Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítěznou sérií přerušila v prodloužení Olomouc

V dohrávce 9. kola se Motor vydal na Moravu, a to do Olomouce, do které zavítal poprvé po necelých šesti letech. Budějovičtí museli v utkání dvakrát dotahovat. Skórovat se podařilo Miroslavu Formanovi a Martinu Novákovi. Utkání došlo až do prodloužení, ve kterém ale byli úspěšnější hokejisté z Olomouce. Bod navíc vystřelil soupeři Jiří Ondrušek.

V úvodních minutách utkání si oba týmy vypracovaly šance. První střela zápasu, která mířila na branku, byla z hokejky Zdeňka Doležala, která trefila pouze Konrádovu hruď. Na druhé straně zahrozil Ostřížek. S ním si poradil Strmeň. Velké kvantum střel ze strany obou celků k vidění nebylo. Téměř v polovině třetiny se ale skóre měnilo. Obránce Ondřej Škůrek dostal přihrávku na modré čáře a střelou nad beton prostřelil Strmeně. O chvíli později zkusil překvapit českobudějovického brankáře Olesz. Po špatné rozehrávce Vydareného se ke slovu dostal Gřeš, jehož pokus skončil v lapačce Jana Strmeně. Vstřelená branka olomouckou Moru nakopla. Poté se nepovedla rozehrávka Pýchovi, po níž mohl vedení navýšit Jan Knotek. Jan Strmeň byl tím nejzaměstnanějším mužem na ledě v úvodní periodě. Čelil též šikovné střele Švrčka, a úspěšně. Po většinu třetiny se hrálo v obranném pásmu Jihočechů a jejich pobyt v útočném pásmu byl sporadický. Nakonec se ale Motoru podařilo vytěžit z minima maximum. Jedenáct vteřin před první sirénou posílal puk z levé strany Zdeněk Doležal, jehož přihrávka zblokovaná o hůl olomouckého obránce se ocitla u Miroslava Formana, který tak vstřelil gól do šatny a vyrovnal stav utkání na 1:1. Za tohoto stavu se oba celky rozešly do kabin.

Zpočátku druhého dějství chtěl vrátit domácím vedení Ostřížek. Budějovický strážce branky střelecký pokus vyrazil. Ze stejné pozice pálil též Kolouch, ale střela letěla mimo. O pár sekund později se ale skóre měnilo. Bambula z levé strany objel branku Jihočechů, poslal puk Lukáši Nahodilovi, jenž střelou z první vrátil domácím vedení. Vyrovnat chtěl nejaktivnější a nejproduktivnější střelec Motoru Zdeněk Doležal, což Konrád nepřipustil. Dvojice Nahodil – Kolouch ujela do přečíslení dva na jednoho. Druhý jmenovaný po přihrávce svého kolegy zasáhl jen Strmeňův beton. Poprvé zvedl hlavní rozhodčí svoji pravici ve dvacáté osmé minutě, kdy Káňa nešťastně zasáhl Jakuba Suchánka a vyfasoval dvě minuty. V početní výhodě pálil od modré Plášil, Konrádova lapačka však včas zasáhla. To byla ovšem pouze jedna z mála příležitostí Jihočechů v přesilové hře. Ve druhé polovině prostředního dějství chtěl přidat svůj druhý gól v extralize Matěj Toman, čemuž zabránila lapačka olomouckého gólmana. Jihočeši se dostali do tlaku, který přinesl srovnání stavu. Navrátilec Conor Allen, který se vrátil z hostování z Mladé Boleslavi, šikovně nahodil puk na Martina Nováka, po jehož teči skončil kotouč v levém horním rohu olomoucké svatyně. Oběma týmům se podařilo opět jednou skórovat a po čtyřiceti minutách bylo skóre nerozhodné, tentokrát 2:2.

Po patnácti sekundách závěrečné části pálil Přikryl, ale pouze do plexiskla. Na opačné straně to zkoušeli domácí, ale svého soupeře nijak zvlášť neohrozili. Jihočeši okupovali obranné pásmo Mory, kde puk poté ztratili, když se ho ujal Káňa. Nabral rychlost a zajímavou střelou na vzdálenější tyč zasáhl Strmeňův beton. Budějovického brankáře chtěl ze stejné pozice zanedlouho překvapit Škůrek, Strmeň byl pozorný. V týmu Jihočechů to zkoušel Vydarený, jehož přízemní pokus Konrád zužitkoval. Jan Strmeň působil jistě ve své bráně a olomouckým nástrahám úspěšně čelil. Rozhodčí byli shovívaví a utkání řídili v poklidném tempu. Pak si ale nedovoleně počínal Zdeněk Doležal a nabídl domácím přesilovku. V početní nevýhodě Jihočechů byl Strmeň v ohni střel, ale žádnou za svá záda nepustil a udržel tak vyrovnaný stav. Motor měl obrovskou příležitost se dostat do vedení, když na čtyři minuty putoval na trestnou lavici Knotek, když nešťastně zasáhl obličej Vydareného. Ve své druhé přesilové hře se Jihočechům skórovat nepodařilo, a tak stav byl stále 2:2. Protože se do konce základní části už nic výrazného nestalo, za tohoto stavu šly oba týmy do prodloužení.

Prodloužení ve třech zvládla lépe Olomouc. Většinu času trávila v obranném pásmu Jihočechů a v čase 62:27 se v předbrankovém prostoru ocitl zcela osamocený Jiří Ondrušek, jemuž přihrávku adresoval Lukáš Kucsera a olomoucký forvard trefil mezírku mezi Strmeňovými betony, čímž zařídil Olomouci bod navíc.

HC Olomouc – Madeta Motor České Budějovice 3:2 p. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Škůrek (V. Tomeček, J. Knotek), 24. Nahodil (Bambula), 63. Ondrušek (Kucsera) – 20. Forman (Z. Doležal, Pýcha), 39. M. Novák (Allen). Rozhodčí: Kika, Šindel - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:1. Bez využití: . V oslabení: 0:0. Bez diváků: . Střely na branku: 34:25. Zblokované střely: 13:8. Hity: 3:4. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Olomouc:  Konrád – Švrček, Dujsík, Valenta, Škůrek, Ondrušek (A), A. Rutar, Vyrůbalík (C) – J. Káňa, J. Knotek (A), Bambula – Burian, Ostřížek, V. Tomeček – Olesz, Mácha, Kucsera – Kolouch, Nahodil, Gřeš

Motor: Strmeň – Vydarený (A), Slováček, Pýcha (C), Plášil, Suchánek, Allen – Christov, Toman, Jonák – Forman, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, D. Voženílek, Ville – Michnáč, Prokeš, Karabáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Olomouc, extraliga, SK Sigma Olomouc, Miroslav Forman, Jiří Ondrušek, Martin Novák, Madeta Motor České Budějovice, Zdeněk Doležal, Morava, Jan Knotek, Lukáš Nahodil, Conor Allen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítěznou sérií přerušila v prodloužení Olomouc  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.