Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Motor otočil vypjatý duel a bere jedenáctou výhru v řadě

Jihočeši pokračují v moravském tripu, kdy jim skvěle vyšel už první zápas, který v Porubě vyhráli 8:1. V Havířově už měli o něco horší start, jelikož po první periodě o branku prohrávali. V prostřední části však Budějovice vyrovnaly, načež v té poslední rozhodl o své výhře třemi góly. Dvě branky dal navíc Motor v oslabení a jeden v početní výhodě. Nakonec z toho byla výhra 4:2, která znamená jedenácté vítězství v řadě.

Začátek zápasu se nenesl v nějakém vysokém tempu, první gólovou šanci si nakonec připsali hosté. Jan Veselý se dostal do dobré střelecké pozice, ale Stezkovu branku o kousek přestřelil. Na druhé straně to zkoušel Němec mezi betony, avšak Brízgala je stihl sklapnout včas. Následně si domácí zahráli početní výhodu, kterou dokázali využít. Havířov se dostal do přečíslení dva na jednoho, ve kterém Fricdrich nabídl puk Lukáši Bednářovi, jenž měl jednoduchou pozici v podobě střely do poloprázdné sítě – 1:0. Navýšit náskok svého týmu mohl Jakub Kotala, ovšem svižnou střelou o kousek minul růžek. Moc šancí k vidění nebylo, a tak šli domácí do kabin za jednogólového vedení.

Na začátku prostřední části si zahrál také Motor první přesilovou hru v zápase, ale velkou šanci měli paradoxně domácí. Kotala totiž ujel do samostatného úniku, ale jeho zakončení nebylo ideální, jelikož mu kotouč sklouzl z čepele. Na druhé straně jeli Jihočeši do přečíslení dva na jednoho, ale Albert Michnáč nezamířil přesně. České Budějovice se dočkaly snížení, a to dokonce ve vlastním oslabení. Skvělou práci odvedl Albert Michnáč, jenž vystihl přihrávku havířovského hráče, načež se bekhendem prosadil k tyči – 1:1. Po druhé periodě tak byl stav srovnaný a do třetí třetiny bylo vše otevřené.

Poslední třetina dnešního zápasu začala přesilovou hrou Motoru, který ji ale využít nedokázal, následně to navíc byl on, kdo hrál oslabení. A to znovu odehrál skvěle! Matouš Venkrbec se dostal ke střele, která skončila přesně v šibenici – 1:2. Budějovice taky daly i druhý gól v utkání v početní nevýhodě. Netrvalo to navíc dlouho a hosté se prosadili znovu, tentokrát v početní výhodě. Pavel Pýcha vypálil od modré, když do jeho střely sáhl ještě před gólmanem Jan Veselý, který tečoval kotouč mimo dosah Stezky – 1:3. Skvělý úvod do poslední periody navíc pokračoval, další branka padla jen o chvilku později. Po několika odrazech se touš nakonec dostal do branky od Lukáše Endála, jenž tak dodal definitivní klid na hokejky Českých Budějovic – 1:4. Necelých osm minut do konce byla k vidění rozmíška mezi Allanem a Kotalou, kdy českobudějovický obránce složil havířovského hráče na zem. Následovala další vyloučení a v pěti se moc nehrálo. Toho využil Havířov, který snížil rozdíl branek na dvě. Střelou z bezprostřední blízkosti se totiž prosadil Jan Maruna - 2:4. Vypjaté utkání nakonec Motor dohrál do vítězného konce, takže pokračuje ve vítězné vlně.

HC AZ Havířov 2010 – ČEZ Motor Č. Budějovice 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 11. L. Bednář (Fridrich, Malina), 55. Maruna (Matai, Kotala) – 38. Michnáč, 43. Venkrbec (Holec), 48. J. Veselý (Pýcha, Endál), 49. Endál (M. Novák, Suchánek). Rozhodčí: Obadal, Dědek – Hanzlík, Hranoš. Vyloučení: 7:8 + Allen (5 + OK + trest ve hře). Využití: 2:1. V oslabení: 0:2. Střely na branku: 28:29. Zblokované střely: 10:5. Vhazování: 32:25.

Havířov: Stezka – Dajčar, Chroboček, Nepokoj, Malina, L. Rutar, Matai, Mrowiec – O. Procházka, E. Němec, Kotala – Bambula, F. Seman, L. Bednář – Bernovský, Maruna, Fridrich – Vrána, Cihlář, Danielčák.

Motor: Brízgala – Suchánek, Vydarený, Kachyňa, Pýcha, Allen, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, J. Kloz, Beránek – J. Veselý, Šimánek, Michnáč.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, zápas, Havířov, Madeta Motor České Budějovice, HC AZ Havířov 2010, HC RT Torax Poruba, Jan Veselý, Jakub Kotala, Albert Michnáč, Pavel Pýcha, Jan Maruna, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor otočil vypjatý duel a bere jedenáctou výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.