Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motor schytal v Pardubicích nepopulárního bůra

Každý zápas s Pardubicemi v letošní sezóně rozhodovala jediná branka, o tu byli vždy lepší Východočeši. S cílem odvrátit tuto bilanci jel Motor naposledy na led Dynama. Budějovice šly v první periodě do vedení, jenže to od nich bylo vše. Poté se trefovali už jen domácí, kteří nakonec vyhráli 5:1.

První větší šance byla k vidění až v šesté minutě, když byl úplně volný Horký před budějovickým gólmanem, který však jeho pokus zastavil. Tak se o chvilku později prosadili Jihočeši. Kus právě odvedl Matěj Toman, který vybojoval puk v útočném pásmu. Ten se dostal až k Ondřeji Slováčkovi, jenž prokázal útočné choutky. Dostal se s toušem sice až do nulového střeleckého úhlu, přesto dostal kotouč okolo tyčky do branky – 0:1. Následně se hrála celkem vyrovnaná pasáž hry, kdy každý z týmů měl chvilku převahu. Vyrovnat mohlo Dynamo v početní výhodě na konci první periody, jenže to se mu nepovedlo. Do kabin tak šli spokojenější Jihočeši, kteří vedli o jednu branku.

Na srovnání stavu se nakonec moc dlouho nečekalo, jelikož na začátku druhé periody hráli domácí hokejisté přesilovou hru, kterou využili. Nabito na modrou dostal Jakub Nakládal a jeho střela zapadla milimetrově k tyči – 1:1. S rychlou odpovědí mohl přijít Zdeněk Doležal, který se objevil osamocený před Kloučkem, ovšem ve velké šanci netrefil branku. Otočit stav mohl pro změnu Jan Kolář, avšak jeho rána se zastavila o horní tyčku. Až v polovině utkání si zahrály první přesilovou hru také České Budějovice. V té Motor zase tak moc nebezpečný nebyl, a tak přišel trest. Anthony Camara dostal přihrávku do jízdy. První střelu sice zastavil obránce, jenže k odraženému kotouči se dostal tentýž hráč, který poté předvedl luxusní bekhendovou kličkou a po ledě dával do prázdné – 2:1. Východočeši navíc ještě navýšili své vedení. Krásnou akcí vyšachovali všechny soupeře, na jejím konci stál Robert Kousal, jenž střelou z první trefil odkrytou část branky. Po dvou třetinách vedli domácí o dvě branky.

I do poslední třetiny vstoupili lépe Východočeši. Patrik Poulíček se dostal k odraženému kotouči jako první a jeho dorážka zajistila Dynamu tříbrankové vedení – 4:1. Dá se říct, že Dynamo kontrolovalo další průběh zápasu a mohlo ještě navýšit vedení v přesilové hře. V té se toho moc zajímavého nestalo, takže to stále bylo o tři branky. Pardubice se páté branky nakonec dočkaly. Ondřej Roman vyslal pěknou přihrávku přes celé hřiště až na útočnou modrou. Tam byl připravený Luboš Horký, který si puk převzal a jel sám na gólmana. S tím se nerozpakoval a překonal ho střelou do růžku branky – 5:1. O osudu zápasu bylo rozhodnuto, což bylo podtrženo dalším vyloučením na hostující straně. Další gól k vidění už nebyl, Východočeši doma vyhráli přesvědčivě o čtyři branky.

HC Dynamo Pardubice - Madeta Motor Č. Budějovice 5:1
(0:1, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Nakládal (Paulovič), 35. Camara (Vála, A. Kosticyn), 40. R. Kousal (Camara), 47. Poulíček (Paulovič), 56. L. Horký (O. Roman, Hrádek) – 7. Slováček (Štencel, Toman). Rozhodčí: Svoboda, Sýkora – Frodl, Kajínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 28 - 27. Zblokované střely: 0:0. Hity: 8 - 9. Vhazování: 33 - 25.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, Motor, České Budějovice, Pardubice, HC Dynamo Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, Luboš Horký, Anthony Camara, přesilová hra, Jakub Nakládal, Ondřej Roman, Robert Kousal, Patrik Poulíček, Jan Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor schytal v Pardubicích nepopulárního bůra  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.