Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Roudné zase nadělovalo, v divizním souboji remíza

Už jen dva týdny zbývají do konce zimního turnaje pod hlubockým zámkem. Největší šanci na vítězství má Protivín, který se po vítězství 2:0 posunul do čela turnaje, a také Český Krumlov, který remizoval s Táborem 1:1.

Událostí víkendu byla ale bezesporu další vysoká výhra Roudného. Tomu se ve skupině o 11. místo nebývale daří a se skóre 22:1 je bez ztráty bodu na čele skupiny. Dorost Dynama přehrálo Roudné 3:1, Kamenný Újezd v minulém týdnu 11:0 a o uplynulém víkendu zimní střeleckou formu Malše odnesla Kaplice 8:0.

V taháku sobotního programu se utkaly divizní týmy z Českého Krumlova a Tábora. Ve vyrovnaném utkání šel Krumlov v prvním poločase do vedení, ale Táborským se i díky zvýšenému úsilí podařilo ve druhé části hry srovnat na konečných 1:1.

Dorost budějckého SKP v posledním sobotním zápasu smetl Hrdějovice 5:1.

Neděle začala dvěma vítězstvími dorosteneckých týmů Dynama, přestože místo devatenáctky nastoupili hráči o dva roky mladší a je pak v následujícím utkání zaskočila „šestnáctka“.

Na turnaji výborně hrající zástupce I. A třídy z Protivína potvrdil dobrou formu a přehrál Lažiště 2:0. S ohledem na sobotní remízu Krumlova s Táborem se vyšvihl na pozici lídra Hlubocké zimní ligy.

Souboj zástupců krajského přeboru mezi Jankovem a Rudolfovem skončil také remízou 1:1. Oslabený Jankov, za který nastoupilo pět hráčů z B týmu, nerozehrál utkání lépe, ale přesto šel do vedení. Tomu předcházelo drobné nedorozumění mezi obráncem Jankova Beránkem s brankářem Hrubým, který ale nakonec dopravil míč z bezprostředního nebezpečí. Hned z protiútoku, běžela 25. minuta, zatáhl míč po pravé straně Stejskal, poslal přetažený míč do vápna, kam naběhl z druhé vlny Klíma a sám do odkryté branky neměl problém skórovat – 1:0.

Druhý poločas začal Jankov lépe, ze strany to hned po rozehrávce zkoušel Stejskal, jeho tvrdá střela z těžkého úhlu mířila mimo. Rudolfov postupem času přidal, Čapek vysunul Baštu, ale brankář Wolek výborně vyběhl, pokus o obstřelení vytlačil na roh. V 72. minutě prošel Syrovátka hezky do vápna, střela ke vzdálenější tyči znamenala vyrovnání na konečných 1:1.

Jankovu závěr utkání v defenzivě příliš nevyšel. Výkop brankáře Pešuly přelétl i posledního obránce, dostal se k němu hlavou Bašta, ale jeho pokus vytlačil Wolek na roh. Jedinou odpovědí Jankova byla tvrdá střela střídajícího Šindeláře, když Pešula neudržel centr, ale šla nad.

V dohrávce odloženého utkání z mrazivých víkendů si Týn poradil s unavenými dorostenci SKP 2:1.

Výsledky

Sobota: Kaplice – Roudné 0:8 (0:4), Fedorkiv 3, Píša, Havelka 2, Bíca, Dříteň – Čtyři Dvory 0:2 (0:1), Staněk, Šejnoha, Český Krumlov – Tábor 1:1 (1:0), Babouček – Nenička, SKP ČB U19 – Hrdějovice 5:1 (0:0), Franěk, Polanský, Kodras, Novotný, Růžička – Strnad.

Neděle: Dynamo ČB U17 – Bavorovice 4:2 (1:0), Květoň 2, Vaněk, Dědič – Koranda 2, Dynamo ČB U19 – Vodňany 2:1 (1:1), Svoboda, Horák – T. Vokatý, Protivín – Lažiště 2:0 (0:0), Štěpán, Rothbauer, Jankov – Rudolfov 1:1 (1:0), Klíma – Syrovátka, dohrávka Týn – SKP ČB U19 2:1 (1:1).

Tabulka o 1. až 5. místo

1. Protivín 1 1 0 6:4 4
2. Český Krumlov 1 1 0 3:2 4
3. Tábor 0 2 0 2:2 2
4. Milevsko 0 1 1 5:6 1
5. Lažiště 0 1 1 1:3 1

Program dalšího víkendu

Sobota (25. února): Hluboká – Rudolfov (11.30), Hrdějovice – Týn (13.30), Tábor – Milevsko (15.30).

Neděle (26. února): Vodňany – Roudné (9), Čtyři Dvory – SKP ČB U19 (11), Kaplice – Kamenný Újezd (13), Lažiště – Český Krumlov (15), Jankov – Dynamo ČB U17 (17).

Štítky Roudné, Český Krumlov, Protivín, Tábor, SK Dynamo České Budějovice, Rudolfov, Lažiště, Kaplice, Pražská konzervatoř, Hrdějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné zase nadělovalo, v divizním souboji remíza  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.