Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jiří Šimánek by rád pokračoval v mateřském klubu i příští sezonu

Jiřího Šimánka není třeba nijak zdlouhavě fanouškovi z Budějc představovat. Odchovanec a dlouholetý hráč ještě z dob extraligových se před letošní sezonou vrátil domů, aby se pokusil Motoru pomoci s návratem do nejvyšší soutěže. Zkušeností má na rozdávání, a tak vedle něj mohou růst pro budějcký hokej další nadějní hokejisté a zároveň se učit z jeho příkladného přístupu ke každému utkání. Ne všichni fanoušci ale sdíleli z jeho návratu na budějovický led nadšení a nemohli mu zapomenout předchozí působení u organizace Mountfieldu. Jak se s touto nevolí snažil vypořádat a jestli hodlá bojovat i nadále za mateřský klub se snažil odpovědět po posledním domácím utkání sezony.

V čem byl zápas s Pardubicemi jiný než ty předchozí, že jste dokázali vyhrát?
Oproti těm předchozím zápasům jsme dokázali dát góly. Soupeř byl dnes taky jiný, než když jsme hráli třeba v těch Pardubicích. Přijelo mladé mužstvo, ale tím nechci snižovat jejich kvalitu. My jsme dnes potřebovali za každou cenu vyhrát, protože jsme se chtěli rozloučit s fanoušky vítězstvím.

Jak těžce se hledá motivace do takového zápasu?
Motivaci musí mít každý v sobě. Pořád máte na zádech svoje jméno a vepředu znak klubu, který reprezentujete, takže prostě chcete vyhrát.

Dnes dal svůj první gól mezi dospělými velký talent Pavel Novák. Co říkáte na jeho výkony a na to, jak se pere s dospělým hokejem?
Novas s námi byl už od začátku přípravy před sezonou a určitě je to šikovný hráč. Samozřejmě bude potřebovat ještě trochu zesílit, aby byl odolnější v tom dospělém hokeji, ale je vidět, že je šikovný s hokejkou a dneska si ten gól zasloužil.

Jak byste zhodnotil celou letošní sezonu?
Kdybychom slavili postup, byl by to úspěch. Takhle si můžeme říct, že to byla dobrá sezona a bohužel se nám nepovedl ten závěr. Bylo tam hodně věcí, co se dalo udělat líp, ať už to byla koncovka, nebo přesilovky, který nás v baráži zradily. Nikdo na nás nevytvářel nějaký zběsilý tlak, že musí být nutně baráž, takže jsme rádi, že jsme se do ní dostali a pro všechny kluky je to dobrá zkušenost. Příští rok se baráž nehraje, a tak doufám, že ty nabraný zkušenosti z těchto zápasů využijeme v play-off v příští sezoně.

Když jste před sezonou tým posílil, některým fanouškům to bylo proti srsti kvůli vašemu působení v Hradci Králové. Cítíte teď aktuálně, že je už vše v pořádku a staré křivdy jsou zapomenuty?
Teď se na ledě chtěli všichni fotit a chtěli podpis, ale jinak samozřejmě bylo logický, že se to někomu nelíbilo. Já ale mohu přístupem k té hře všem takovým na to dát zapomenout.

Byl to dnes váš poslední soutěžní zápas kariéry v dresu Motoru na domácím ledě?
Já doufám, že ne.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Motor, hokej, rozhovor, Jiří Šimánek, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, baráž, Pavel Novák

Jiří Šimánek by rád pokračoval v mateřském klubu i příští sezonu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.