Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brutální zákrok jabloneckého Tondra nezůstal bez odezvy. Patnáct měsíců „stop“ a oplétačky s policií

Velký ohlas nejen mezi hokejovými fanoušky vyvolal ostrý zákrok jabloneckého obránce Martina Tondra. Ten při víkendovém utkání s Táborem mimo objektivy kamer sekl hlavního rozhodčího Patrika Vokřála tak nešťastně, že sudí skončil jedenáct minut před koncem utkání na chirurgii. Zatímco hráče většina sportovních nadšenců obratem odsoudila, hokejový svaz neměl při dnešním posuzování jednoduchou situaci. Jelikož se zatím neobjevil žádný záznam zákroku a nepodařilo se prokázat úmysl, vyfasoval Tondr „pouze“ patnáctiměsíční „stopku“. Případem se navíc zabývají policisté.

„Táborští kriminalisté žádají o pomoc návštěvníky utkání, které bylo předčasně ukončeno. Potřebují fotografie a videozáznamy, které zachytily zranění rozhodčího či situaci, která zranění předcházela,“ požádal policejní mluvčí Jiří Matzner a doplnil: „Případ kriminalisté prošetřují pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví.“

Samotného hráče a vedení jabloneckých Vlků jsme se snažili kontaktovat, abychom vám mohli přinést vyjádření samotného aktéra. Nikdo z klubu ovšem na naše výzvy nereagoval.

Incidentu měla předcházet drobná strkanice s táborským Tomášem Černým. „Náš souboj začal už u naší střídačky a pokračoval za brankou. Párkrát jsme si pak vyměnili tělo, on spadl a dožadoval se faulu, o který ale v žádném případě nešlo. Potom už jsem s protihráčem ztratil kontakt. Jen jsem si zkontroloval, kde ho mám, a už ho dál nesledoval. No, a pak už jsem viděl jenom to, že rozhodčí leží na zemi,“ shrnul táborský obránce.

Jediným relevantním zdrojem k incidentu tak musí být zápis o utkání, do kterého asistent rozhodčího Aleš Vavruška uvedl, že se jednalo o úmyslný zákrok. „V čase 49:26 hráč hostí číslo 10 Tondr Martin ve vzteku zasáhl hlavního rozhodčího vysokou holí do oblasti krku. Zákrok jsem viděl a bylo patrné, že hráč si je svého zákroku vědom. Hlavní rozhodčí okamžitě upadl na led a nehýbal se,“ napsal asistent rozhodčího. Podle jeho slov se Martin Tondr ihned po zákroku vytratil z plochy. „Zmíněný hráč se po zákroku nesnažil hlavnímu rozhodčímu nijak pomoci a okamžitě rychle odjel na svou hráčskou lavici. Hlavní rozhodčí byl odvezen rychlou záchrannou službou do nemocnice v Táboře. Jelikož bylo patrné, že zákrok byl úmyslný, utkání bylo ukončeno pro inzultaci hlavního rozhodčího,“ píše se v zápise.

Patnáctiměsíční zákaz činnosti je jedním z nejnižších možných trestů, který mohl dnes u disciplinární komise Martin Tondr „vyfasovat“. „Kdyby se prokázalo, že rozhodčího Vokřála trefil úmyslně, pak by patrně následoval doživotní zákaz činnosti,“ doplnil pro portál Hokej.cz předseda disciplinární komise František Dvořák. Podle něho nebude mít trest žádný vliv na Tondrovo zaměstnání v mladoboleslavském hokejovém klubu, kde působí jako masér.

Autoři | Foto HC Tábor

Štítky Nemocnice Tábor, Tomáš Černý, František Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brutální zákrok jabloneckého Tondra nezůstal bez odezvy. Patnáct měsíců „stop“ a oplétačky s policií  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.