Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další parádní obrat, Motor otočil utkání s Chomutovem

Ve 48. kole Chance ligy Motor prohrával s chomutovskými Piráty už o tři branky, ale poněkolikáté v sezoně předvedl velkolepý zvrat ve skóre a nakonec si z utkání odnesl všechny tři body. Dvakrát se mezi střelce zapsal Miroslav Holec.

Poprvé v dresu Motoru se uvedla nová posila Adam Brízgala, ale nakonec pouze kryl záda Milanu Kloučkovi. Vstup do utkání měli lepší Piráti, když po aktivním začátku otevřeli skóre zápasu. Prosadil se Darby Llewellyn, jehož pokus se smolně odrazil od jednoho z domácích obránců do sítě. Další branku mohli Chomutovští přidat po nahození Petra Stloukala, ale následný závar před Kloučkem gól nepřinesl. 

Ani start do druhé třetiny se domácím nepovedl. Už po necelých dvou minutách hry ve druhé periodě zvýšil vedení svého týmu povedenou ranou Nicholas Schaus. Netrvalo dlouho a domácí brankář lovil kotouč ze sítě potřetí, z dorážky se totiž trefil Stloukal. Budějovičtí se nevzdali a zásluhou Holce se vrátili do hry. Na rozdíl jedné branky se povedlo snížit Jiřímu Šimánkovi, který v přesilovce nádherně trefil růžek soupeřovy branky. 

ČEZ Motor České Budějovice vs Piráti Chomutov

Sobota, 1. února 2020, 16:00

ČEZ Motor České Budějovice vs Piráti Chomutov
ČEZ Motor České Budějovice vs Piráti Chomutov

Nabuzený Motor ve 44. minutě vyrovnal po trefě Holce a mocně se hnal za vedoucí brankou. Dočkal se jí o pět minut později, kdy Kanaďan Gilbert doklepl kotouč za dezorientovaného Pavláta. Necelé dvě minuty před koncem dostali hosté příležitost početní výhody, ve které mohli poslat utkání do prodloužení. Jenže Klouček už čtvrtou branku nepustil a domácí mohli slavit cenné vítězství.

ČEZ Motor Č. Budějovice – Piráti Chomutov 4:3 (0:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 27. Holec (Allen, Venkrbec), 39. Šimánek (Pýcha), 44. Holec (Venkrbec, Christov), 49. Gilbert (M. Novák, J. Veselý) – 3. Llewellyn (Žovinec), 22. Schaus (Stloukal), 25. Stloukal (Schaus). Rozhodčí: Petružálek, Jechoutek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:5, navíc Štich (CHO) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6 176. Střely na branku: 33:19. Zblokované střely: 26:4. Vhazování: 33:23. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 2:3, 3:3, 4:3.

Motor: Klouček – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – Novák, Raška, Gilbert – Babka, Šimánek, Endál – Michnáč, Prokeš, Veselý.

Chomutov: Pavlát – Žovinec, Štich, R. Havel, Lang, Rýgl, Seemann, Schaus – Llewellyn, J. Sklenář, Suchý – Chlouba, Hlava, Pitule – Stloukal, Tomica, Kverka – J. Svoboda, Šagát, Chrpa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Motor, doma, zápas, výhra, Piráti Chomutov, Madeta Motor České Budějovice, Miroslav Holec, Petr Stloukal, 1. česká hokejová liga, Milan Klouček, Jiří Šimánek, Adam Brízgala, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další parádní obrat, Motor otočil utkání s Chomutovem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.