Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Motor opět zvítězil nad Oceláři. Tentokráte znovu po nájezdech

Motor mířil na led Třince, kde sezonu začínal. V prvním vzájemném duelu bral tři body za výhru 2:0. Nyní bral body dva, a to za výhru 3:2 po samostatných nájezdech. Gól a asistenci zaznamenal Milan Gulaš. Dvě přihrávky má na kontě Lukáš Pech. Jihočeši tak potřetí v sezoně vyzráli na třinecké Oceláře.

Duel na ledě posledního mistra Tipsport extraligy se první střela udála ve druhé minutě, kdy se pokoušel Hrachovinu překonat Jaroměřský, ale ten neuspěl. Nic zajímavého se pár minut nedělo. V sedmé minutě se faulem provinil Valský a poslal svůj tým do oslabení. Třinci stačilo pouze 29 sekund k proměnění první početní výhody. Martin Růžička dlouho hrozil svojí obávanou ránou z levého kruhu. Nakonec ale kotouč adresoval Tomáši Marcinkovi, který se rychle s pukem přímo před Hrachovinou otočil a poslal kotouč za čáru. Při vyloučení Pecha ujel domácí defenzívě Hanzl, ale bohužel k jeho smůle mířil mimo. Druhé oslabení v krátkém sledu Motor přežil. Zanedlouho hráli přesilovou hru také Jihočeši, kterou se jim nepodařilo využít a vyrovnat stav. Třinec byl po první části střelecky aktivnější a po zásluze vedl 1:0.

Na samotném začátku prostřední periody chtěli Oceláři navýšit skóre po dvou pokusech, ale Hrachovina byl proti a s přehledem zasáhl. Poté stříleli také Marcinko a Hrňa, leč českobudějovický gólman svoji klec zamkl. Během dvacáté šesté minuty Motor vyrovnal, a to teprve z druhé střely v utkání. Milan Gulaš si to znovu udělal po svém. Po levé straně si téměř vyjel na osu hřiště a svižnou střelou zápěstím prostřelil Mazance, který toho moc neviděl. Těsně po vyrovnání měly České Budějovice ideální možnost na stržení vedení na svoji stranu, když jim přesilovou hru uštědřil Marcinko. Jihočeský celek útočil, ale Mazanec všechny pokusy zlikvidoval. Stav 1:1 netrval příliš dlouho. Třinec se dostal znovu do vedení, když českobudějovická obrana zapomněla na Marka Daňa, který vymetl pravý horní růžek Hrachovinovy brány a domácí tak byli opět napřed. Pár sekund před druhou sirénou měl na hokejce třetí gól Hrehorčák, ale Hrachovina se stihl včas přesunout a kotouč vykryl. Ve druhé třetině padly dvě branky, po jedné na každé straně. Motor ale prohrával s Oceláři 1:2.

Hned dva skvělé zákroky předvedl Hrachovina v úvodních pěti minutách třetího dějství. Nejprve se kulišácky snažil po objetí branky zakončit Daňo a za dvě minuty byl ve velké šanci Kurovský, ale kotouč do brány nedostal. Růžička se nechal ve třetí části už podruhé vyloučit a Budějovičtí byli ve výhodě. Přesilová hra ale zůstala nevyužita. Motoru se ale přeci jen podařilo vyrovnat. Do přečíslení dva na jednoho se dostal Gulaš s Čachotským. Budějovický kapitán vystřelil, puk trefil mantinel za Mazancem a odrazil se přímo před Tomáše Čachotského, jenž zakončil do poloodkryté brány. Oba týmy se ve zbylých minutách přetahovaly o kotouč. Poté se rovněž útočilo na obou stranách. Utkání nakonec dospělo do prodloužení.

Vyloučení Hovorky poslalo v prodloužení Motor do početní nevýhody. V té Růžička nastřelil tyč a Jihočeši se dokázali v této důležité pasáži hry ubránit. Za držení protihráče ještě musel jít pykat před koncem nastaveného času Hanzla za držení protihráče. Ani prodloužení vítěze nepřineslo, a tak musely přijít na řadu samostatné nájezdy.

Bod navíc získal Motor. V nájezdech měl tři úspěšné střelce – Milana Gulaše, Tomáše Čachotského a Jana Štencela. Rozhodující nájezd byl připsán Tomáši Čachotskému, jehož nájezd byl vítězný.

HC Oceláři Třinec – HC Motor České Budějovice 2:3sn (1:0, 1:1, 0:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 32. Daňo (M. Růžička) – 26. Gulaš (Pech), 52. Čachotský (Gulaš, Pech), rozh. náj. Čachotský. Rozhodčí: Mrkva, Kika – Axman, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 273. Střely na branku: 27:16.

Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera (A), Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Zahradníček – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Buček, Voženílek, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Hrňa, Lyszczarczyk

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Hovorka, Plášil, Gazda – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech (A), Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, motor, třinec, zápas, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor opět zvítězil nad Oceláři. Tentokráte znovu po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.