Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočechy obral o body Plekancův hattrick

Českobudějovický Motor tak po deseti dnech nastoupil znovu do zápasu, když musel absolvovat kvůli nákaze covidu karanténu. Svěřenci Jaroslava Modrého měli skvělý začátek. V sedmé minutě byli ve vedení 2:0. Katem Jihočechů ale byl kladenský kapitán Tomáš Plekanec, jenž se do sítě Motoru trefil třikrát. Do prvního extraligového zápasu zasáhl nový útočník v barvách Motoru Josef Koláček. Jihočeši prohráli 3:5.

V samotném úvodu utkání se zdáli být Kladenští aktivnějším týmem. Po dvou minutách ale na straně Jihočechů prověřil Bowa útočník Jindřich Abdul. Psala se šestá minuta, když se ve středním pásmu chopil kotouče Václav Karabáček a nikoliv nějak nebezpečnou střelou od pravého mantinelu překonal kanadského brankáře v barvách Kladna. Po čtyřiceti čtyřech sekundách už Motor navýšil skóre na rozdíl dvou branek. Těsně před modrou čárou si Jakub Valský všiml Jiřího Ondráčka, jehož vyslaný pokus nešťastně tečoval Kehar a Bow už nestačil zareagovat.

Po vyloučení Melky hráli Budějovičtí přesilovou hru a dvanáct sekund před její koncem putoval na hanbu Valský. Po vypršení trestu domácího hráče následovala početní výhoda Rytířů. Ti ohrožovali svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale žádnou výraznou šancí Hrachovinu neohrozili. Když se Jihočeši dostali do plného počtu, fauloval Hanzl, a Kladno šlo znovu do přesilovky. A tu využilo. Plekanec na druhé straně útočného pásma zaregistroval volného Adama Kubíka, před kterým zívala prázdná branka, a kladenský forvard se nemýlil. Tentýž hráč měl o pár minut později na holi vyrovnání, když se hezky uvolnil mezi kruhy a mířil vysoko nad. První třetina tak vyzněla lépe pro Motor, který byl ve vedení 2:1.

Začátek druhé dvacetiminutovky byl opět více v režii Kladna. Po chybě českobudějovické obrany měl proti sobě Plekanec už jenom Hrachovinu, jenž si mezírku mezi betony pohlídal. Kladenští se za chvíli dočkali vyrovnání a Tomáš Plekanec zvolil úplně totožný způsob zakončení a tentokrát byl úspěšný. V polovině zápasu fauloval Zikmund za bránou Motoru Piskáčka, následovala šarvátka mezi Gulašem a Melkou. Tito tři chasníci museli na trestnou lavici a Budějovičtí měli možnost přesilové hry. Přes větší šance se Budějovicím žádnou branku vstřelit nepodařilo. V Motoru a extralize máme nové jméno - Josef Koláček.

Devatenáctiletý útočník se šikovně prodral do útočného pásma a střelou přes beka se pokoušel překvapit Bowa. Ten ale kotouč vyrazil do ochranné sítě. Dvě minuty před druhou sirénou opět chybovala obrana Motoru a přišel trest. Bindulis nestíhal unikajícího Martina Kadlece, který překonal Hrachovinu. O minutu později si nedovoleně počínal Šenkeřík a Jihočeši museli do čtyř. Druhá třetina patřila Kladno, které po jejím konci vedlo 3:2.

Třetí třetinu začal střelou domácí Matyáš Filip. Hrachovinova vyrážečka ale správně zapracovala. Obrovská šance se udála po necelých pěti minutách třetí části, kdy se před českobudějovickým gólmanem ocitl zcela volný Kristo, který z bezprostřední pozice neskóroval. Nedáš, dostaneš. Takový scénář měla 45. minuta. Milan Gulaš na pravé straně v útočném pásmu našel najíždějícího Michala Vondrku, kterému se zakončením nad pravý Bowův beton podařilo srovnat stav na 3:3.

Zanedlouho si Motor mohl vzít vedení na svoji stranu. Do dobré pozice se dostal Gulaš, ale kladenský brankář už byl tentokrát pozorný. Budějovičtí se museli bránit v oslabení, což se jim podařilo úspěšně zvládnout. Šest minut před koncem základní hrací doby fauloval kolenem Beránek a Jihočeši opět museli čelit přesilovce soupeře. Kladno ji znovu využilo. Tomáš Plekanec ze své pozice, z prostoru levého kruhu, střelou švihem do levého horního růžku prostřelil Hrachovinu. Při hře bez brankáře místo vyrovnání přišel gól Kladna pečetící výhru 5:3. Skórujícím hráčem byl znovu Tomáš Plekanec, který tak dovršil svůj hattrick. Motor tak na ledě kladenských Rytířů prohrál 3:5.

Rytíři Kladno - HC Motor České Budějovice 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. A. Kubík (Plekanec, Baránek), 27. Plekanec, 38. M. Kadlec (M. Indrák, Ticháček), 56. Plekanec (Baránek, M. Indrák), 60. Plekanec – 6. Karabáček (M. Hanzl, Piskáček), 7. J. Ondráček (Valský, Šenkeřík), 45. Vondrka (Gulaš, Pech). Rozhodčí: Šindel, Kika – Lederer, Gerát. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 32:18.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Plekanec, SK Kladno, Josef Koláček, Jaroslav Modrý, Milan Gulaš, Václav Karabáček, Jakub Valský, Jiří Ondráček, Michal Vondrka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočechy obral o body Plekancův hattrick  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.