Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor v poslední minutě dvěma góly otočil zápas a bere druhý bod

Po včerejší výhře se celky Dynama a domácího Motoru sešly k druhému utkání v sérii. Ačkoliv diváci mohli hned od počátku sledovat velmi solidní zápasové tempo, jako první se tentokrát do vedení dostaly Pardubice. Tento stav, i přes několik nastřelených tyček domácí svatyně, vydržel i do konce závěrečné dvacetiminutovky. V závěru se Motor dostal do tlaku a při hře bez brankáře nejdříve rozjásal Budvar arénu Martin Hanzl a devět vteřin před koncem rozhodl Lukáš Pech. Motor se tak ujímá v sérii vedení 2:0 na zápasy.

Utkání odstartovalo ve vysokém tempu. Pardubice si hned ve čtvrté minutě vynutily dobrým pohybem faul, ovšem domácí se dokázali velmi dobře ubránit. To však nebyla jediná početní výhoda, kterou hosté na začátku dostali k dispozici. Po Bučkovi se provinil Ondráček a v Budvar aréně opět divákům na dvě minuty zatrnulo. Naštěstí se však Dynamo k větší šanci nedostalo a první velkou šanci měl na svých hokejkách naopak Motor.

Stuart Percy se dostal k puku na vrcholu kruhu, z dobrého místa ale Dominika Frodla nepřekonal. Hned v zápětí mohlo skórovat i Dynamo, když za Dominikem Hrachovinou zvonila tyč. Následně dostal k dispozici přesilovou hru i Motor, domácí fanoušci v ní ale gól neslavili. A tak to byli právě hosté, kteří se jako první ujali vedení. V 16. minutě ukázal dobrý přehled Anthony Camara, přehrál puk na Ondřeje Válu a ten se nemýlil. Ještě v závěru třetiny mohl měnit skóre Lukáš Pech, situaci dva na jednoho ale nevyřešil ideálně.

Ve druhé periodě se na ledě poměrně přiostřilo, rozhodčí několikrát vylučovali na obou stranách. Motor první minuty tlačil v útočném pásmu, tížený výsledek se ale stále nedostavoval, a to ani po dorážce Petra Šenkeříka, jenž z dorážky minul odkrytou bránu. Početní výhodu poté dostaly k dispozici Pardubice a poprvé jsme měli možnost zapsat do statistik přesilovkovou branku. 

Robert Říčka si počkal před brankovištěm na přihrávku od Davida Ciencaly, kterou proměnil rychlou ranou po zemi. Na odpověď Motoru jsme museli čekat až do 32. minuty, kdy po souboji před brankou se k puku dostal Miroslav Holec a ten pohotově poslal puk pod horní tyč. Dynamo tedy vedlo pouze o jednu branku. Dvoubrankové vedení si zpět mohli hosté vzít po střele Roberta Kousala, ale Dominik Hrachovina svůj tým podržel. Do podobné pozice jako Robert Říčka se minutu před koncem třetiny dostal David Ciencala, ten ale svého spoluhráče nenapodobil.

Do poslední dvacetiminutovky lépe vstoupili hosté, když hned ve 41. minutě mohl svůj druhý gól v zápase přidat Robert Říčka, ale nastřelil pouze tyč. Ani tentokrát se Motor nevyvaroval nedovoleného zákroku hned zkraje třetiny a zvyšovat mohl David Ciencala, kterého skvěle vychytal Dominik Hrachovina. Hůře pro českobudějovické mohlo být i po pokusu Roberta Kousala, kdy se podruhé v krátkém sledu rozezvonila tyčka branky Motoru. Domácím se v útočném pásmu příliš nedařilo a honbu za vyrovnáním pozastavil další faul hráče v modrém dresu.

Domácí se však již poněkolikáté v tomto utkání dokázali ubránit. Již potřetí během poslední periody zvonila tyč domácí svatyně a opět po střele Roberta Kousala. Na druhé straně se nebezpečným pokusem prezentoval Jan Piskáček, Dominik Frodl ale stál ve správný čas na správném místě. Rozhodnout o osudu utkání mohl posléze Robert Říčka, když se sám řítil na Dominika Hrachovinu, ten si ale jeho pokus pohlídal. Necelé čtyři minuty před závěrečnou sirénou vedl akci tři na dva Jiří Novotný, který výborně našel na druhé straně Martina Hanzla.

Ten se ale ranou bez přípravy nedokázal trefit. Dvě minuty před koncem vyzkoušel Motor hru se šesti hráči v poli a risk se vyplatil! Martin Hanzl si po střele Stuarta Percyho našel volný puk na brankovišti a dopravil jej do branky! Budvar aréna byla ve varu a to ještě netušila, co jí čeká. Deset vteřin před koncem se k puku za brankou dostal Lukáš Pech a dokázal jej zastrčit za čáru u volné tyčky. Motor tak v samém závěru dokázal získat druhý bod.

HC Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 32. Holec (Vondrka, Percy), 60. M. Hanzl (Percy, Pech), 60. Pech (J. Ondráček) – 16. O. Vála (Camara, Matýs), 27. Říčka (Cienciala, R. Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, Svoboda – Ondráček, Zíka. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Diváci: 6421. Střely na branku: 29:20. Zblokované střely: 15:8. Hity: 10:3. Vhazování: 37:36. 

OHLASY PO ZÁPASU

Jaroslav Modrý (České Budějovice): Trenér hostí to zhodnotil správně. Měli jsme ke konci trochu štěstí, ale šli jsme si za tím. Potom jsme si šli pro tu ránu navíc, abychom utkání převrátili na naší stranu. Soupeř byl v celém zápase lepší, jenže to je hokej, to je sport.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Samozřejmě se mi to hodnotí těžko... Dneska jsme byli celý zápas jednoznačně lepší, za celý zápas jsme si vytvořili mraky šancí, navíc jsme vstřelili tři nebo čtyři tyčky. V celém utkání jsme udělali dvě chyby, ale dostali jsme tři góly. Můžu pogratulovat soupeři k vítězství, ale kluci odehráli skvělý zápas, odmakali to, já jim dneska nemám co vytknout. My nyní máme dva na to se sebrat. Doma budeme hrát teď dva zápasy, bude nás hnát deset tisíc fanoušků a chceme vyhrát, na pátý zápas se sem vrátíme.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Pech, FK Pardubice, Budvar aréna, Robert Říčka, Stuart Percy, Robert Kousal, Dominik Hrachovina, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor v poslední minutě dvěma góly otočil zápas a bere druhý bod  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.