Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Těsná výhra vrací Motor do čela. Bodový zisk zastínilo zranění klíčového hráče

Vybojované body, které mají cenu zlata. Utkání s Havířovem fanoušky sice nenadchlo, motoráci však využili zaváhání svých tabulkových sousedů a vrátili se na první příčku tabulky WSM ligy. Stínem za dvanáctým domácím triumfem je vážné zranění nejproduktivnějšího hráče týmu Luboše Roba.

Od samého začátku létala na havířovskou klec jedna střela za druhou. Vedoucí trefa padla z první větší šance poté, co Heřman z vlastního obranného pásma poslal dlouhou nahrávku přes střední pásmo, tam hosté kotouč neudrželi, a tak se ho Tomáš Nouza zmocnil a jel sám proti Šimečkovi. Stejně jako v minulém utkání na ledě Budvar arény snajpr v modrém dresu předvedl kličku do bekhendu, soupeřův gólman sice střelu tečoval lapačkou, kus gumy ale propadl za jeho záda.

Další zajímavá situace se odehrála v 7. minutě, kdy se Jihočechům podařilo brankáře Havířova vyhnat z branky, ten stihl Heřmanovi kotouč betonem sebrat, dojíždějícího Nouzu, jenž by zakončoval do prázdné branky, však podrazil a vysloužil si dvouminutový trest. Během přesilovky měl slibný pokus Pýcha, když se trefil pouze do betonu. Na konci 11. minuty odstoupil ze zápasu kvůli zranění nohy gólman Šimeček a v brance jej nahradil Laco.

Do přestávky se skóre ještě jednou změnilo a k nadšení domácích fanoušků to byli motoráci, kteří šli v 16. minutě do vedení 2:0. Kuchejdův pas za havířovskou obranu měl oči a Vladimír Škoda se sám tváří v tvář Lacovi nezmýlil. Havířovští sice nehráli druhé housle, proti dobře bránícím domácím hokejistům se však prosadil nedokázali.

Prostřední dvacetiminutovku si Jihočeši rozhodně za rámeček nedají, vždyť to byla v jejich podání jedna z nejhorších třetin v této sezoně před vlastním publikem. Brankáře ostřelovali spíše sporadicky, puky létaly mimo tři tyče. Nemohli se proto divit, když ve 29. minutě AZ jako blesk z čistého nebe snížil. Střelou z vrcholku levého kruhu vystihl Jakub Kotala slabší chvilku navrátilce do motoráckého dresu Petra Kváči, jehož zákrok lapačkou nebyl vůbec jistý - 2:1.

Velký vzruch v českobudějovickém brankovišti nastal ve 35. minutě, kdy nejprve zívala na mužstvo z opačného konce republiky odkrytá síťka a poté Ollender rozezvučel pravou tyčku. Tentokrát stáli při svěřencích kouče Stavjani všichni svatí...

Snad jediná vážnější akce, která stojí ve třetí třetině za zmínku, byla střela Nouzy po necelé minutě hry mířící do Lacova ramena. Motoráci zbytek zápasu odehráli spíše takticky a nepouštěli hosty do zakončení. Publikum se však příliš nebavilo. Mužstvo Havířova zkoušelo poslední minutu a půl štěstí při hře bez brankáře, naštěstí Kváča již neinkasoval a Budějčáci se díky výhře vrátili na první místo soutěže.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Shodou okolností zápas skončil stejným výsledkem jako v Havířově. Kdybychom se na dívali optimisticky, dva góly nám k výhře nad tímto soupeřem stačí. Pokud ale budu hovořit seriózně, od začátku jsme neměli takový pohyb, jaký bychom si představovali. V polovině utkání jsme naši sestavu stáhli na tři formace. V závěru hosté hrozili neustálými protiútoky, což si hráči museli pohlídat. V ofenzivě jsme neměli tolik důrazu, bylo to spíš opatrnější. Negativní je zranění Luboše Roba, který bude zřejmě muset znovu na operaci a tím pádem nám bude dva měsíce chybět.“

Martin Janeček (AZ Havířov): „Byli jsme si vědomi, že jedeme na půdu jednoznačného favorita, zároveň jsme věděli o tom, jaké mají domácí první třetiny. Na to jsme se připravili a splnili jsme taktiku. Bohužel jsme kvůli lehkovážným ztrátám kotouče dvakrát inkasovali. Vážím si toho, že kluci nezabalili zbraně a za nepříznivého stavu byli rovnocenným soupeřem. Kdybychom měli v závěru více štěstí, mohli jsme získat aspoň bod.“

Tuto sobotu čeká budějcké hokejistky šlágr s Kladnem, kam se chystá početná výprava fanoušků jihočeského celku. Vypraven bude i speciální vlak Motoráček. Venku budou hrát svěřenci trenérů Stavjani a Štrby také příští středu, když nastoupí na ledě pražské Slavie. V Budvar aréně se znovu objeví až v sobotu 26. listopadu - poprvé v této sezoně přijede pod Černou věž ambiciózní Dukla Jihlava, která na jaře hrála baráž o extraligu. Úvodní buly bude vhozeno úderem 17. hodiny.

ČEZ Motor České Budějovice - AZ Havířov 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Nouza (Heřman, Žovinec), 16. Škoda (Kuchejda, Babka) - 29. Kotala (Bednář). Rozhodčí: Bejček - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5011.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) - Zíb, Žovinec, Vráblík, Suchánek, Pýcha, Pavlin, Mazanec - Babka, Čermák, Heřman - Chovan, Kuchejda, Květoň - Nouza, Pajič, Rob - Škoda, Šulek, Volek - Doktor. Trenér Antonín Stavjaňa.

AZ Havířov: Šimeček (11. Laco) - Petran, Škůrek, Lenďák, Krisl, Korím, Chroboček, Dudek - Bednář, Gřeš, Haas - Hlinka, Hubáček, Kalus - Kanko, Kotala, Ollender - Pořízek, Štumpf, Dvořáček. Trenér Martin Janeček.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 25. kole: 1. ČEZ MOTOR (52), 2. Kladno (52), 3. Slavia Praha (47), 4. Jihlava (44), 5. Benátky nad Jizerou (41), 6. Prostějov (39), 7. Přerov (38), 8. Ústí nad Labem (38), 9. Litoměřice (32), 10. Třebíč (32), 11. Kadaň (29), 12. Havířov (28), 13. Frýdek-Místek (28), 14. Most (22).

Štítky úraz, Madeta Motor České Budějovice, HC AZ Havířov 2010, Luboš Rob, Tomáš Nouza, Antonín Stavjaňa, Jakub Kotala, Budvar aréna, HC Slavia Praha, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těsná výhra vrací Motor do čela. Bodový zisk zastínilo zranění klíčového hráče  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.