Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V prvním utkání bral všechny body favorit z Třince

České Budějovice čekal v prvním kole těžký oříšek, jelikož jely na led loňského mistra v podobě Třince. Oceláři začali dobře, po první periodě vedli o dvě branky. Stejný počet gólů do konce utkání ještě přidali, zatímco Motor se netrefil ani jednou. Z dalekého ledu tak Jihočeši odjeli bez bodů a s porážkou 0:4.

Fanoušci se konečně dočkali startu nového ročníku extraligy! Motor jako první čekal výjezd na led posledního šampiona v podobě Třince. Domácím trvalo jen čtyři minuty, než se mohli poprvé radovat z branky. Andrej Nestrašil potáhl kotouč až před brankoviště, kde jej bekhendem posunul na Martina Růžičku, který bezpečně trefil odkrytou část branky – 1:0. Motor měl o pár minut později celkem zajímavou možnost, ale Karabáček z blízka branku přestřelil. A jak se říká: Nedáš, dostaneš. Aron Chmielewski sice nejprve trefil tyčku, ale následně obdržel křižný pas od Kovařčíka a touš dorazil do branky – 2:0. Příležitost na snížení stavu měly České Budějovice v početní výhodě, ovšem bomba Milana Gulaše minula tyčku. Větší šance přišla paradoxně pár vteřin po přesilové hře, když Jakub Valský zakončoval přečíslení dva na jednoho, avšak trefil jen Mazance do hrudi. Po první periodě vedli Oceláři o dva góly.

Třinec si připsal první větší šanci i v druhé třetině. Nestrašilovo nahození ještě tečoval Petr Vrána, ale tyčka pomohla jihočeskému celku. Na druhé straně měl dobrou možnost Lukáš Pech, ovšem brankou tato šance neskončila. V přesilové hře vyslal tvrdou ránu z první Milan Gulaš, ovšem Mazanec úspěšně zasáhl i tentokrát. Šance tedy byly k vidění na obou stranách, ale branka z toho v druhé periodě nebyla. I po čtyřiceti minutách vedl Třinec o dvě branky a měl nakročeno pro první body v nové sezóně.

Diváci v poslední třetině viděli branku už po první minutě. Dominik Hrachovina vůbec na střelu Marka Daňa neviděl, a tak se střela třineckého beka zastavila až v síti – 3:0. Oceláři pokračovali v dobrém výkonu a další zásah přidali v přesilové hře. Erik Hrňa dostal nabito do pravého kruhu a jeho rána k tyči znamenala úspěch v početní výhodě – 4:0. Šanci na snížení skóre měli Jihočeši vzápětí. Bučko zachytil špatné vyhození Kofroně, načež poslal touš před branku na Voženílka. Ten se snažil vymíchat Mazance v brance, ale třinecký gólman mu snahu překazil hokejkou. Vstřelit alespoň nějaký gól mohl Motor v přesilové hře, ovšem ani pár minut před koncem se tak nestalo. Hosté tedy nepřekonali Mazance ani jednou a domu odjeli s porážkou 0:4.

HC Oceláři Třinec - HC Motor České Budějovice 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Martin Růžička (A. Nestrašil), 10. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 42. Daňo (Marinčin), 46. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička). Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gergely, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2619.  Střely na branku: 28 - 14 Střely mimo: 13 - 8 Hity: 8 - 11. Vhazování: 29 - 29.

Ohlasy po zápasu

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec)Vstoupili jsme do utkání velmi dobře, měli jsme dobrý pohyb. Soupeř měl v první třetině nějaké šance, hlavně z přečíslení. Podařilo se nám vstřelit dva góly a myslím, že ve druhé třetině už jsme byli lepší týmem, jen jsme nedokázali vstřelit gól. Třetí branka padla až ve třetí třetině, dala nám klid a už jsme to uhráli zkušeně, moc šancí tam soupeř neměl. Hráli jsme dnes solidně i do obrany, děkuju hráčům za výkon.

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): "Prohráli jsme 4:0, třinecký tým nás přehrál ve všech aspektech. Musíme si uvědomit, že byli v situaci, kdy prohráli čtyři zápasy za sebou. Jejich detaily hry a obětování pro vítězství bylo větší než to naše."

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Třinec, extraliga, HC Oceláři Třinec, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Martin Růžička, přesilová hra, Aron Chmielewski, Milan Gulaš, Erik Hrňa, Petr Vrána, Václav Varaďa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prvním utkání bral všechny body favorit z Třince  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.