Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zemřel bývalý trenér hokejového Motoru Václav Červený

Další smutná zpráva zasáhla nejen hokejovou veřejnost. Ve věku nedožitých 80 let zemřel 15. listopadu v Českých Budějovicích bývalý ligový hokejista Sparty a Motorletu a posléze zejména úspěšný trenér Václav Červený. Informaci zveřejnil hokejový Motor v úterý. Ve třech sezonách vedl českobudějovický A tým jako hlavní trenér, další roky jako asistent.

Václav Červený je hokejové veřejnosti známý jako kouč, který trénoval první mužstvo Motoru České Budějovice. Později si ho mohou příznivci vybavit i jako trenéra českobudějovických mládežnických celků. Opravdoví hokejoví znalci si určitě vzpomenou, že působil pět let jako trenér reprezentace ČSSR do dvaceti let a dokázal vybojovat čtyři medaile na MS.

Trenérská bilance Václava Červeného u A týmu Motoru v letech 1983-86 činila celkem 89 odkoučovaných zápasů, z nichž bylo 40 vítězných a 11 remízových, jeho úspěšnost tedy byla velmi dobrých 51,1 procent. Dvakrát dovedl mužstvo k pátému místu v nejvyšší soutěži. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Václav Červený, úmrtí, hokej, HC Motor, Madeta Motor České Budějovice, trenér, HC Sparta Praha, Waltrovka, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel bývalý trenér hokejového Motoru Václav Červený  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.