Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor proti Slavii uhrál jenom bod, s Pražany prohrál po prodloužení

Ve 42. kole Chance ligy hokejisté Motoru přišli o sérii šesti výher v řadě, když podruhé v řadě prohráli s pražskou Slavií. Jihočeši v zápase dvakrát vedli, ale hostům se vždy podařilo srovnat a bod navíc jim v prodloužení vystřelil Martin Ondráček.

Do zápasu vstoupili domácí hokejisté velice dobře a už po necelých čtyřech minutách se radovali z úvodní branky. Lukáš Endál dostal kotouč do palebné pozice a navázal na gólovou trefu z Chomutova. Poměrně brzy se Pražanům podařilo srovnat, když se z dorážky trefil exbudějovický Filip Vlček. V dalších minutách stálo při Motoru velké štěstí, protože tyčku postupně trefili Bílek, Kuťák i Novák.

Ani druhá třetina nepoznala vítěze. Po tečovaném pokusu Babky se k odraženému kotouči dostal Jan Kloz a vrátil svému týmu ztracené vedení. Slavia zůstala aktivní a šla si za dalším vyrovnáním. Dočkala se těsně po polovině zápasu, kdy Vlček našel Vítězslava Bílka a čerstvá posila z Kladna srovnala na 2:2.

Vstup do třetí třetiny měli domácí velmi dobrý a hned po pár vteřinách si vypracovali početní výhodu. Nevyužili ji a hra se postupem času srovnala. Čekalo se, kdo se chopí vedení a udělá důležitý krok k vítězství. Blízko ke gólu měl David Gilbert, ale sám před Michajlovem si neporadil. Utkání tak v řádné hrací době nenašlo vítěze.

Prodloužení mohl rozhodnout obránce Allen, jenže nejprve minul a o pár chvil později trefil tyč. Na druhé straně byl úspěšnější Martin Ondráček, když rovněž nastřelil brankovou konstrukci, ale kotouč se mu odrazil velice příhodně, takže ho napálil za dezorientovaného Strmeně a vystřelil svému týmu vítězství.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha 2:3p (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Endál (Michnáč, Allen), 26. J. Kloz (Šimánek, Babka) – 6. Vlček (Jar. Brož), 31. Bílek (Vlček), 63. Ondráček. Rozhodčí: Ondráček, Pilný - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 4:4. Využití: Bez využití. Diváci: 5 922. Střely na branku: 25:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.

Motor: Strmeň – Vydarený, Babka, Pýcha, Allen, Lytvynov, Suchánek – Christov, Prokeš, Holec – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Šimánek, J. Kloz, Z. Doležal – Beránek, Michnáč, Endál – J. Veselý.

Slavia: Michajlov – J. Novák, Hejda, P. Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík, Veber – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – Jar. Brož, Vlček, Šteiner – Hotěk, Kohút, Kubica.


Ohlasy po zápase:

Václav Prospal (Motor): "Zasloužená prohra. Od první minuty jsme byli ve všem horší než soupeř. Můžeme být rádi, že máme alespoň jeden bod za prohru v prodloužení. Bezprostředně po zápase pro to žádné vysvětlení nemám, musíme se podívat na video. Ale určitě jsme neodehráli dobrý zápas."

Miloš Říha mladší (Slavia): "Čtyřicet minut jsme měli výborný pohyb a dostávali jsme se i do šancí. V první třetině jsme třikrát nastřelili tyč. Třetí třetinu jsme špatně začali, dostali jsme se pod tlak, ale do vyložených šancí jsme domácí nepouštěli. Vyhráli jsme zaslouženě."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Kurfiřt

Štítky hokej, Motor, Chance liga, Slavia, HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, Martin Ondráček, Filip Vlček, 1. česká hokejová liga, Vítězslav Bílek, Lukáš Endál, David Gilbert, Piráti Chomutov, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor proti Slavii uhrál jenom bod, s Pražany prohrál po prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.