Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Motor bere tři body z Liberce za obrat ve třetí třetině

Motor po veledůležitém pátečním vítězství 5:4 po prodloužení na domácím ledě proti Ocelářům z Třince naplno bodoval v Liberci. Po čtyřiceti minutách prohrával 0:1, ale v závěrečném dějství lídři prokázali své kvality. Nejdříve vyrovnal Milan Gulaš a pět minut před koncem vstřelil vítězný gól Lukáš Pech.

Motor se proti Bílým Tygrům představil potřetí v sezoně a v první minutě ze slotu střílel Beránek, ale puk v bráně neskončil a mířil mimo dosah tří tyčí. Moment, kdy i Hrachovina musel zpozornit, byl ve třetí minutě, kdy se nenápadně až před budějovického brankáře dostal Najman, který ale neměl moc prostoru k zakončení. Liberec byl při chuti a z tlaku vytěžil přesilovku po faulu Bučka na Rychlovského. Přes velký tlak domácích se Jihočeši zvládli ubránit. Krátce na to signalizoval trest hlavní rozhodčí, když se měl údajně provinit Šír faulem na Ondráčka. Českobudějovický útočník předvedl gesto fair play. Vydal se směrem k hlavnímu rozhodčímu, svému jmenovci Jiřímu Ondráčkovi, kterému sdělil, že se o nedovolený zákrok nejednalo. Po obrovské chybě v budějovické rozehrávce se do samostatného úniku dostal Birner, který na Hrachovinu nevyzrál. Liberecký tlak neustával a domácí byli blízko k otevření skóre, jenže Zachar trefil pouze tyč. Po více než polovině úvodního dějství Jihočeši zaměstnali Kváču, na kterého mířil pokus z hole Šticha, následná střela Pecha z pravé strany skončila na rameni libereckého gólmana. Unikající Karabáček prověřil reflexy Kváči, kterému po jeho zakončení vypadl kotouč z lapačky, a Beránek se ho snažil dorazit. V tom mu ale nedovoleně zabránil T.J. Melancon, jenž putoval na trestnou lavici. Těsně po jeho návratu našel úchvatným pasem Hanzl na levé straně číhajícího Štencela, ale přesun libereckého strážce branky byl precizní. Prvních dvacet minut skončilo gólově bez branek. Střelecky měli navrch Severočeši.

Začátek druhé třetiny opět patřil Liberci. Tygři v ní Hrachovinu trápili, konkrétně Jelínek, který ho překonat nedokázal. Druhá budějovická přesilovka v zápase byla málem už v její první minutě proměněna, ale Pech orazítkoval horní tyč. Jelínek pak tvrdě u mantinelu fauloval Štencela a Motor hrál rázem ve dvojnásobné početní výhodě. Když se vyloučený Šír dostal zpět na led, Pech znovu trefil horní tyč za Kváčou. Právě liberecký brankář byl jedním ze strůjců branky domácích. Ze svého brankoviště vyslal dlouhý pas o mantinel, kde se nejlépe zorientoval Marek Zachar, vydal se sám na Hrachovinu a bekhendovým blafákem skóroval. Do šance se poté dostal Klapka, který se při zakončení srazil s Hrachovinou. Do sebe se pustili Štich a Jelínek. Českobudějovický bek ale z této situace vyfasoval o dvě trestné minuty navíc, a tak se Jihočeši museli bránit, což se jim povedlo. Pohlednou akci sehráli Budějovičtí, když Šenkeřík perfektně narýsovanou střílenou přihrávkou našel Vondrku, který těsně minul Kváčovu branku. Druhá třetina vyzněla lépe pro Tygry, kteří si do kabin odnášeli vedení 1:0.

Přečíslení dva na jednoho z kraje závěrečné třetiny výborně vyřešil Bindulis. Dalšímu přečíslení dva na jednoho musel čelit Vráblík. Pas přes budějovického obránce od Rychlovského obdržel Faško-Rudáš. Hrachovina si poradil. Budějovický brankář musel vytáhnout několik skvělých zákroků. Pak ale nakonec přišlo vyrovnání. Jihočeši vcelku lehce přešli střední pásmo a po usazení se v pásmu útočném Josef Koláček adresoval puk k levému kruhu Jiřímu Ondráčkovi. Ten v předbrankovém prostoru našel Milana Gulaše, který našel mezírku mezi betony libereckého gólmana. Na hanbu pak putoval Beránek a chvíli po něm Hanzl. Jihočeši se tak museli bránit ve třech. Tlak Liberce se Motoru podařilo ukočírovat a dvojnásobné oslabení přečkal. V padesáté páté minutě se Budějovickým podařilo získat vedení na svoji stranu, když Kváču překonal Lukáš Pech. Nejproduktivnější hráč Jihočechů vyhrál v útočném pásmu buly na modrou čáru na Milana Gulaše, který bez přípravy pálil. Kváča vyrazil puk před Pecha, který kotouč dorazil do brány. Domácí za cílem většího tlaku a kýženého vyrovnání odvolali 150 sekund před koncem základní hrací doby Kváču. Motor měl plné nohy práce, dokonce dvakrát mířil na prázdnou bránu, ale neúspěšně. Nakonec ale České Budějovice zvládly západ dovést do vítězného konce a po výhře 2:1 braly všechny tři body.

Bílí Tygři Liberec – HC Motor České Budějovice 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. M. Zachar (Birner, Kváča) – 48. Gulaš (J. Ondráček, Koláček), 55. Pech (Gulaš). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. 

Liberec: Kváča – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, J. Šedivý, Aubrecht – Birner (A), Filippi, A. Najman – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, Faško-Rudáš

Motor: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Percy, Bučko, Bindulis, Šenkeřík, Štich – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Vondrka, Koláček, Z. Doležal – J. Ondráček, Chlubna, Valský – Holec, Pech (A), Gulaš (C)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Liberec, extraliga, FC Slovan Liberec, Lukáš Pech, Milan Gulaš, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Ondráček, HC Oceláři Třinec, Marek Zachar, Josef Koláček, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor bere tři body z Liberce za obrat ve třetí třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.