Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejslušnějším týmem největší amatérské hokejové soutěže na jihu Čech byl HC Meta

Více než tisícovka hokejistů ve dvaadvaceti týmech se zúčastnila už osmého ročníku největší jihočeské hokejové soutěže amatérů. V soutěžním ročníku 2017/2018 aktéři Rybníkářské hokejové ligy odehráli celkem 223 zápasů, padlo 2605 gólů, bylo 2235 nahrávek a uloženo 3562 trestných minut. Nejen s těmito statistikami se seznámili amatérští hokejisté při slavnostním vyhlášení výsledků právě skončeného soutěžního ročníku.

Ještě než se účastníci Rybníkářské hokejové ligy vrhli na bilancování a slavnostní vyhlášení výsledků sezony s předáním cen, někteří se sešli na ledové ploše Hokejového centra Pouzar v Českých Budějovicích při exhibičním utkání. V něm se utkaly smíšené týmy HC Dračice a výběru Rybníkářské hokejové ligy. Duel skončil po velké bitvě bohaté na góly smírně 9:9.

Moderování slavnostního vyhlášení výsledků sezony Rybníkářské hokejové ligy 2017/2018 se skvěle chopila Hanka Blažková, nová členka realizačního týmu soutěže. Ta hned v úvodu poděkovala všem týmům za účast.

„Připomněla, že osmého ročníku největší jihočeské hokejové soutěže amatérů se zúčastnilo ve třech skupinách, společně se Sdruženým okresním přeborem, celkem 22 týmů, to je přes tisíc hokejistů. Odehrálo se 223 zápasů, padlo 2605 gólů, bylo 2235 nahrávek a uloženo 3562 trestných minut. Předseda Rybníkářské hokejové ligy Pavel Lískovec ocenil práci rozhodčích v čele s hlavním rozhodčím Filipem Křížem a dříve Václavem Lomským,“ uvedl manažer Hokejového centra Pouzar a člen vedení Rybníkářské hokejové ligy Jan Mojžíš. Ten samozřejmě při slavnostním vyhlášení nechyběl, stejně tak ani představitel Sdruženého okresního přeboru Miroslav Melega, předseda přestupkové komise Michal Svoboda a Jiří Nartovský, člen vedení Rybníkářské hokejové ligy. 

Největšími slušňáky ligy jsou hokejisté týmu HC Meta

Pak už nic nebránilo tomu, kvůli čemu se všichni sešli, vyhlášení výsledků a předání cen týmům i jednotlivcům.

Nejlepšími nahrávači byli: v Oranžové skupině Jaroslav Jaroslav (HC Válec) - 39 nahrávek, v Modré  Ladislav Gula (HC Drink Team) - 32 nahrávek, Červené kraloval Miroslav Lukeš (HC Slavoj ČK B) - 16 nahrávek.

Cenu pro nejlepšího střelce získali  v Oranžové skupině Aleš Skokan (HC Válec) - 42 branek, v Modré Antonín Arnold (HC Fighters KVALIT E) - 55 branek, v Červené Roman Fučík (HC Sharks) - 25 branek.

Králem kanadského bodování byl v Oranžové skupině Aleš Skokan (HC Válec) - 60 bodů, v Modré Ladislav Gula (HC Drink Team) - 75 bodů, v Červené Viktor Vodička (HC Slavoj ČK B) - 42 bodů. 

A které týmy obsadily medailová umístění? Oranžovou skupinu vyhrál HC Válec, který ve 20 zápase nasbíral 39 bodů. Druhý byl HC Warriors s 34 body (24 zápasů), bronz bral HC Meta za 29 bodů (23 zápasů). V Modré skupině bylo pořadí následující: první místo vybojovali hráči HC Drink Team, kteří uhráli ve 26 zápasech 38 bodů.  Druhý byl HC Fighters Kvalit E s 33 body (21 zápasů) a třetí místo obsadil HC Boschton s 29 body (26 zápasů). Červenou skupinu vyhrál HC Dami Guns České Budějovice, stříbro brali hokejisté HC Kuki Boys a bronz získal HC Sharks. 

Organizátoři ocenili také nejslušnější týmy posledních měsíců. Tato cena patřila za unor, březen, duben HC Meta, za květen pak HC Brick-Stav.

V Oranžové skupině byl celkově nejslušnějším týmem HC Meta, jehož hráči v průměru na trestné lavici strávili tři minuty za zápas. Nejslušnějším týmem Modré skupiny  byl HC NaturaMed Plav s průměrem 3,9 minuty za zápas. V  Červené skupině vynesl průměr 9,27 trestné minuty za zápas cenu pro nejslušnější mančaft HC Kuki Boys. 

Ale tím nejslušnějším týmem sezony z celé Rybníkářské hokejové ligy 2017/2018 byl HC Meta s už zmiňovaným průměrem tří trestných minut za zápas. Zástupce nejslušnějšího týmu Václav Vítek převzal velikou porci odměn včetně hlavní ceny v podobě poukazu na dvacet libovolných vstupenek na zápasy české hokejové reprezentace. 

A když vyhlášení výsledků a předání cen uzavřelo uplynulý ročník, už se pozornost všech obrátila k nového soutěžnímu ročníku. O něm podal informace Michal Svoboda a zdůraznil  termín pro registraci týmů do soutěžního ročníku 2018/2019, který je nejpozději do 20. července. Propozice  jsou k dispozici na webu Rybníkářské hokejové ligy.

Autoři | Foto Jindra Řeháčková

Štítky hokej, sport, Rybníkářská hokejová liga, vyhlášení, cena, střelec, nahrávač, nejslušnější tým, soutěž, hokejista, Česko, Madeta Motor České Budějovice, San Jose Sharks, okresní přebor, Michal Svoboda, Aleš Skokan, Václav Vítek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejslušnějším týmem největší amatérské hokejové soutěže na jihu Čech byl HC Meta  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.