Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gulaš si nezahraje jedno utkání, rozhodla disciplinární komise. Klub se odvolá

, aktualizováno 8. dubna 2022, 12:55

Kapitán Motoru Milan Gulaš si nezahraje příští zápas proti Spartě. Disciplinární komise potvrdila trest za zákrok na Davida Tomáška, po kterém hrál soupeř Českých Budějovic pětiminutovou přesilovku. V závěru třetí třetiny Jihočeši přišli o dobře rozehraný zápas. Motor s rozhodnutím komise nesouhlasí a odvolá se.

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík rozhodl o trestu dnes ráno. Vysvětlení popsal v tiskové zprávě. „Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a nacházel se v pozici v kleče. Hráč se před ním otočil čelem k protihráči a holí drženou v obou rukách ho udeřil do obličeje, čemuž odpovídá i následný pohyb hlavy protihráče. Byť lze předpokládat, že cílem hráče nebyl zásah přímo do obličejové části hlavy, vlastní úder byl veden vědomě a úmyslně,“ stojí v dokumentu. 

Kromě stopky na jeden zápas musí Milan Gulaš také vyplatit deset procent své měsíční základní odměny, rozhodla disciplinární komise. Podle Motoru jde o čásku jít 50 tisíc korun.

Klub zároveň uvedl, že s trestem nesouhlasí a proti rozhodnutí se okamžitě odvolá. „Vadí nám, že se zákrok Milana Gulaše absolutně neposuzuje v kontextu toho, co se stalo. Tomášek ho nejprve jednoznačně podrazil, za což žádný trest nedostal. Milan ve frustraci oplácel, ale žádný ze záběrů rozhodně neprokazuje, že by Tomáška trefil do hlavy, proto s trestem nejen v zápase, ale ani s tím dodatečným, zásadně nesouhlasíme,“ uvedl generální manažer Stanislav Bednařík.

K zákroku došlo ve třetí třetině za stavu 2:0. Při následné pětiminutové přesilovce Sparta vyrovnala a v prodloužení rozhodl o výhře hostů Filip Chlapík. Jihočeši tak prohrávají 0:3 na zápasy. Čtvrté utkání se hraje dnes v Budvar aréně od 19 hodin.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, budějovice, motor, Milan Gulaš, trest, zákrok, Madeta Motor České Budějovice, disciplinární komise, David Tomášek, HC Sparta Praha, Viktor Ujčík, Budvar aréna, Filip Chlapík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gulaš si nezahraje jedno utkání, rozhodla disciplinární komise. Klub se odvolá  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.