Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor zakončil první fázi sezony prohrou. Soupeřem ve čtvrtfinále bude Přerov

Prohra, která snad vrátila budějcké hokejisty zpátky na zem. Závěrečné kolo základní části sezony s Benátkami nad Jizerou Motoru vůbec nevyšlo a prohra v poměru 1:4 srazila Jihočechy na konečnou třetí příčku. Ve vyřazovacích bojích tak nastoupí proti nenáviděnému Přerovu.

Jako první se ve středečním utkání puku ujal filmový režisér Zdeněk Troška, jenž vhodil mezi centry zahajovacích formací úvodní buly. Domácím hráčům to však nepřineslo ani trošku střeleckého štěstíčka. Slušně zaplněnou halou to zašumělo akorát při minele Chovana v šesté minutě.

Na druhé straně bylo o něco živěji, když benátečtí hokejisté několikrát ohrozili Bláhovu svatyni. Zejména při přesilovkové šanci Černocha v závěru třetiny ztuhla fanouškům Motoru krev v žilách. Stav naštěstí zůstal po dvaceti minutách nezměněný.

Významným hostům patřil i přestávkový program. Ředitel Jaderné elektrárny Temelín Bohdan Zronek, radní Jihočeského kraje Antonín Krák nebo českobudějovický primátor Jiří Svoboda. To byli jedni z mnoha zástupců významných partnerů Motoru, které vedení klubu ocenilo pamětní cenou.

Branka nepadla ani v prostřední části hry, i když k tomu oba týmy měly blízko. Nulu na straně jihočeského mančaftu uchránila ve 28. minutě jak tyčka po střele Havlína, tak další úspěšný zákrok Bláhy proti vyložené šanci Černocha.

Do vedení se mohly dostat i České Budějovice, skvělý gólman Novotný však byl proti. Zvýšenou pozornost musel věnovat s blížícím se koncem druhé periody převaze svěřenců kouče Rosola, jejich koncovka však neměla kýžený gólový efekt.

Jestli má Motor ambice na postup do extraligy, rozhodně nemůže ve zbytku sezony předvádět výkony srovnatelné se svým herním projevem v závěrečné třetině dnešního duelu. Jihočeská skvadra absolutně vybouchla a po zásluze inkasovala čtyři branky.

Skóre otevřel na začátku 46. minuty lobem z rohu kluziště obránce Jiří Říha, na 2:0 přidal za čtyřiačtyřicet sekund Václav Pletka, jenž dostal nahrávku před branku tísněným Černochem. Rozhodnuto bylo po chybě domácí rozehrávky, když obranným pásmem prokličkoval velmi dobře hrající Jiří Černoch a Budějce prohrávaly o tři branky.

Domácí trenéři tři a půl minuty před koncem odvolali Bláhu a zkusili tak hru s jedním hokejistou v poli navíc. To se vyplatilo a Lukáš Zíb v čase 58:27 propálil všechno, co mu stálo v cestě. To ale bylo málo. Daniel Špaček nedlouho poté určil trefou do prázdné branky konečný stav na 1:4. Diváci své oblíbence vypískali...

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Fanouškům se musím za tento výkon omluvit, bylo to špatné stejně jako v Jihlavě. Soupeř byl lepší, bodovat jsme si nezasloužili. Závěr jsme nezvládli a pokazili si dojem z celé sezony. Budeme to mít těžké. Za deset dnů se musíme připravit na play-off.“

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): „Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme po celý zápas aktivnější a bránili střední pásmo. Kromě přesilovek jsme domácí nepouštěli do většího tlaku. V této chvíli je pro nás každý bod zlatý. To, že odsud vezeme tři, je jedině dobře.“

Základní část sezony 2015/2016 hokejové WSM ligy skončila. ČEZ Motoru České Budějovice patří třetí příčka, která mu určila možná nejhoršího soupeře do vyřazovací části. V play-off nastoupí proti týmu, který Jihočeši nedokázali ani jednou porazit - HC ZUBR Přerov. První vzájemný zápas se bude hrát v pondělí 29. února od 17:30 v Budvar Aréně.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 1:4 (0:0, 0:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 59. Zíb (Straka) - 46. Říha (Hrníčko, Havlín), 46. Pletka (Černoch), 54. Černoch (Havlín, Jonák), 59. Špaček (Víšek). Rozhodčí: Doležal - Kreuzer, Polák. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5539.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kváča) - Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Žovinec, Zíb, Mucha - Kuchejda, Rob, Chovan - Nouza, Straka, Květoň - Žálčík, Mikyska, Babka - Panáček, Točík, Šuhaj. Trenér Petr Rosol.

HC Benátky nad Jizerou: Novotný (Vacek) - Piskáček, Havlín, Kurka, Kajinek, Říha, Pabiška, Ulrych - Jonák, Černoch, Pletka - Rys, Plodek, Špaček - Ordoš, Hrníčko, Víšek - Havlas, Ďurač, Dlouhý. Trenér Jiří Čelanský.

Konečné pořadí WSM Ligy po základní části: 1. Kladno (104 bodů), 2. Jihlava (98), 3. MOTOR (97), 4. Slavia (94), 5. Přerov (84), 6. Prostějov (84), 7. Havířov (79), 8. Ústí nad Labem (75), 9. Kadaň (71), 10. Litoměřice (71), 11. Třebíč (70), 12. Benátky nad Jizerou (61), 13. Most (52), 14. Šumperk (52).

Štítky HC Zubr Přerov, Madeta Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, Jiří Černoch, hokejista, Václav Pletka, Lukáš Zíb, Jiří Říha, HC Dukla Jihlava, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pils

Dobytek

Pondělí, 22. února 2016, 20:07Odpovědět

Motor zakončil první fázi sezony prohrou. Soupeřem ve čtvrtfinále bude Přerov  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.