Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Další změny v motoráckém kádru. Odchází Bláha, přichází mladý Američan

Tento týden proběhlo v Motoru hned několik změn. Po oznámení měsíčního hostování Lukáše Žálčíka a příchodech Petra Kváči s Dominikem Volkem, jsou tu další pohyby v kádru. Na měsíční zkoušku přichází třiadvacetiletý americký útočník Benjamin Walker, naopak do Liberce odchází na měsíční hostování brankář Ondřej Bláha.

Ben Walker naposledy hájil barvy Manchesteru Monarchs v americké ECHL. Rozhodl se, že své štěstí zkusí v Evropě. V Českých Budějovicích to bude jeho první štace na starém kontinentu. „Dostali jsme na něj velmi dobré reference od stejné agentské skupiny, která nám doporučila Mitche Fillmana. Věříme, že se prosadí stejně, jako právě Mitch,“ prozradil pro klubový web manažer Stanislav Bednařík.

Vedení budějckého celku nemohlo najít kvalitního hráče v probíhající soutěži, a proto se jejich zraky upřely za oceán, kde je obrovská konkurence. Narazilo se tak právě na Walkera. „Nedali jsme samozřejmě jen na doporučení agentů, v zámoří má výborné vztahy s lidmi napříč všemi soutěžemi Jaroslav Modrý, který nám o hráči dodal další pozitivní informace, tudíž Bena vyzkoušíme a po měsíci rozhodneme, zda pro nás bude přínosem,“ doplnil Bednařík.

Mladý americký útočník strávil tři sezony v juniorské WHL, kde se mu bodově velmi dařilo. Poté nastupoval v seniorské AHL, ale tam už tolik příležitostí nedostal. Zaujmout by měl vyrovnanou ofenzivní a defenzivní prací, šikovnýma rukama a rychlým bruslením. Do Českých Budějovic dorazí ve čtvrtek, ale na Kladně se s největší pravděpodobností ještě nepředstaví.

Jihočeský celek ale oznámil také jeden odchod. Na měsíční hostování odchází brankář Ondřej Bláha, který míří do extraligového Liberce. Odchází z důvodu malé vytíženosti a opětovného příchodu Petra Kváči, kterého chce trenér více využívat. Mimo Liberec má Bláha vyjednány střídavé starty také v Benátkách nad Jizerou.

Autoři | Foto Jonathon Howe, StarTribune

Štítky Bílí Tygři Liberec, Madeta Motor České Budějovice, Benjamin Walker, Ondřej Bláha, Dominik Volek, Evropa, Manchester Monarchs, Ben Walker, American Hockey League, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další změny v motoráckém kádru. Odchází Bláha, přichází mladý Američan  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.