Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přestřelku s Litoměřicemi znovu ovládli Jihočeši

Třetí kolo nadstavby bylo původně odloženo a čas na odehrání zápasu s Litoměřicemi nastal právě dnes. V zápase se Stadionem padá hodně branek, což se dnes potvrdilo. Byla z toho další přestřelka, která nakonec dopadla lépe pro budějovické hokejisty, kteří vyhráli 6:4 a nadále jasně vedou celou Chance ligu, kde mají nyní náskok na druhý Chomutov 33 bodů.

Diváci v litoměřické hokejové aréně nemuseli čekat na první branku vůbec dlouho, avšak ta padla do domácí sítě. Miroslav Holec obrala soupeře o puk na polovině hřiště a vydal se do otevřeného prostoru. Nakonec vypálil svižnou střelu pod horní tyčku, čímž rozvlnil síť – 0:1. Navýšit náskok svého týmu mohl Zdeněk Doležal, ale hráč Stadionu ho stihl na poslední možnou chvíli zastavit. Vedení Motoru trvalo jen nějakých šest minut. Po rychlém přechodu do útočného pásma se puk dostal na hokejku Jana Strejčka, jenž ranou z první propálil vše, co mu stálo v cestě a využil početní výhodu – 1:1. Jihočeši se však znovu dostali do vedení, když i oni využili přesilovou hru. Lytvynov posunul kotouč na vrcholek kruhu, kde byl Jan Kloz. Ten si sjel na vrcholek kruhu a ranou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci – 1:2. Ani toto vedení hostům dlouho nevydrželo, jelikož domácí zase srovnali, tentokrát při hře ve čtyřech. Daniel Voženílek dobře napadal a Markus Korkiakoski díky jeho zásahu jel sám na gólmana. Finský šikula předvedl bekhendovou kličku a překonal Strmeně – 2:2. V první třetině tedy byly k vidění čtyři branky, ale stav byl vyrovnaný.

Začátek druhé periody lépe vyšel domácím, kteří se znovu dostali do vedení a znovu se trefili v početní výhodě. František Klejna si sjel na vrcholek kruhu a trefil prostor mezi rukou a tělem budějovického gólmana – 3:2. Jenže ani Stadion si vedení dlouho neudržel. Jan Kloz našel krásným pasem z rohu najetého Víta Christova, který prudkou ranou znovu srovnal stav zápasu – 3:3. Každopádně domácí hokejisté šli znovu do vedení a nikoho asi nepřekvapí, že to bylo v přesilové hře. Kristian Kangas se ocitl u tyčky, odkud překonal budějovického brankáře – 4:3. Avšak i po druhé periodě byl stav srovnán. Jan Kloz našel mezi kruhy Zdeňka Doležala, který si ještě puk posunul a střelou zápěstím poslal kotouč za záda Škorpíka – 4:4. Ze zápasu se Stadionem se tak znovu stala přestřelka.

Poslední část začala velkou šancí Zdeňka Doležala, ale ten při samostatném úniku nakonec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Pavel Pýcha posunul kotouč okolo obránce domácího celku na Jakuba Suchánka, který si ještě sjel s pukem do lepší pozice a prostřelil Škorpíka, který toho moc neviděl - 4:5. Šanci srovnat dostali domácí v početní výhodě, které do té doby využili tři, avšak tentokrát se branky nedočkali. Jihočeši navíc dokázali odskočit do dvougólového vedení. Jakub Babka napřáhl na modré, přestože hrál v zápase svou klasickou pozici útočníka, a trochu překvapivě prostřelil ne úplně prudkou ranou domácího brankáře – 4:6. Litoměřice ještě zkusily hru bez gólmana, a to dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou. Jihočeši navíc faulovali a domácí měli možnost hrát téměř dvě minuty šest na čtyři. Ke snížení stavu už ale nedošlo, takže Motor vyhrál na ledě Stadionu 6:4!

HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice 4:6  (2:2, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Strejček (Voženílek, M. Kadlec), 17. Korkiakoski (Voženílek), 22. Klejna (Marcel, Jánský), 35. Kangas (Marcel, Jícha) – 2. Holec, 16. J. Kloz (Lytvynov, Endál), 28. Christov (J. Kloz, Z. Doležal), 40. Z. Doležal (J. Kloz), 43. Suchánek (Pýcha), 56. Babka (Prokeš). Rozhodčí: Petružálek, Wagner – Hejl, Maštalíř. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1276. Střely na branku: 36:26. Zblokované střely: 17:13. Vhazování: 28:41.

Litoměřice: Škorpík – Marcel, Klejna, Jebavý, Gaspar, Mlčák, Strejček, Baláž – M. Kadlec, Korkiakoski, Voženílek – Helt, Jícha, Jánský – Brabenec, Vitouch, Kangas – M. Havelka, Morong, Štohanzl.

Motor: Strmeň – Pýcha, Suchánek, Vydarený, Svach, Lytvynov, Allen – Babka, Šimánek, Beránek – M. Novák, Gilbert, Endál – Michnáč, J. Kloz, Z. Doležal – Christov, Prokeš, Holec – Venkrbec.


OHLASY PO ZÁPASU:

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Odehráli jsme dobré utkání, bohužel nebereme žádný bod. K našemu výkonu nemám žádné výhrady. Poslední dobou prohráváme zápasy o jednu nebo o dvě branky. V této nadstavbové skupině jsou zápasy velmi těžké a my občas máme problémy s výškou a váhou. České Budějovice jsou kandidát na postup do extraligy a my jsme s nimi drželi šedesát minut krok.

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Měli jsme výborný vstup do zápasu, ale trápí nás zbytečné útočné fauly a dnes i špatná oslabení, která vrátila našeho soupeře do zápasu. Trvalo nám dlouhou dobu, než jsme se pořádně rozjeli. Od druhé třetiny jsme již byli lepším týmem a pomohli si v přesilovkách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Litoměřice, zápas, HC Stadion Litoměřice, Madeta Motor České Budějovice, Zdeněk Doležal, Piráti Chomutov, 1. česká hokejová liga, Daniel Voženílek, Miroslav Holec, Jakub Suchánek, Markus Korkiakoski, Vít Christov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestřelku s Litoměřicemi znovu ovládli Jihočeši  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.