Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladí Letci narazili na zkušený David Servis. A hodně tvrdě. Prohráli 1:5

Hokejisté budějckého David Servisu nedali v prvním utkání o postup do II. ligy šanci Letcům z Letňan. Jihočeši v zápase dominovali a připsali si první výhru. Letňany prohrály poprvé v sezoně.

Jihočeši, kteří mají tým složen ze zkušených hráčů, v první třetině našli na soupeře recept po deseti minutách hry. Letňany, které naopak tvoří mladí hokejisté, měly dvě šance. A ty kryl brankář Vojta. Skóre otevřel při přesilové hře ve 13. minutě Petr Zich, který číhal před brankou. Prosadil se po střele Nedorosta, kterou brankář Havlín jen vyrazil před sebe – 1:0. V 16. minutě předvedl pěknou akci Šulčík, který obral o puk Mrázka. Jeho pokus ale Havlín kryl a poradil si také s následnou dorážkou pod horní tyč Daniela Mikeše. Dvě minuty nato se ale domácí podruhé už radovali, když se nenápadnou střelou vzduchem na vzdálenější tyč prosadil Zdeněk Šperger – 2:0.

Domácí se naplno rozjeli ve druhé třetině. Po pěti minutách hry se David Servis začal ještě více tlačit do zakončení. Třetí gól pak dal v čase 26:12 Daniel Mikeš, který jel se Suchánkem dva na jednoho a nepohrdl jeho přihrávkou – 3:0. Za 24 sekund lovil puk ze své branky Havlín počtvrté. Trefil se Lukáš Chaloupka – 4:0. A za dalších 67 sekund se zaplněný ochoz Hokejového centra Pouzar radoval znovu, když důrazu před brankou využil opět Daniel Mikeš – 5:0.

ČTĚTE TAKÉ: David Servis bude hrát první část kvalifikace o druhou ligu s Letňany a Louny

A nemuselo to být vše. Osmnáct sekund poté pálil Janda po výborné přihrávce Hanzala. Tentokráte byl Havlín úspěšný. Letňany snížily ve 37. minutě při vyloučení Trummera. Domácí byli při oslabení hodně aktivní a dostali se před Havlína. Jenže hosté po získání puku šli rychle do přečíslení a toho využil kapitán Jan Mišner. Svou první střelou sice neuspěl, ale puk zapadl za Vojtu, který o něm nevěděl a Mišner ho tak pohodlně dojel a dorazil – 5:1. Letňany pak mohly snížit při přesilovce 5 na 3, která trvala po faulu Chaloupky a nedisciplinovanosti Špergera rovné dvě minuty. Prvně jmenovaný byl vyloučen za krosček, Šperger pak za zdržování hry, protože při buly několikrát najel do protihráče.

Třetí třetina byla ze strany Letňan nejlepší. Hosté měli několik gólovek, hlavně pak Mišner, který ale ve vyložených šancích brankáře neprostřelil. Ve 42. minutě skončil puk na betonu a o tři minuty později v úniku pálil po blafáku do forhendu vedle. Skóre se do konce zápasu už nezměnilo a David Servis se tak mohl radovat z vysoké výhry a výborného vstupu do kvalifikace o druhou ligu.

Letňany po vydařené sezoně, ve které jejich mladý tým kromě jedné remízy vše vyhrál, poprvé prohrály. Další zápas kvalifikace hrají Jihočeši v neděli na ledě Loun od 17 hodin.

První krok je těžký. Zvládli jsme ho, takže jsme spokojení. Soupeř mě překvapil, protože hrál opravdu dobře. Musím ho pochválit. V žádném případě nás v dalších zápasech nečeká lehká práce,“ řekl k utkání trenér David Servisu Jiří Fedur.

Soupeř byl hokejovější a lepší. Zahráli jsme to, na co máme. Je vidět, že krajská soutěž na jihu Čech je na vysoké úrovni. Určitě je kvalitnější než naše. Čuchli jsme si k pořádnému hokeji. Kluci po lize juniorů viděli, jak se má najíždět do prostoru a další věci. David Servis měl hlavy nahoře a hokejovou kvalitou nás předčil. Samozřejmě boj nevzdáváme, zanalyzujeme zápas, ale za týden se nenaučíme hrát tenhle hokej. Ale stát se může cokoliv,“ uvedl sympaticky s úsměvem trenér Letňan Jan Doutnáč.

HC David Servis – HC Letci Letňany 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Zich (Nedorost, Trummer), 18. Šperger (Jindra), 27. Mikeš (Suchánek), 27. Chaloupka (Mikeš), 28. Mikeš – 37. Mišner. Rozhodčí: Sýkora – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. Diváci: 300.

David Servis: Vojta (Jágr) – Zíka, Cikán, Chaloupka, Zich, Jindra, Vomela, Macháček – Suchánek, Nedorost, Daniel Mikeš, Šperger, Fleischman, Hanzal, Dalibor Mikeš, Janda, Sumerauer, Trummer, Šulčík.

Letňany: Havlín (Oliva) – Šulc, Zima, Novák, Božilov, Koubík, Boček, Rulf, Kautský, Keller – Mrázek, Mišner, Šramota – Štěpán, Uhlíř, Neuman – Valder, Bílek, Král – Kadaně, Horáček.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky David Servis, hokej, kvalifikace, Letci Letňany, Letňany, sportovní kvalifikace, Louny, Sportovní klub Kadaň, HC Letci Letňany, Jaromír Jágr, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí Letci narazili na zkušený David Servis. A hodně tvrdě. Prohráli 1:5  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.