Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor doma nedal ani jednu branku a s Litvínovem padl

Jihočeši podali v posledních dvou zápasech velmi dobré výkony, když porazili Kometu na jejím ledě, doma přehráli Spartu. Vzhledem k tomu, že šňůra porážek Litvínova byla v tu chvíli na čísle sedm, byl Motor pasován do role favorita. Ta mu ale hrubě nevyšla. České Budějovice nepředvedly dobrý výkon v ofenzivě, kde docházelo často k nepřesnostem. K tomu navíc dostaly tři branky, a tak doma padly 0:3.

Start do zápasu měl náš soupeř, který vstřelil úvodní branku už po dvou minutách. Verva vybojovala kotouč ve středním pásmu. Ten se následně dostal na hokejku Viktora Hübla, jehož parádní bomba se zastavila v pravém horním růžku – 0:1. Hosté následně ovládli dění na ledě a byli jasně lepší a Hrachovina se musel mít na pozoru. Budějovice poprvé zahrozily až v deváté minutě, když ujížděly tři na jednoho. Hráč, který si však najížděl na přihrávku k brance byl dobře bráněn, takže se k puku nedostal. Následně došlo ke srážce s gólmanem, avšak Godla byl nakonec schopen pokračovat. Jedinou přesilovou hru v první periodě si vyzkoušel Motor, jenže Milan Gulaš ani Petr Šenkeřík brankovou síť nerozvlnili. Po první části tak vedli Severočeši o jeden gól.

Do druhé třetiny vstoupili Jihočeši o něco lépe, přesto střelecké pozice měli především Litvínovští. Dominik Hrachovina se musel ukázat hlavně proti pokusu Patrika Zdráhala, který mířil dobře na zadní tyč. Budějovický gólman ale kotouč vyrazil do strany tak, že Estephan nemohl ani dorážet. Na druhé straně posléze dostal nabito na modrou Roman Vráblík, ovšem jeho rána zaduněla jen o zadní mantinel. Navýšit vedení mohl svému týmu Richard Jarůšek, ale vyražený kotouč nestihl zády k brance zasunout k tyči. Na konci periody mohli diváci vidět fair-play v podání Petra Straky, který odvolal domnělý faul Lukáše Pecha. I po dvou částech zápasu na tom byli o jednu branku lépe hosté.

České Budějovice se snažily už v prvních momentech ohrozit litvínovskou branku, jenže pokusy Jindřicha Abdula či Jana Piskáčka žádný úspěch nepřinesly. Ve hře Jihočechů nastávaly časté nepřesnosti, a to po celý zápas. Když už Martin Hanzl zachytil puk v těžké pozici a mířil na branku, byl mu odpískaný ofsajd. Litvínovští hokejisté si celkem kontrolovali výsledek zápasu a domácí hráči nebyli schopní se udržet v kombinaci a v útočném pásmu. Hosté navíc vstřelili ještě uklidňující branku. Ihned po vhazování se do kotouče opřel Patrik Zdráhal, jehož pokus tečoval někdo z Budějovických mimo dosah Dominika Hrachoviny. Tři minuty do konce už domácí nemohli nic moc ztratit, a tak Jaroslav Modrý zvolil hru bez gólmana. Ta se nakonec Motoru nevyplatila, jelikož do prázdné branky zamířil Richard Jarůšek, který určil konečný stav zápasu.

HC Motor České Budějovice – HC Verva Litvínov - 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. V. Hübl (Pospíšil, F. Lukeš), 57. P. Zdráhal (Estephan), 59. Jarůšek. Rozhodčí:Micka, Šír – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5639. Střely na branku: 24 - 21. Zblokované střely:10 - 9. Hity: 6 - 1. Vhazování: 29 - 44.

Motor: Hrachovina – Štich, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, M. Hanzl, Valský – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – M. Beránek, Toman, Holec.

Litvínov: Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, D. Kolář, Demel, D. Zeman – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), Gerhát, Jarůšek – L. Stehlík, J. Jícha, M. Havelka.

Ohodnoť článek

Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Litvíno, Madeta Motor České Budějovice, HC Verva Litvínov, AC Sparta Praha, Richard Jarůšek, Patrik Zdráhal, Viktor Hübl, Dominik Hrachovina, Milan Gulaš, Petr Straka, Petr Šenkeřík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor doma nedal ani jednu branku a s Litvínovem padl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.