Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mělník byl těžký soupeř. David Servis ale i tak uhrál do odvety výhru

Dva slabší momenty stály hokejisty David Servisu dvě inkasované branky. Začátek zápasu i třetí třetiny nebyl z domácího pohledu ideální a hosté to trestali. Jihočeši dokázali zužitkovat své zkušenosti a zápas vyhráli 4:2.

Jihočeši měli špatný vstup do utkání. Hned v první minutě zacinkala za brankářem Vojtou tyč. Mělník se pak prosadil ve 4. minutě poté, co Pavel Kašák jel sám na gólmana a blafákem zakončil přesně – 0:1. O tři minuty později měl Kašák další velkou šanci, ale tentokrát neuspěl. A to domácí nakoplo.

Po tlaku se proti pravidlům provinil Příhoda. Nabídnutou přesilovou hru sice domácí nevyužili, ale mrzet je to nemuselo. Čtyři sekundy po návratu Příhody na led se prosadil po nahození Chaloupky od modré Daniel Mikeš, který puk dotlačil do branky – 1:1.

David Servis navíc za další dvě minuty dokázal vývoj utkání otočit, když se do šance na pravé straně dostal Jiří Hanzal a prostřelil Vokurku – 2:1. Druhá třetina byla kouskovaná častými vyloučeními. A jedno z nich domácí využili. Jediný gól druhé části dal ve 28. minutě po faulu Davida Havla kapitán týmu Rudolf Suchánek – 3:1. Jihočeši byli o dost lepší tým, ale v koncovce se vícekrát neprosadili.

Ani vstup do třetí třetiny se domácím nepovedl. Po špatném střídání šel na trestnou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě Janda. Mělník početní výhodu zužitkoval kontaktním gólem po pěkné souhře Příhody s Davidem Šubrtem – 3:2. Následné vyloučení domácího Macháčka nebo hostujícího Novotného nikdo zužitkovat nedokázal.

Během poslední desetiminutovky pak měli domácí několik šancí. Prosadil se až Zdeněk Šperger, který David Servisu vylepšil výchozí pozici pro odvetu. Čtyři minuty před koncem se prosadil dorážkou po střele Zicha – 4:2.

V 56. minutě byl vyloučen domácí Daniel Mikeš. Místo tlaku Mělníka měl ale šanci na druhé straně Zich, který branku minul. V závěru se skóre již nezměnilo a David Servis si do nedělní odvety (17:00) vybojoval dobrý náskok.

HC David Servis – HC Junior Mělník 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Mikeš (Suchánek, Chaloupka), 13. Hanzal (Janda), 28. Suchánek (Šulčík, Zíka), 55. Šperger (Zich, Macháček) – 4. Kašák (Fedymycz), 45. Šubrt (Příhoda)

HC David Servis: Vojta (Jágr) – Chaloupka, Jindra, Zich, Cikán, Zíka, Macháček – Suchánek, Nedorost, Daniel Mikeš, Korbela, Hanzal, Šulčík, Janda, Šperger, Trummer, Fleischman, Sumerauer, Pražák.

HC Junior Mělník: Vokurka (Fiala) – Šrámek, Novák, Krejsa, Prejza, Pokorný, Nový, T. Havel, Příhoda, Vočadlo, Kratochvíl, Kašák, Chvátal, Nesládek, Novotný, Šubrt, Douda, Kubica, Fedymycz, Pištoj, D. Havel, Šícha.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Mělník, Rudolf Suchánek, Jiří Hanzal, HC Junior Mělník, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mělník byl těžký soupeř. David Servis ale i tak uhrál do odvety výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.