Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Výsledek utkání: Motor vs. Jágr 2:4

Do posledního vzájemného zápasu sezony nastoupili hráči Motoru proti Jágrovo Kladnu. Vyrovnat se museli s tím, že jim z obrany zbylo pouze torzo. Chybělo jim pět hráčů ze základní sestavy, a tak si premiéru v prvním týmu odbyl junior Vojtěch Doktor. Zároveň musel na pozici obránce zaskočit povoláním útočník Jakub Babka. Oběma týmům navíc už o moc nejde a podle toho i utkání vypadalo. Hra neměla nijak zvlášť vysoké tempo a chvílemi připomínala utkání, jaká se hrají v letních měsících. Zazářit tak mohl stařičký veterán a bezesporu legenda světového hokeje Jaromír Jágr, který vstřelil všechny branky svého týmu a díky němu si tak Kladno pojistilo postup do extraligy.

V úvodní třetině to vypadalo, že týmy nastoupily ke svému prvnímu přípravnému zápasu na novou sezonu. Hře chybělo nějaké vyšší tempo a na hráčích bylo znát, že už se těší až odjedou na dovolené. Radost z první vstřelené branky mezi dospělými mohl mít hned v první minutě Pavel Novák, který šikovně tečoval Kachyňovu střelu a brankář Cikánek ji vyrazil jen proto, že ho trefila. V 6. minutě začal úřadovat Jaromír Jágr. Kladno mělo výhodu přesilové hry, ve které mu sice vázla kombinace. Puk se ale dostal na nového obránce v sestavě Motoru Babku, kterému se zamotal mezi bruslemi, kde ho dokázal vyšťourat Zikmund, který ho posunul na Jágra a ten trefil přesně horní růžek budějovické branky. V 9. minutě udělali hosté další krůček za postupem. Doktorovo vyhození puku zachytil Plekanec, který našel přesně hokejku Jaromíra Jágra a ten střelou z voleje skóroval podruhé.

Druhá třetina pokračovala v podobně ospalém duchu jako ta první. Toho dnes dokázal využívat nejstarší hráč na ledě. Plekanec našel krásně backhandovou žabičkou přes celé útočné pásmo Nashe, který vyslal puk směrem k bráně cíleně na hůl Jaromíra Jágra a ten završil hattrick. V polovině utkání dostal Motor příležitost zkorigovat skóre při dvojnásobné přesilovce. Ta se mu příliš nedařila, a tak se to rozhodl vzít na sebe Zdeněk Doležal, který vyjel s pukem od mantinelu a zamířil přesně do víka. Na rozdíl jediné branky snížil Motor ve 38. minutě, kdy zavezl kotouč do útočného pásma Bradley, který dokázal najít před odkrytou klecí Doležala. Tomu se ještě nepodařilo puk usměrnit do branky, a tak se šťastným střelcem stal až z dorážky Martin Beránek. V závěrečné minutě druhé třetiny mohl přidat svou čtvrtou branku Jágr, ale Strmeň se dokázal proti jeho střele skvěle přesunout. O pár vteřin později už byl ale na jeho střelu krátký a velikán českého hokeje se tak prosadil i počtvrté.

Ve třetí třetině přišla šance na další snížení ve 45. minutě. Gilbert ale potvrdil, že do prázdné brány se trefuje nerad. Ve 48. minutě byl opět Gilbert ve dvou vyložených šancích, ale střelecká forma je něco, s čím se nemůže potkat. Další šance přišly v závěru, kdy zkoušel Motor hru bez brankáře. Od toho ale musel brzy upustit, jelikož se nechal Vydarený vyloučit, když chtěl zastavit únik Zikmunda. Motor tak neporazil Kladno v baráži ani ve čtvrtém utkání, a to si tak už najisto zajistilo postup do extraligy.

ČEZ Motor Č. Budějovice – Rytíři Kladno 2:4 (0:2, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Z. Doležal, 38. Beránek (Z. Doležal, Bradley) – 6. Jágr (Zikmund), 9. Jágr (Plekanec), 25. Jágr (Nash, Plekanec), 40. Jágr (Zikmund, Nash). Rozhodčí: Lacina, Svoboda – Gebauer, Lederer. Vyloučení: . Využití: 2:3 + Beránek (CEB) - 10 min. V oslabení: 1:1. Diváci:6421 (vyprodáno). Střely na branku: . Zblokované střely: . Hity: . Vhazování: . Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Motor: Strmeň (41. Kváča) – Vydarený, M. Jandus, Prospal ml., Doktor, Kachyňa, Babka – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Beránek, Dančišin, Doktor – Šimánek, Bradley, P. Novák – Čermák, R. Přikryl, Heřman.

Kladno: Cikánek – Zelingr, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos, Svedlund – Zikmund, Plekanec, Jágr – J. Strnad, Vampola, Redlich – Machač, Melka, Š. Bláha – T. Kaut, Hajný, Jelínek.

Jágrovo Kladno slavilo v Budějcích postup

Sobota, 20. dubna 2019, 00:10

Legendární šedesát osmička dotáhla Rytíře do extraligy
Skalní fanoušci motorákům děkovali i přes další neúspěch

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Motor, zápas, prohra, Jágr, Jaromír Jágr, Madeta Motor České Budějovice, SK Kladno, Zdeněk Doležal, Pavel Novák, Rytíři Kladno, ČEZ

Výsledek utkání: Motor vs. Jágr 2:4  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.