Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motor začal na ledě přípravu na novou sezonu

Hokejisté Motoru odstartovali přípravu na nový extraligový ročník. Svěřenci Václava Prospala se sešli v prakticky kompletním složení na ledě, nechyběly všechny posily včetně nového brankáře Marka Čiliaka.

První trénink začalo budějovické mužstvo netradičně. Trenéři rozdělili hráče do dvou týmů, mezi nimiž proběhlo krátké utkání. „V prvním týdnu proběhnou čtyři zápasy, ve druhém další dva. Hrát budeme stejně jako v pondělí, takže 25 minut hrubého a 5 minut čistého času,“ vysvětlil asistent trenéra Aleš Totter.

Následoval už klasický trénink, kdy se hráči na ledě představili ve dvou skupinách. „Do příštího pátku budeme trénovat ve dvou partách. Na ledě bude každá skupina padesát minut, k tomu je čeká příprava na suchu,“ řekl Totter.

Na první pohled je znát, že v týmu je velký přetlak. Na prvním tréninku se představila skoro čtyřicítka hráčů, kteří se poperou o místa v sestavě. „První zúžení širokého kádru přijde po prvních dvou týdnech na ledě, takže příští pátek nás někteří hráči opustí,“ prozradil jeden z koučů.

Jedna z nových tváří, která se v Budvar aréně ukázala, byl Lukáš Vopelka, který v uplynulém ročníku vystřídal hned tři kluby. „Začali jsme opravdu zostra. V takovém tempu jsme na ledě dlouho netrénovali, takže to bylo náročné,“ řekl po prvním tréninku.

Budějovický rodák je v Motoru na zkoušce a bojuje o to, aby se mohl na jih Čech vrátit. „Je tu opravdu hodně hráčů, takže nebude lehké se prosadit. Je znát, že úroveň je hned od prvního tréninku vysoká,“ uzavřel urostlý útočník.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook HC Motor České Budějovice

Štítky Motor, hokej, extraliga, příprava, Václav Prospal, Madeta Motor České Budějovice, trénink, Marek Čiliak, Budvar aréna, Lukáš Vopelka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor začal na ledě přípravu na novou sezonu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.