Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Vítězem bojovného zápasu se stala Mladá Boleslav

Závěrečný duel podzimu fotbalisté Dynama nezvládli. Utkání rozhodl gólem v 11. minutě hostující kapitán Petr Johana, který potvrdil, že mladoboleslavský celek dokáže dokonale těžit ze standardních situací. Hráčům ze Střeleckého ostrova štěstí nepřálo a kýženého vyrovnání se bohužel nedočkali.

Do zápasu 16. kola Gambrinus ligy proti průběžně páté Mladé Boleslavi nastoupili Budějčáci v notně pozměněné sestavě. Trenérovi Jihočechů Miroslavu Soukupovi chyběli zranění Benát, Rýdel a Novák, proti ´svému´ klubu navíc nemohli nastoupit Řezníček s Táborským.

Domácí fotbalisté vážně zahrozili hned v úvodu tohoto střetnutí, když Sandrův roh přistál přímo před volného Riegela, ten ale slabou střelou hostujícího gólmana Millera nepřekonal. Ruce nad hlavu však v 11. minutě zvedala dosud nevýrazná Mladá Boleslav. Brunclík zahrál rohový kop přesně na hlavu kapitána Petra Johany a ten poslal svůj celek do vedení - 0:1.

V dalších minutách nastal rozruch hlavně při kartových verdiktech hlavního sudího Příhody, jenž v prvním poločase rozdal celkem čtyři žluté karty. Možnost navýšit skóre nevyužil ve 38. minutě Štohanzl, když šel úplně sám na Daňka. Ale domácí gólman mu úhel včasným vyběhnutím zmenšil, a tak se boleslavský středopolař zamotal ve vlastních kličkách.

Na druhé straně se do slušné pozice propracoval Marković, zakončení mu však hostující hráči zablokovali. Mrzutý okamžik pro tým ze Střeleckého ostrova přišel nedlouho před poločasem, kdy Bořil poslal k zemi Sandra, jenž musel hřiště opustit na nosítkách. Nakonec ho ze stadionu odvezla sanitka se zlomeným kotníkem a podle posledních zpráv bude v neděli operován.

Ve druhé půli byli u míče častěji domácí, co to ale bylo platné, když branku Millera prakticky ani neohrozili. Hostující celek totiž velmi dobře bránil, a když už Dynamo vystřelilo, míč letěl hodně mimo. To se stalo například v 69. minutě při pokusu Machovce.

Za čtyři minuty se míč dostal ve vápně k Lengyelovi, ten si ale s nabídnutou příležitostí vyrovnat skóre neporadil zrovna ideálně. Balon ukryl ve své náruči mladoboleslavský brankář. A vzápětí přišla akce na druhé straně - Daňka protáhl střídající Opiela.

O poslední vzruch v sobotním utkání se postaral díky tvrdé střele mezi tři tyče Štohanzl, ale domácí gólman byl opět úspěšnější. Průměrný ligový zápas tak skončil vítězstvím Mladé Boleslavi, která rozhodla o svém zisku třech bodů už v samotném úvodu zápasu.

„Věřili jsme, že v posledním podzimním zápase se o body popereme, abychom si udrželi lepší kontakt se středem tabulky. Boleslav ale potvrdila, že standardky umí zahrávat, Johanu jsme nechali rozběhnout a on toho využil. Potom nám chyběla kvalita, druhou půli jsme dohrávali v křeči. Teď máme před sebou tři měsíce, abychom zmobilizovali síly a dali mužstvo dohromady,“ zhodnotil zápas trenér Dynama České Budějovice Miroslav Soukup.

Jelikož předposlední Teplice hrají svůj zápas až v neděli odpoledne doma s Brnem, před zimní přestávkou patří Dynamu České Budějovice zatím 14. příčka tabulky Gambrinus ligy.

SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)

Branka: 11. Johana. ŽK: 3:3 (Otepka, Machovec, Linhart - Ščuk, Opiela, Bořil). Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Vysloužil. Střely na bránu: 2:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:13. Diváci: 1825.

Dynamo: Daněk - Riegel, Halama, Lengyel, Machovec - Klesa, Otepka, Javorek, Rakovan, Sandro (46. Hanzlík) - Marković. Trenér Miroslav Soukup.

Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Bořil - Mareš (89. Fillo), Brunclík (17. Opiela, 90. Zbrožek), Magera, Ščuk, Štohanzl - Nešpor. Trenér Ladislav Minář.

Štítky Dynamo, České Budějovice, FK Mladá Boleslav, fotbal, Gambrinus liga, SK Dynamo České Budějovice, Petr Johana, Střelecký ostrov, 1. česká fotbalová liga, Miroslav Soukup, FC Zbrojovka Brno, FK Teplice, Ladislav Minář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězem bojovného zápasu se stala Mladá Boleslav  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.