Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve druhé lize Jihočeši dohráli. David Servis i Tábor mají tři porážky

S cílem prodloužit sezonu o další domácí zápas jeli hokejisté HC Tábor i David Servis ke třetímu utkání osmifinále druhé ligy. Tábor prohrál v Moravských Budějovicích v prodloužení, David Servis po přestřelce prohrál na havlíčkobrodském ledě.

Po nepostupu Písku do play-off druhé hokejové ligy končí zbývající dva jihočeští zástupci v osmifinále skupin Střed a Západ. Tábor prohrál v Moravských Budějovicích 5:6 v prodloužení, David Servis znovu doplatil na častá oslabení a na BK Havlíčkův Brod nestačil 4:7.

Táborští hráči jeli do Moravských Budějovic s bojovou náladou a v zápase třikrát vedli. Na všechny branky dokázali ale domácí reagovat a navíc na začátku třetí třetiny šli poprvé do vedení. I hostujícímu celku se povedlo vyrovnat a zápas tak dospěl do prodloužení.

Na jeho začátku hrál Tábor přesilovku a měl šanci rozhodnout. Nestalo se a domácí toho využili v 66. minutě. Postup Moravských Budějovic trefil Jan Salák, který využil chyby v hostující rozehře a z mezikruží se trefil přesně pod horní tyč. „Nemáte proč mít hlavy dole, pro mě jste vítězové,“ řekl hráčům dle webu hctabor.com trenér mužstva Tomáš Matušík. Tábor prohrál 1:4, 1:3 a 4:5p.

David Servis jako osmý tým po základní části měl hodně těžký úkol. Havlíčkův Brod se netají ambicemi na postup a svou sílu ukazuje po celou sezonu. Jihočechům se ale i tak proti favoritovi povedl začátek zápasu. V 9. minutě vedl David Servis 2:0 a domácí zaskočil.

Jenže hosté znovu doplatili na častá vyloučení. Brod dal v tomto zápase tři přesilovkové góly, celkem v sérii pak využil devět početních výhod. „Domácím gratuluji k vítězství, hráli dobře. Chtěl bych ale konstatovat, že v dalším kole nebudou mít takovou podporu rozhodčích jako v této sérii. Soudný člověk, který to viděl, musel dojít k tomu samému závěru. Není to výmluva, ale je to tak,“ řekl v hodnocení pro bkhb.cz trenér David Servisu Jiří Fedur.

Budějcký David Servis s Brodem ale dokázal při hře 5 na 5 odehrát vyrovnanou partii a výsledkově nepropadl – 3:5, 2:5 a 4:7. Po sezonách, ve kterých se Jihočeši pohybovali u dna tabulky, přišlo výrazné zlepšení a postup do vyřazovací části. S výhledem do nové sezony je to velký posun. „Po herní stránce jsme nebyli horším. Bohužel rozhodly přesilovky, ve kterých má Brod výbornou jednu lajnu,“ dodal Fedur.

Většina dalších osmifinálových sérií třetí nejvyšší hokejové soutěže se ještě hrají. Havlíčkův Brod i Moravské Budějovice si tedy na dalšího soupeře musejí počkat. Hráči Tábora i David Servisu mají v soutěži pro letošní sezonu hotovo. Je také jisté, že druhou ligu opustí mostecký tým. Písek tak nemusí hrát o udržení a navíc se II. liga může případně rozšířit o dalšího jihočeského zástupce. Tento týden začíná play-off Krajské ligy, ze které může vítěz zabojovat o postup.

Štítky David Servis, Tábor, Písek, II. liga, play-off, o udržení, postup, Krajská liga, Moravské Budějovice, HC Tábor, Havlíčkův Brod, HC Rebel Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve druhé lize Jihočeši dohráli. David Servis i Tábor mají tři porážky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.