Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Třinecká branka zůstává pro Motor zakletá

Jihočeši sehráli s Třincem vyrovnané, urputné utkání, které rozhodla jediná branka Erika Hrni z první třetiny. Hosté si dávali pozor na vyloučení, příležitost hrát početní výhodu dostali Budějovičtí jedinkrát. Motor neproměnil ani závěrečnou hru bez brankáře a nedal Třinci znovu ani gól, a to už ve třetím utkání po sobě.

Do českobudějovického útoku se na křídle čtvrté formace opět zařadil Ondřej Slováček. Jiří Novotný vytvořil s juniorem Chlubnou a Jindřichem Abdulem druhou útočnou řadu. Hosté začali aktivněji a více práce měl Dominik Hrachovina. Motor si v první třetině připsal pět střel na branku, hosté jen o tři pokusy více. Ale jeden z nich byl úspěšný. V přesilovce po vyloučení Valského totiž v čase 16:11 vypálil Erik Hrňa a trefil se přesně - 0:1.

I ve druhé třetině oba týmy pokračovaly v pozorné defenzivě a ukázaly, že umí útočné snahy soupeře velmi dobře eliminovat. Ve 26. minutě si Hrachovina lapačkou smlsnul na Douderově zakončení. Třinec měl v první polovině druhé dvacetiminutovky o něco více ze hry, Motor se musel bránit v obranném pásmu, ale ani Oceláři se nedostávali do příležitostí. V 31. minutě na to mohl dát zapomenout Nestrašil, který se po zaváhání obrany ocitl osamocený před Hrachovinou, jenomže branku netrefil. Na druhé straně se tlačil k zakončení Gulaš, byl faulován a Motor hrál svou první a také poslední přesilovku v zápase. Gólovou šanci měl v jejím závěru Novotný, který po Gulašově nabídce už zvedal ruce nad hlavu, Mazanec ale udržel puk před čarou. A třinecký gólman uspěl i proti Abdulově ráně. Závěr druhé třetiny byl divácky nejvděčnější částí zápasu. Na ledě se přiostřilo a přibylo i šancí. Ve 36. minutě Valský pronikl až před Mazance, v rozhodující chvíli mu ovšem kotouč přeskočil hůl. Na druhé straně neuspěl ani Marcinko, jehož dorážku zlikvidoval důležitým a efektním zákrokem lapačkou Hrachovina. Mazanec zase lapačkou schoval puk po rychlé Gulašově střele. A místo bylo i pro gesto fair-play, kdy Milan Gulaš odvolal faul na svou osobu. Musila muselo přerušení akce z důvodu domnělého faulu zvlášť mrzet, protože by se jinak řítil sám proti Hrachovinovi. Oceláři ještě hráli po špatném střídání Budějovic přesilovku, Vrána střílel z ideální pozice mezi kruhy, jenomže Hrachovinu nepřekonal.

Třetí třetina diváky ze sedadel nezvedla. Třinec likvidoval českobudějovickou rozehrávku už v jejím zárodku, stejně tak Motor nepouštěl Třinec prakticky k ničemu. Hrálo se velmi rychle s dlouhými pasážemi bez přerušení, bez vyloučení a také bez šancí. Což samozřejmě vyhovovalo vedoucímu Třinci. Ve 49. minutě se tlačil do zakončení Ondráček, ale v poslední chvíli byl zpacifikován. Jihočeši v 59. minutě odvolali brankáře, v čase 58:42 si pak trenér Modrý vybral time-out. Domácí následně získali útočné pásmo, po buly pálil od modré Gulaš, pul letěl pod horní tyč, Mazanec svůj tým podržel parádním zákrokem. Víc už domácí nestihli, i když se dokázali usadit před Mazancem, vyrovnání se i přes přání 5840 diváků nedočkali. Motor tak Třinci znovu nevstřelil ani gól, Marek Mazanec si připsal další čisté konto. Oba týmy v utkání vyslaly 17 střel na branku.

HC Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Hrňa (M. Doudera). Rozhodčí: Hradil, Šindel – Lučan, Kis. Vyloučení: 2:1. Využití:1:0. Diváci: 5840. Střely na branku:17:17.

Motor: Hrachovina - Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich - Ondráček, Pech, Gulaš - Abdul, Novotný, Chlubna - Holec, Voženílek, Valský - Slováček, Hanzl, Karabáček.

Třinec: Mazanec – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, Vrána, M. Růžička – Nestrašil, M. Roman, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, R. Szturc, Dravecký – Kofroň.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Třinec, zápas, Madeta Motor České Budějovice, HC Oceláři Třinec, Marek Mazanec, Milan Gulaš, Jiří Novotný, Erik Hrňa, Dominik Hrachovina, Jindřich Abdul, Ondřej Slováček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinecká branka zůstává pro Motor zakletá  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.