Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor Na Lapači uhájil vedení a veze všechny tři body

, aktualizováno 7. října 2019, 21:12

V jedenáctém kole Chance ligy Motor uspěl na ledě Vsetína, když po polovině zápasu vedl už 3:0, ale nakonec musel o svou výhru ještě tvrdě bojovat. Domácí se nevzdali a dvakrát se dotáhli na rozdíl jedné branky. Jenže Motor vždy odskočil a udržel vedení za tři body až do samotného konce. Už ve středu hostí svěřenci Václava Prospala v Budvar aréně Frýdek-Místek.

Začátek utkání mezi Vsetínem a Českými Budějovicemi byl z obou stran spíše opatrný. Brankáři neměli v úvodu první dvacetiminutovky moc práce, většinu střel zablokovali obránci. Větší tlak si po pěti minutách hry vytvořili domácí, ale z gólu se jako první radoval českobudějovický Motor. Z vrcholu levého kruhu se mezi betony trefil Miroslav Holec. Vsetín rychle obrátil hru a snažil se vyrovnat, přes hostující obranu se to ale žluto-zeleným nedařilo. Takový problém Českobudějovičtí neměli. Miroslav Holec předal ve středním pásmu kotouč Karlu Plášilovi, ten se dostal na levý kruh, odkud našel v mezikruží nachystaného Víta Christova. Hostující útočník se střelou bez přípravy trefil do pravého horního rohu vsetínské branky. Motor mohl znovu zahrozit v přesilové hře, ale tu si Valaši pohlídali. Naopak to byli oni, kdo mohl tři minuty před koncem první třetiny snížit, nebo dokonce vyrovnat. V přečíslení dva na jednoho minul Vítek, o minutu později trefil Hořanský levou tyčku.

V 24. minutě poslal Motor do tříbrankového vedení Pavel Pýcha, a to když se spolu s Miroslavem Holcem dostal do přečíslení. Pýcha v této situaci střílel z levého křídla na vzdálenější tyč, která byla v daný okamžik příhodně odkryta. Šanci na snížení měl obránce Slováček, ale Valachům se nedařilo v zakončení. Hra se tak přestěhovala do středního pásma, Motor se rozhodl pro obrannou hru a Vsetínu se přes útočnou modrou čáru nedařilo dostat. Když už byli domácí v pásmu, soupeř je na kruzích o puk rychle obral, případně se hostující beci chopili některé z nepřesných domácích přihrávek.

Martinu Procházkovi se však podařilo dostat do brejku, v kterém jej soupeř nedovoleně zastavil. Bylo nařízeno trestné střílení, v němž si Procházka vytáhl Strmeně z branky a po kličce zakončil k zcela odkryté levé tyčky. Vsetínské branka nabudila, ale dostali se také do oslabení ve třech. I tuto přesilovku odehrál Motor dobře. Pýcha trefil z vrcholu levého kruhu břevno, ale branka v této početní výhodě nepadla. Gólu se Lapač nedočkal ani ze vsetínských protiútoků nebo početní výhody domácích. V níž však byla hra pro nutnou úpravu plexiskla přerušena a zbývajících 42 sekund druhé části utkání se dohrálo zároveň s tou třetí.

Když už třetí dějství začalo oficiálně, chopili se kotouče domácí a ze své aktivity vytěžili přesilovku pět na tři. V početní výhodě nejprve nastřelil Procházka tyč, následně se dorážkou vlastní střely na hranici brankoviště prosadil Lukáš Volf. Valaši měli i v klasické přesilové hře několik gólových šancí, hosty ale držel výborně chytající Strmeň. A sekundu po návratu vyloučeného Beránka na led tečoval Václav Karabáček střelu Lukáše Endála z vrcholu levého kruhu tak šikovně, že zapadla přesně do horního rohu Gábovy branky.

Valaši se ze svých šancí nemohli ani nadále prosadit a ke hře se přidala také častá vyloučení na obou stranách. A v přesilovce 4 na 3 usměrnil za Strmeňova záda střelu Ondřeje Slováčka Branislav Rehuš. Opět to bylo jen o gól a navýšit vedení Motoru mohl z bezprostřední blízkosti gólmana Gáby Doležal. Nakonec se to Zdeňku Doležalovi povedlo po vyloučení Dudáše, když se přes obránce a clonícího hráče trefil k vzdálenější tyči. Naděje na vsetínské vyrovnání hasila častá vyloučení domácího celku. Valaši to v závěru zkusili v šesti, ale ani tak se jim nepodařilo prosadit a České Budějovice si z Lapače odváží všechny body.

VHK ROBE Vsetín – ČEZ Motor České Budějovice 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 33. Procházka, 42. L. Volf (Procházka, Slováček), 48. Rehuš (Slováček, Jonák) – 7. Holec (Vydarený), 10. Christov (Plášil, Holec), 24. Pýcha (Holec, Venkrbec), 44. Karabáček (Endál, Pýcha), 50. Z. Doležal (Pýcha, Plášil). Rozhodčí: Pilný, Maršálek – Blažek, Zedník. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 2910.

Vsetín: Gába – Hryciow, Slováček, Ondračka, Dudáš, J. Drtina, Jeřábek, Holomek – Karafiát, Rehuš, Jonák – Hořanský, Pechanec, D. Tůma – L. Volf, Kucharczyk, Procházka – Vítek, Šilhavý, Doktor.

Motor: Strmeň - Pýcha, Plášil, Suchánek, Vydarený, Pavel, Lytvynov - Holec, Venkrbec, Christov - Doležal, Přikryl, Šimánek - Endál, Novák, Karabáček - Babka, Prokeš, Beránek - Veselý.


Ohlasy po zápasu:

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): "Po utkání s Jihlavou, kde jsme předvedli výborný výkon, jsme na to chtěli navázat doma proti Českým Budějovicím. První dvě třetiny byly ale z naší strany vlažnější. Myslím, že soupeř byl na to, jaké měl šance, až moc produktivní. Ale to je hokej. Kluci utkání odbojovali, ovšem první dvě třetiny mohly být z našeho pohledu malinko odvážnější. Myslím, že výsledek jinak neodpovídá obrázku utkání."

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Vydřené vítězství proti velmi dobrému mančaftu. Věděli jsme, že se jako tým potřebujeme rehabilitovat za to, že jsme si nechali z posledního domácího zápasu utéct dva body. V loňské sezoně jsme proti Vsetínu hráli devětkrát a nebylo to nic jednoduchého. Věděli jsme, že nic jednoduchého nás nečeká ani tentokrát. To se potvrdilo. Na druhou stranu s veškerým respektem ke Vsetínu jsme si dnešní zápas zkomplikovali sami. Myslím, že jsme jej pevně drželi v rukou. Samozřejmě potřebujete nějaké zásahy gólmana. Ty tam byly, Honza (Strmeň) nám odchytal výborný zápas. Od poloviny utkání, kdy soupeř dal gól z trestného střílení po situaci, kterou bychom měli uhrát ve středním pásmu po buly, se z toho stala divočejší přestřelka. Pro nás je důležité, že jsme to dokázali uhrát. Kdykoliv se soupeř dotáhl na rozdíl jednoho gólu, vždycky jsme odpověděli a ucukli na dvě branky. To kluky vždycky uklidnilo. Měli jsme dnes ale moc vyloučených.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Vsetín, Chance liga, zápas, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, Miroslav Holec, Pavel Pýcha, Martin Procházka, Václav Prospal, 1. česká hokejová liga, Budvar aréna, HC Frýdek-Místek, Karel Plášil

Motor Na Lapači uhájil vedení a veze všechny tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.