Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lukáš Žálčík nakonec odchází na hostování do Prostějova

Nebyla to jednoduchá jednání. Ještě včera to vypadalo, že zůstane Lukáš Žálčík v kádru Motoru, ale o den později už je vše jinak. Šikovný forvard odchází na měsíční hostování do Prostějova. Poté se klub rozhodne, zda si ho stáhne zpět.

Šestadvacetiletý útočník nebyl letos v prvním týmu Motoru tolik vytěžovaný. Českobudějovické vedení mu tak hledalo možné hostování. „Lukáš má jistě velké předpoklady, bohužel má také velký problém s udržením stabilní výkonnosti, na čemž musí zapracovat. Šanci na to bude mít nakonec v Prostějově,“ vysvětlil pro klubový web generální manažer Stanislav Bednařík. Objasnil také celou situaci kolem jednání s moravským klubem.

Celé jednání započal Petr Sailer s Jiřím Vykoukalem a následně v něm pokračoval Aleš Kotalík s Pavlem Arnoštem. Vše bylo domluveno. Téměř na stole tak ležela dohoda o měsíčním hostování s tím, že Jestřábi převezmou také Žálčíkovu smlouvu. Prostějov se ale poté několikrát ozval s různými požadavky.

„Nakonec k definitivní dohodě přispěl hráčův agent, který se s Prostějovem dohodnul na úpravě smlouvy, tudíž Žálčík k Jestřábům skutečně odchází. Nicméně přesně tyhle peripetie, které provázely jednání, nás nutí k tomu, abychom veškeré smlouvy, příchody a dohody oznamovali skutečně až ve chvíli, kdy jsou černé na bílém podepsané,“ doplnil Bednařík.

Až v pondělí ráno potvrdila dohodu také pražská Sparta, která vlastní Žálčíkova hráčská práva. Po měsíci si vedení Motoru celou situaci vyhodnotí.  Buď si útočníka stáhne zpět, nebo bude reagovat jiným způsobem.

Štítky Prostějov, Petr Sailer, Jiří Vykoukal, Aleš Kotalík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Žálčík nakonec odchází na hostování do Prostějova  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.