se nám opravdu povedl. Byli jsme produktivní a góly jsme dávali po pěkných akcích,“ radoval se rudolfovský trenér Zdeněk Čadek. To jeho protějšek Ivo Čech na lavičce Jankova byl samozřejmě zklamaný. „Těžko se mi zápas hodnotí, když celá příprava vzala hned na začátku za své a my po dvaceti minutách prohrávali o čtyři branky po neuvěřitelných individuálních chybách. Se vší úctou k Rudolfovu, brejkové situace řešil opravdu dobře, ale my mu vítězství doslova darovali a děsí mě, že ty chyby nepramenily ani z tlaku soupeře.“

Domácí mužstvo dostalo nový impuls v 22. minutě, když nařízenou penaltu proměnil Beránek. Do přestávky už diváci ale žádnou branku neviděli, a tak se šlo do kabin za překvapivého stavu 1:4.

Do druhé půle nastoupil Jankov s cílem duel alespoň zdramatizovat, ovšem tyto plány zhatil po pěti minutách druhým gólem v zápase Zach, který navíc v 70. minutě zkompletoval hattrick a zvyšoval tak na hrozivých 1:6.

Zápas byl sice za tohoto stavu rozhodnutý, přesto se ale bylo na co dívat. Za domácí ve stoprocentní gólovce selhali Nedvěd se Šteflem a na jankovského brankáře si dvakrát nepřišel ani hostující Zach. Kosmetickou úpravu obstaral v závěru znovu z penalty domácí útočník Nedvěd.

„I když jsme dali šest gólů na hřišti soupeře, musím kluky pochválit za defenzivní činnost, která nám tentokrát fungovala skvěle,“ těšilo Čadka, naopak zarmoucený Čech hledal slova jen těžko: „Zbytek zápasu jsme hráli vabank a taky to na hřišti podle toho vypadalo. Bohužel jsme své šance neproměnili, a proto zůstal rozdíl ve skóre od zmiňované 20. minuty stejný. Nezbývá než doufat, že jsme si tu smůlu vybrali na hodně dlouho dopředu.“

SK Jankov - SK Rudolfov 2:6 (1:4)
Branky: 22. Beránek (11), 89. Nedvěd (11) - 1., 50. a 70. Zach, 3. Bašta, 12. Syrovátka, 19. J. Novotný

Sestava Jankova: Hrubý - Beránek, Řezníček, Lošek, Klíma - Bürger (60. Maxa), Sedlic, Bohoněk (35. Štefl), Novotný - Nedvěd, Voráček. Trenér Ivo Čech.

Sestava Rudolfova: Nárovec - Le, Havliš, Michal, Dubský - Chlebuch, Syrovátka, J. Novotný (73. Baščevan), Bašta (76. Vyskočil), M. Novotný (67. Dvořák) - Zach. Trenér Zdeněk Čadek.

Absence obou stoperů a útočníka Dudka byla zřejmá

Hluboká posílena posledním domácím vítězstvím nad Jankovem cestovala do Dražic bez kanonýra Lukáše Dudka a v defenzivě navíc chyběla trenéru Borovému stabilní stoperská dvojice Hrdý - Stráský. Domácí se ujali vedení v 9. minutě brankou z penalty, která byla nařízena po Váchově hraní rukou. Úspěšným exekutorem pokutového kopu byl Šahajda.

Hlubočtí fotbalisté hráli bez nasazení, bez jakéhokoliv zapálení do hry, všude byli pozdě a Dražice tak po zásluze přidaly do přestávky zásluhou Horky a znovu Šahajdy ještě dvě trefy.

„Ukázalo se, že kádr zase tak široký nemáme. Vypadli nám tři hráči základní sestavy a vůbec jsme je nedokázali nahradit. Po bídném prvním poločase jsem hráče nabádal, že musíme zlepšit všechno, jinak se nevyhneme debaklu. Bohužel druhá půle byla ještě horší, hráči ji úplně vypustili,“ bědoval nad hrozným výkonem svých svěřenců kouč Hluboké Milan Borový.

Dražičtí si druhou pětačtyřicetiminutovku užívali a za jakéhokoliv stavu hráli s ohromnou chutí. V 61. minutě završil hattrick Šahajda, na 5:0 pak zvyšoval Fiala. Za domácí přidal ještě další dva góly famózní Šahajda, který se z pozice beka trefil v zápase celkem pětkrát. Pro Hlubokou hrůzostrašné skóre 0:8 uzavřel zásahem do černého Novotný.

„Dražice nás přejely úplně ve všem. Předvedli jsme hodně špatný výkon a od hráčů, kteří jsou v širším kádru, bych očekával nějakou odpovídající výkonnost. Polovina kluků bývá naštvaná, když nehrají od základu. A když už nastoupí, tak by měli zamakat a rvát se o místo, ne zápas takhle odchodit,“ byl hrubě nespokojen Borový.

Vzápětí ostře dodal: „Připadá mi, že někteří hráči si jdou raději zahrát za béčko, než aby se honili v krajském přeboru. Vrcholem pak je, když jsou nominovaní a já s nimi počítám, a dvacetiletý Křiváček mi nepřijede vůbec na sraz. Vzkáže po spoluhráči, že prostě nejede, ale už druhý den volá trenérovi béčka, jestli si může jít zahrát. Tohle mi hlava absolutně nebere!“

TJ Dražice - TJ Hluboká nad Vltavou 8:0 (3:0)
Branky: 9. (11), 41., 61., 73. (11) a 80. Šahajda, 20. Horka, 65. Fiala, 88. Novotný

Sestava Hluboké: Kříž - Jonáš, Antoš, Procházka (74. T. Adam), Čermín - Benhák (64. Pomeje), Horejš, Vácha, Marhoun - Kurali, Mašek. Trenér Milan Borový.

Ostatní výsledky 8. kola Chance krajského přeboru: Prachatice - Dačice 3:1, Soběslav - Písek B 3:6, Vodňany - Veselí nad Lužnicí 0:0, Čkyně - Jindřichův Hradec 1:3, Třeboň - Osek 1:1, Lažiště - Sedlice 0:0.

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 8. kolo, Hluboká nad Vltavou, Jankov, Roudné, Rudolfov, Dražice, Štěchovice, trenér, okres České Budějovice, František Mertl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné, Jankov i Hluboká inkasovaly obrovský debakl  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.