Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejvyšší výhra v sezóně, nejvyšší výhra s Pardubicemi. Motor nasázel Dynamu šest gólů

Motor se stal teprve druhým týmem, který dokázal v sezóně v Pardubicích zvítězit za tři body. A jakým stylem! Velkou roli v tom hrál parádní nástup Jihočechů. Už v čase 11:20 totiž Motor vedl nad třetím týmem tabulky o čtyři góly! Pardubice sice byly v druhé třetině aktivnější, Hrachovina ovšem kapituloval jen jednou a ve třetí třetině už zase zvítězili hosté. Obránce Stuart Percy si připsal v utkání tři kanadské body (1+2). Kapitán Milan Gulaš se tak v den svých 36. narozenin dočkal od spoluhráčů cenného a vítaného dárku.

Už po padesáti dvou sekundách se poprvé přerušovala hra, když po střele Piskáčka musel Klouček přikrýt puk. Přesně o minutu později to zkoušel na druhé straně Anděl, ale Hrachovina si s jeho pokusem poradil. V páté minutě se Jihočeši dostali do vedení po hezké akci hráčů Pech – Holec – Percy. Poslední jmenovaný, Stuart Percy, svižnou střelou ze slotu prostřelil pardubického brankáře a dostal tak Motor do vedení. Kanadský obránce měl prsty i v druhé brance svého týmu. U mantinelu si všiml Václava Karabáčka, jenž z prostoru levého kruhu překonal Kloučka. Poslední kapka pro Kloučka byla třetí inkasovaná branka z hole Jana Štencela, který v době, kdy pálil od modré Novotný, projížděl kolem pardubického gólmana, kterého překonal bekhendem. Kloučka v bráně nahradil Jakub Soukup, pro něhož to byla extraligová premiéra. Navýšit skóre mohl zanedlouho Karabáček, ale pardubický debutant odolal. Proti úniku Jakuba Valského a jeho zakončení bekhendem už ale kapituloval. Skvěle odehrané první dějství přineslo Motoru zasloužené vedení 4:0.

Do druhé dvacetiminutovky nasadili trenéři Pardubic opět Kloučka. Více práce na jejím začátku měl Hrachovina, který ukázal svoji pohotovost. Když na trestnou lavici musel Valský, hráli domácí přesilovku. Hrachovinu zlobili, avšak ho nepřekonali. Po vypršení trestu Valského se právě vracející se Valský dostal do samostatného úniku, Klouček střelu chytil. O chvíli později vznikl před Hrachovinou závar, kde se nejrychleji zorientoval Matěj Blümel a poslal kotouč za budějovického brankáře. Pardubičtí po snižovacím gólu dále hrozili před Hrachovinou, který se musel činit. Při vyloučení Šenkeříka se museli Jihočeši bránit znovu. Domácí byli blízko ke druhé trefě po ráně Košťálka, která cinkla o tyč českobudějovické klece. Následnému tlaku se už Motor ubránil. Před druhou sirénou nebezpečně pálil Štencel, když se domácím nepodařilo vyvést puk z obranného pásma. Klouček byl se svojí lapačkou připraven. Ve druhé třetině padla jedna branka, a to z hole Pardubických. Na světelné kostce svítilo skóre 4:1 pro Motor.

O změnu stavu se na počátku poslední části snažil Mikuš, jehož střelu se podařilo zblokovat Valskému do sítě. Ohrozit Hrachovinu se též pokoušel Robertson, ale neúspěšně. Dominik Hrachovina krátce poté už podruhé v utkání posunul branku a hlavní rozhodčí mu udělil dvě minuty za zdržování hry. Motor klíčový moment zápasu zvládl na výbornou. A přišla odměna. Za bránou domácích vybojoval kotouč Abdul, následně se ho ujal Hanzl, všiml si zcela volného Zdeňka Doležala, jehož vyslaný pokus z mezikruží rozvlnil síťku za Kloučkem. V padesáté třetí minutě se Budějovičtí nedohodli při střídání a museli pykat za příliš mnoho hráčů na ledě, což se jim podařilo. Pardubičtí se ještě snažili zdramatizovat utkání, ale proti obraně Motoru nevyzráli. České Budějovice přidaly i šestý gól. Domácím se nepodařilo vyhodit, a tak kotouč zůstal v obranném pásmu Pardubic. Valský poslal puk na hůl Jiřího Ondráčka, který ho bez váhání napálil na Kloučkovu svatyni a skóroval. Motor tak ovládl utkání v Pardubicích a po zásluze zvítězil 6:1 po skvělé první třetině, kterou ovládl v poměru 4:0.

HC Dynamo Pardubice – HC Motor České Budějovice 1:6 (0:4, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Blümel (Hecl, O. Vála) – 5. Percy (Holec, Pech), 7. Karabáček (Percy), 9. Štencel (J. Novotný, Abdul), 12. Valský (Percy, J. Novotný), 47. Z. Doležal (M. Hanzl, Abdul), 57. J. Ondráček (Valský). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Gebauer, Hlavatý. 

Pardubice: Klouček (9.-21. J. Soukup) – Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Mikuš, O. Vála, J. Kolář (A), J. Zdráhal – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Camara, A. Musil, R. Kousal – Cienciala, O. Roman, Říčka – O. Rohlík, Anděl, Hecl

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Percy, Bučko, Šenkeřík, Piskáček (A), Štencel, Vráblík, Remta – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – Vondrka, J. Ondráček, Valský – Holec, Pech (A), Gulaš (C)

Ohodnoť článek

Štítky hokej, Motor, Pardubice, extraliga, FK Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, Stuart Percy, HC Dynamo Pardubice, Milan Gulaš, Jan Štencel, Zdeněk Doležal, Matěj Blümel, Jiří Ondráček, Dominik Hrachovina

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Nejvyšší výhra v sezóně, nejvyšší výhra s Pardubicemi. Motor nasázel Dynamu šest gólů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.