Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výhru Energii přisoudil Vondráček hattrickem

Českobudějovičtí hokejisté chtěli v úterý navázat na výhru proti Spartě. V utkání se ale dlouho nemohli střelecky prosadit. Karlovy Vary se dostaly do vedení a ve třetí třetině už jej pouze navyšovali. Motor se na soupeře sice snažil gólově dotáhnout, avšak góly Abdula ani Perciho k tomu nakonec nepomohly. Další utkání Motor sehraje v pátek, kdy míří do Litvínova.

Začátek utkání střelecky patřil hostujícímu týmu. Ten se vydal s kotoučem do pásma a jmenovitě Beránek naservíroval přihrávku před branku, kterou doklepl Tomáš Mikúš. Po třiceti pěti sekundách se tak Energie radovala z vedení. V následujících okamžicích k vidění nebylo příliš zajímavých střel či výraznějších šancí. Karlovarští hráči byli střelecky aktivnější, na druhou vstřelenou branku jim to zatím nestačilo. Motor si připsal pět pokusů, nicméně brankář Novotný po úvodních dvaceti minutách zůstával nepřekonán.

Českobudějovičtí hráči se snažili vstoupit do prostředního dějství aktivně. Nicméně i tentokrát si na obranu energetiků nepřišli. Nejblíže k brance byl zřejmě Milan Gulaš, jenž se s kotoučem cpal před branku z levé strany z gólmanova pohledu. Filip Novotný byl ale úspěšnější a držel stále čisté konto. Oba týmy si následně zkusily přesilovou hru, ta však skóre neotočila. Hosté mohli přidat druhou trefu po domácím zaváhání v defenzivě. Zakončoval Černoch, ovšem Dominik Hrachovina si připsal důležitý zákrok. Po čtyřiceti minutách to tedy bylo stále o jednu branku ve prospěch hostí.

Poslední perioda konečně nabídla divákům o něco více branek. Dvoubrankové vedení nejprve hostům přisoudil Petr Koblasa. Vzápětí se o odpověď postaral Jindřich Abdul a znovu to bylo jen o branku. Rozuzlení se zápas dočkal až v posledních pěti minutách. A exceloval v něm především jeden hráč, a to ten hájící barvy Karlových Varů. Tomáš Vondráček nejprve skóroval hned ve dvojnásobném oslabení, načež ještě odpověděl Stuart Percy. Pak ale přidal branku tentýž hostující útočník, tentokrát už jen ve standardním oslabení a následně zasadil Jihočechům poslední hřebíček do rakve. Hattrick zkompletoval, když se bez problémů trefil do odkryté branky. Motor tedy musí z úterního duelu odejít bez bodu.

HC Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 2:5 (0:1, 0:0, 2:4)

Branky a nahrávky: 47. Abdul (Gulaš, L. Pech), 55. Percy (D. Voženílek, Vondrka) – 1. T. Mikúš (O. Beránek), 45. Koblasa (Plutnar, T. Mikúš), 54. Vondráček (Flek), 55. Vondráček (Dlapa), 60. Vondráček (T. Havlín, Flek). Rozhodčí: Šír, Kika – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 4508. Střely na branku: 21:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

Motor: Hrachovina – Šenkeřík, Piskáček, Bindulis, Percy, Vráblík, M. Jandus, Štich – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – Chlubna, Valský, M. Beránek – Holec, Karabáček.

Karlovy Vary: F. Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán, L. Doudera – T. Rachůnek, Jiří Kulich, Flek – Immo, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Hladonik, Vondráček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Karlovy Vary, zápas, extraliga, Tomáš Vondráček, HC Energie Karlovy Vary, Jindřich Abdul, Madeta Motor České Budějovice, AC Sparta Praha, HC Verva Litvínov, Tomáš Mikúš, Filip Novotný, Milan Gulaš, Stuart Percy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhru Energii přisoudil Vondráček hattrickem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.