Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Univerzitní liga má velký potenciál, říká Jan Vávra

Hokejová univerzitní liga má při svém prvním ročníku v Čechách zástupce z jihu Čech, mezi osmi týmy jsou i Black Dogs Budweis. Mužstvu složené převážně ze studentů vysoké školy technické a ekonomické se v poslední době daří, naposledy na domácím ledě rozstříleli 10:2 Univerzitu Palackého z Olomouce. Nejen středeční utkání hodnotil obránce českobudějovického týmu Jan Vávra.

Po prvních deseti minutách jste prohrávali 1:2, ale nakonec jste soupeři nasázeli deset branek. Co jste změnili, že jste utkání dokázali bravurně otočit?
Hosté měli velice dobrý start do zápasu, vletěli na nás a moc jsme nevěděli, co s nimi dělat. Chodili do rychlých přečíslení a brzy vedli. Naštěstí se nám podařilo otočit vývoj skóre ještě do přestávky a do kabiny jsme šli za vedení 3:2. V dalším průběhu zápasu už soupeř odpadal, čehož jsme využili a dali plno branek.

Myslíte si, že klíčová pro vývoj celého zápasu byla první třetina?
Určitě. Neodehráli jsme jí dobře, ale využili jsme chyb soupeře a dostali se do vedení. Kdybychom prohrávali, nemohli bychom říct vůbec nic. Pomohlo nám to do dalších třetin.

Potěšilo vás, jak produktivní jste dokázali být?
Olomoučtí s postupem času kladli čím dál menší odpor a měli jsme výrazně navrch. Mohli jsme hrát v klidu a zkoušet si věci, které bychom si jindy netroufli. Ani jejich gólman neměl svůj den, dostal laciné branky. Padalo nám to tam hezky. (úsměv)

Je vysoká výhra odrazem vaší formy z posledních utkání?
Myslím si, že je to především odraz toho, že jsme výborná parta a v kabině panuje skvělá atmosféra. Do zápasů v poslední době pochopitelně chodíme s větším sebevědomím, protože se nám nyní daří a vyhráváme. Doufám, že nám forma vydrží a všem ukážeme, jak kvalitní mužstvo doopravdy jsme.

Těšíte se na blížící se play off?
Na play off ještě nemyslíme. Soustředíme se na nejbližší utkání, ve kterých chceme získat co nejvíce bodů. Naším cílem nyní je, abychom po základní části byli na co nejlepším umístění a mohli si vybírat soupeře do play off.  

Co říkáte nově vzniklé univerzitní lize?
Je to skvělý projekt. Myslím si, že v dalších letech bude ještě mnohem lepší. Přál bych si, aby na utkání chodilo více fanoušků a soutěž se stala více populární. Je třeba, aby se celá soutěž zkvalitnila a nastupovali v ní lepší hráči. Jedním z důležitých bodů do dalších let je, aby se zlepšila úroveň.

Zvládáte skloubit univerzitní soutěž se studiem?
Není to vždy úplně jednoduché, ale zvládnout se to dá. Mám štěstí, že ve škole mi vyjdou se vším vstříc a v hokeji mě podporují. Zanedlouho mě čeká maturita, takže se na ní chci pořádně připravit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Kurfiřt

Štítky rozhovor, Jan Vávra, univerzitní liga, Česko, Univerzita Palackého v Olomouci, Olomouc, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzitní liga má velký potenciál, říká Jan Vávra  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.