Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Že je velká konkurence? Jedině dobře, říká posila do útoku Jan Kloz

V nadcházejícím ročníku Chance ligy budou fanoušci v českobudějovickém dresu nově vídat Jana Kloze, jehož příchod na jih Čech byl oznámen mezi prvními. Bude se tak rvát o místo v sestavě v nabité konkurenci, která mu dle jeho slov nevadí. A v rámci letní přípravy se těší také na led, který už se pomalu blíží.

Jan Kloz byl představen jako jedna z prvních letošních posil českobudějovického klubu. Zkušený útočník má mezi hráči Motoru mnoho kamarádů, a tak svých kontaktů mohl rovnou využít. „Kluků jsem se ptal, jak to tu chodí, a prakticky se cítím, jako kdybych do neznámého prostředí ani nešel. Například s Martinem Novákem jsme hráli už v dorostu,“ upřesňoval Jan Kloz na začátek.

I on musí podstupovat nevyhnutelnou letní přípravu, jejíž suchá část se pomalu blíží ke konci. „Každá příprava je náročná, ani letos to není jiné. Za to, že je individuální, jsem rád. Člověk si vše může naplánovat podle sebe,“ komentoval dvaatřicetiletý forvard letní dřinu. „Takhle mi to opravdu vyhovovalo. Byl jsem na pár trénincích v Budějovicích, kde nás chtěl vidět trenér, a nebyl v tom žádný problém,“ doplňoval spokojeně.

Patnáctého července českobudějovickým hokejistům začne týdenní soustředění. Poté se přesunou na led. „Myslím, že se na to těší každý hráč. Stejně tak je to u mě,“ říkal.

A právě v následující fázi přípravy si své svěřence vezme pod křídla Václav Prospal. „Slyšel jsem toho o něm spoustu. Hlavně co se týče jeho náročnosti, ale takhle je to nastavené všude. Já osobně s tím problém nemám,“ říkal Jan Kloz směrem k trenérskému stylu hlavního lodivoda Motoru.

Nejenom Jan Kloz, ale i další jeho kolegové se budou muset o místo v sestavě poprat ve velmi nabité konkurenci. Na soupisce Českých Budějovic je momentálně 22 útočníků. „Dalo by se to srovnat, když jsem začínal v Ústí, které tehdy zrovna postupovalo do extraligy. Tam nás bylo podobně,“ přirovnával poměrně neobvyklou situaci, která ho však nepřekvapila.

„Když jsem přicházel, počítal jsem, že mě čeká konkurence. A je to dobře, takhle se všichni vyhecujeme navzájem,“ hledal bývalý mládežnický reprezentant pozitiva ohledně nabité sestavy.

Kloz v minulých sezonách působil v Litoměřicích, Ústí nebo na Kladně. Pravidelně se tedy coby soupeř představoval proti tehdejšímu rivalovi z jihu Čech. „Do Budějovic jsem se vždy těšil. Na atmosféru i stadion, vše bylo super. Na druhou stranu to byly těžké souboje,“ vracel se k zápasům proti Motoru.

Jan Kloz v jihočeské metropoli stihl navštívit náměstí, které se mu zalíbilo. Čas na to projít si celé město ještě zcela určitě mít bude. „Ještě jsem nestihl všechno, ale první dojem je parádní,“ dodal na závěr.

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Jan Kloz, Motor, hokej, rozhovor, Česko, 1. česká hokejová liga, České Budějovice, Martin Novák, Václav Prospal

Že je velká konkurence? Jedině dobře, říká posila do útoku Jan Kloz  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.