Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Brankář Kůdela: Havlíčkův Brod má tři vyrovnané lajny. Bude to těžký zápas

Druholigoví hokejisté budějckého David Servisu se dnes od 18 hodin utkají doma s BK Havlíčkův Brod. Půjde o souboj druhého nejlepšího týmu tabulky s druhým nejhorším. Soutěž je ve druhé třetině a hodnotí ji brankářská jednička týmu Hynek Kůdela.

Loni jste s týmem při postupu z kraje nebyl, ale můžete říct podle kabiny rozdíly soutěží? Máte za sebou první třetinu druhé ligy a jste předposlední. Asi jste doufali, že budete v jiných patrech…
První třetina soutěže se moc nepovedla. Jsme nováček a skládal se téměř úplně nový kádr. Hodně kluků, co vybojovalo postup, odešlo a myslím, že celkově si to tu všichni představovali trošku jinak. Já kraj nehrál, takže nemůžu soudit jeho kvalitu, ale druhá liga už je soutěž, na kterou je potřeba daleko více trénovat a celkově zabírá více času.

V zápasech si nemůžete stěžovat na nedostatek práce. Chybí týmu kvalitnější obranná fáze?
Neřekl bych. Spíše jde o to dodržovat nějaký systém a komunikovat spolu. Zvykáme si na sebe a myslím, že se naše obranná fáze postupně zlepšuje.

Na čem dalším potřebujete zapracovat?
Věcí, které je potřeba zlepšit, je víc. Spíše to je ale o detailech, které pak rozhodují.

Problémy jste měli i s nedisciplinovaností a častým vyloučením. V tom jste už lepší?
Určitě. Ze začátku soutěže jsme dělali spoustu zbytečných faulů. Hlavně v útočné pásmu. Poslední zápasy se ale naše disciplína hodně zlepšila.

Jaká je úroveň druhé ligy?
Druhá liga je kvalitní soutěž. Hrají zde hráči, kteří prošli extraligou i první ligou. Spousta týmů také ohrává mladé hráče extraligových klubů.

Dnes narazíte na druhý tým tabulky Havlíčkův Brod. Po vítězství v Písku jistě budete chtít uspět i proti dalšímu favoritovi. Měli jste na Brod speciální přípravu? V prvním vzájemném zápase sezony jste jim nedali ani gól.
Bylo by super potvrdit výhru z Písku. Obzvlášť doma. Speciální přípravu jsme ale neměli. Havlíčkův Brod je kvalitní mužstvo, které má tři vyrovnané lajny. Byl by nesmysl se soustředit jen na některé hráče.

V dalším zápase vás bude čekat cesta do Pelhřimova, který je v tabulce před vámi. Máte na tyto dva zápasy daný od vedení cíl, kolik bodů byste měli uhrát?
Ne. Soustředíme se vždy jen na aktuální zápas.

Štítky Havlíčkův Brod, soutěž, HC Rebel Havlíčkův Brod, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankář Kůdela: Havlíčkův Brod má tři vyrovnané lajny. Bude to těžký zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.