Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Motor ztratil v závěru dvougólové vedení. Bonusový bod vystřelil v nájezdech Pajič

Velice dramatické utkání se sehrálo v litoměřické Kalich Areně. Motor vedl ještě minutu a půl před koncem o dvě branky, ale domácí skvěle naložili s hrou bez brankáře a díky dvěma gólům během dvaceti vteřin vyrovnali na 2:2. I třetí utkání těchto soupeřů tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, které vyšly lépe hostujícím hráčům. Jediným úspěšným střelcem byl Pajič, Motor zvítězil 3:2 a připsal si další dva body do tabulky WSM Ligy.

Úvodní polovina první třetiny nepřinesla žádné větší možnosti. Ta první přišla až ve 12. minutě po Gábově zaváhání. Ten si vyjel pro puk, uklouzl, ale Ondráček svou střelu do prázdné branky v gól nepřetavil. Trefil pouze tyč. Po čtvrthodině měl šanci také hostující tým. Nouza se pokoušel dorážet těsně před Pavelkou, ale ten jeho pokus vyrazil betonem. O dvě minuty později už se ale měnilo skóre. Petr Kolmann uspěl se svojí střelou a poslal Motor do vedení. Stav 1:0 si Jihočeši pohlídali až do konce třetiny.

V úvodu druhé části se naskytla Stadionu příležitost přesilové hry pět na tři. Motor se ale skvěle ubránil a nepustil Litoměřice do sebemenší šance. Další šance měli ale opět Českobudějovičtí. Pavelka se však zaskvěl několika skvělými zákroky. Ve 26. minutě ujížděl na Gábu Ondráček, ale Suchánek ho zastavil faulem. Když poté střílel Hronek od modré a Rousek se neprosadil z dorážky, byl stav stále 1:0 pro Motor. Hra se poté uklidnila a šancí ubylo. Po čtyřiceti minutách tak svítil na ukazateli skóre výsledek 0:1.

Litoměřičtí se v závěrečné periodě pokoušeli rychle vyrovnat, ale z jejich tlaku nevzešla žádná větší šance. Ze třetí třetiny uplynulo něco málo přes sedm minut a do šance se dostal v oslabení opět Ondráček. Ale ani tentokrát Gábu nepřekonal. A tak přišel trest. Zíb vystřelil od modré, puk se dostal k volnému Martinu Heřmanovi a ten neměl problém uklidit kotouč za Pavelkova záda. Dvě minuty před koncem sáhl domácí trenér ke hře bez brankáře a tento tah mu vyšel na výbornou. Dvěma góly během dvaceti sekund se podařilo domácím vyrovnat. Nejprve dorazil puk do prázdné klece Martin Procházka a po něm srovnal Filip Hronek. Utkání tak dospělo do prodloužení.

Šanci rozhodnout měl Martin Procházka, který jel trestné střílení, ale na Gábu si nepřišel. Jelikož to bylo jediné vážné ohrožení branky, přišly na řadu samostatné nájezdy.

V těch byl jediným střelcem českobudějovický Rok Pajič a bonusový bod tak putuje na jih Čech.

Další utkání, tentokrát retro, čeká Motor v sobotu, kdy na led Budvar Arény přijede pražská Slavia. Úvodní buly je naplánováno na 17. hodinu.

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice 2:3 sn (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Kolmann (Žovinec, Mikyska), 49. Heřman (Zíb). Rozhodčí: Bejček - Rozlílek, Toman. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:1. Diváci: 1020.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Michajlov) - Plášil, Šulc, Málek, Pavlas, Hronek, Vašíček, Piegl - Kalla, Ma. Procházka, Rousek - Ondráček, Vantuch, Beránek - Kopta, Troliga, Doležal - Valášek, Berger, Racek. Trenér Miloš Říha.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Kolmann, Kříž, Suchánek, Zíb, Bohunický, Žovinec, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Guman, Prokeš, Babka. Trenér Petr Rosol.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 29. kole: 1. Jihlava (62 bodů), 2. Kladno (60), 3. MOTOR (53), 4. Slavia (52), 5. Kadaň (45), 6. Přerov (45), 7. Třebíč (45), 8. Litoměřice (43), 9. Havířov (41), 10. Ústí nad Labem (41), 11. Prostějov (39), 12. Benátky nad Jizerou (31), 13. Šumperk (27), 14. Most (25).

Štítky Rok Pajič, Madeta Motor České Budějovice, trestné střílení, HC Stadion Litoměřice, Petr Kolmann, Filip Hronek, Martin Heřman, Martin Procházka, SK Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor ztratil v závěru dvougólové vedení. Bonusový bod vystřelil v nájezdech Pajič  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.