Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Série zápasů s hratelnějšími soupeři začíná, přijede Brno

Druhou třetinu letošního ročníku Gambrinus ligy zakončí fotbalisté Dynama České Budějovice domácím zápasem se Zbrojovkou Brno. Utkání 20. kola startuje na Střeleckém ostrově v pátek 15. března s výkopem v 18 hodin. Budějcká Drbna vám tradičně přináší soutěž o volné vstupenky.

Přestože fotbalisté Zbrojovky hráli v loňské sezoně až druhou ligu, patří zápasy brněnských fotbalistů s Dynamem k tradičním soubojům v rámci Gambrinus ligy.

Oba celky se v nejvyšší soutěži střetly celkem jednatřicetkrát. Mírně lepší bilanci vzájemných zápasů mají fotbalisté Brna, kteří dokázali vyhrát dvanáct utkání. Deset vzájemných soubojů skončilo nerozhodně a v devíti zápasech se radovali Jihočeši.

Doma na Střeleckém ostrově je pochopitelně bilance Dynama lepší. Jihočeši svého soupeře v domácím prostředí porazili šestkrát. Pět zápasů skončilo remízou a čtyřikrát se radovali brněnští fotbalisté.

Nutno ale dodat, že přestože Jihočeši poslední zápas v domácím prostředí v říjnu roku 2010 vyhráli, v šesti předešlých zápasech se jim nedařilo nad tímto tradičním soupeřem uspět.

K vůbec poslednímu vzájemnému souboji obou mužstev došlo v rámci Gambrinus ligy na podzim loňského roku. V televizním utkání začali lépe Jihočeši, za které se ve 13. minutě trefil Sandro. Ve druhém poločase ale domácí fotbalisté Zbrojovky vývoj utkání zcela otočili a po dvou gólech Švancary a jedné trefě Glasera vyhráli nad Dynamem s přehledem 3:1.

Fotbalistům Dynama vstup do jarní části sezony podle představ nevyšel. Po úvodní remíze v Ostravě Jihočeši nestačili doma na Spartu a v posledním zápase pak prohráli také na hřišti Slovanu Liberec.

„V Liberci to bylo smolné utkání. Odehráli jsme vyrovnaný zápas a já až do té 79. minuty věřil tomu, že bychom si nějaký ten bod mohli odvézt. Herně to bylo z naší strany slušné a s Libercem jsme drželi krok. Rozhodly opět takové ty individuální chyby. My jsme se jich v zápase nedopouštěli, ale v těch osudných chvílích přišly,“ říká trenér Dynama Pavol Švantner.

SK Dynamo - FC Zbrojovka Brno (pátek 15. března od 18 hodin)

Každopádně sérii třech zápasů se silnými soupeři mají Jihočeši za sebou a nyní je naopak čekají ti hratelnější. „Utkání s Brnem pro nás bude veledůležité. Musíme v něm již zabrat naplno a naším cílem je jednoznačně vítězství. Samozřejmě víme, že pokud by tady Zbrojovka uspěla, tak by se od nás zase o něco odpoutala. My naopak chceme vyhrát, abychom se soupeřům před námi přiblížili,“ pokračuje Švantner.

Zároveň je mu jasné, že důležitý zápas to bude i pro brněnský celek. „V Brně si určitě také uvědomují, v jaké jsou situaci. Poslední prohrané zápasy budou chtít hodit za hlavu a budou u nás chtít bodovat. My si ale věříme, pokud zopakujeme naše solidní výkony z posledních zápasů, tak máme na to, abychom Zbrojovku doma porazili,“ dodává kouč Dynama.

Po zdravotní stránce jsou fotbalisté A týmu před pátečním zápasem v pořádku, přesto trenéři nebudou moci využít nejsilnější sestavu.

„Kvůli žlutým kartám do zápasu nenastoupí Filip Rýdel a Pavel Novák. Až na nějaké drobné šrámy z posledních zápasů jsme kompletní a k dispozici budeme mít všechny hráče. Naplno trénuje i Brazilec Sandro. Na základní sestavu to ještě není, ale není vyloučeno, že se v zápase během hry neobjeví,“ uzavírá Pavel Švantner.

Soutěž o vstupenky

Zodpovězte do pátečního poledne následující otázku e-mailem na adresu redakce@budejckadrbna.cz a počkejte, zda budete vylosováni. Tři náhodně vybraní čtenáři získají po dvou lístcích na zápas proti Brnu, který začíná v 18 hodin.

Z jakého týmu přišel v zimě do Dynama obránce Václav Ježdík?

A) FC Hradec Králové
B) 1. FK Příbram
C) FK Teplice

Do zprávy nezapomeňte připsat vaše jméno a telefonický kontakt. To proto, abychom se mohli s výherci bezprostředně po losování spojit.

SOUTĚŽ SKONČILA

Václav Ježdík přišel do Českých Budějovic z prvoligových Teplic. Správně tedy byla možnost C.

Při losování výherců se štěstí usmálo na čtenáře Kamila Sahana, Lukáše Burdu a Petra Snížka. Všichni získávání po dvou volných lupenech na dnešní duel Dynama proti Zbrojovce Brno. Blahopřejeme!

Tisková zpráva

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, Gambrinus liga, fotbalista, soutěž, 1. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, FC Slovan Liberec, FK Teplice, Václav Ježdík, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série zápasů s hratelnějšími soupeři začíná, přijede Brno  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.