Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Starší dorost Motoru slaví titul! Ve finále extraligy udolal na nájezdy Salcburk

Mladí hokejisté ČEZ Motor České Budějovice zakončili výbornou sezonu ziskem extraligového titulu. Po bezchybné jízdě v play-off porazili ve finále rakouský EC Red Bull Salcburk po nájezdech 5:4.

Finále nabídlo od prvních minut ofenzivní hru z obou stran. Výsledkem bylo hned několik obratů. Do vedení šel rakouským tým již ve třetí minutě, kdy využil tlak po úvodním buly Maxmilian Rebernig – 1:0. V průběhu první části dokázali Budějce stav poprvé zvrátit. Trefili se Vojtěch Doktor a Matěj Toman – 1:2. Na další gól se čekalo až do poloviny zápasu.

Během tří minut vrátili vedení na svou stranu John Jason Peterka a Luis Lindner – 3:2. Ve třetí třetině přišla pro Jihočechy výborná 49. minuta, ve které se dokázaly Budějce dvakrát prosadit. Nejprve vyrovnal Jakub Čížek a po 28 sekundách otočil znovu stav Michal Silný – 3:4. A ani to nebyl konec. V 53. minutě počtvrté propálil brankáře Svobodu šikovný útočník John Jason Peterka – 4:4.

Do konce třetí třetiny se skóre znovu neměnilo a šlo se do prodloužení. Motor nejprve během nastavené části nevyužil své velké šance při přesilovce 4 na 3 a následně ustál i tlak Salcburku. V poslední sekundě pálil naštěstí pro Budějce při přečíslení 2 na 1 vedle tyče salcburský Barinka.

O vítězi extraligy pro sezonu 2017/2018 tak rozhodly až nájezdy. Po poradě trenérů nastoupil do branky rakouského celku druhý gólman Kristiansen z Dánska. Jako první ale jel Peterka, který už měl dva góly ze hry. Třetí naštěstí nepřidal. Na druhé straně naopak přesně mířil kapitán Silný. I v dalších dvou nájezdech skončil puk v síti. Nejprve srovnal Barinka, reagoval Matěj Toman. Když neuspěl Čermák, měl Čížek na hokejce velkou šanci. Jenže jeho pokus mezi betony si Kristiansem pohlídal. Na druhé straně znovu uspěl brankář Svoboda a využil toho patnáctiletý Pavel Novák, který si vychutnal brankáře kličkou.

„Jsem rád, že jsme stejně jako v sezoně dokázali Salcburk porazit. V dorostenecké kategorii se hraje hokej, kdy to létá nahoru – dolu. Přijeli jsme s cílem vyhrát oba zápasy a získat titul. A jsme moc rádi, že se nám to povedlo. Měli jsme i štěstí, ale to k tomu patří. Cením si i toho, že kluci vydrželi být kamarádi a kolektiv do poslední minuty,“ uvedl trenér Motoru Radek Bělohlav.

EC Red Bull Salcburk – ČEZ Motor České Budějovice 4:5 po nájezdech (1:2, 2:0, 1:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Rebernig (Zündel, Barinka), 31. Peterka, 34. Lindner (Čermák), 53. Peterka (Alanov) – 9. Doktor (Silný), 20. Toman (Novák, Čížek), 49. Čížek J. (Beránek), 49. Silný (Beránek), rozhodující nájezd Toman. Rozhodčí: Cabák, Kika – Gančarčík, Rožánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2.

Salcburk: Kolarz (Kristiansen) – Hadamczik, Alanov, Zündel, Wimmer, Obu – Rebernig, Barinka, Čermák, Huber, Varejcka, Peeters, Hede, Dube, Peterka, Stewart, Vogt

České Budějovice: Svoboda (Lidák) – Šafář, Doktor, Kubíček, Hubata, Vávra, Škola, Svach, A. Čížek – Masopust, Krcho, Vaculík, J. Čížek, Toman, Novák, Řezáč, Silný, Beránek, Grossmann, Hrubec, Egert

Autoři | Foto Martin Kurfiřt

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, Salcburk, extraliga, . starší dorostenci, finále, Salzburg, Madeta Motor České Budějovice, Red Bull, České Budějovice, Pavel Novák, SK Dynamo České Budějovice, Radek Bělohlav, Dánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší dorost Motoru slaví titul! Ve finále extraligy udolal na nájezdy Salcburk  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.